SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cum te trădează corpul – 10 lucruri fascinante despre limbajul trupului
Un studiu din anii ’70, realizat de Dr. A. Mehrabian, valabil până în zilele noastre, arată că, în procesul nostru de comunicare cu cei din jur, doar 7% reprezintă limbajul verbal, la care se adaugă 38% comunicarea paraverbală (variaţii ale vocii, intonaţia, viteza cu care vorbim, pauzele etc.). Cel mai mare procent, 55%, îl reprezintă limbajul non-verbal, în principiu fiind vorba de limbajul trupului.

1. Braţele încrucişate la piept

Atunci când persoana cu care vorbeşti îşi încrucişează braţele la piept înseamnă, de cele mai multe ori, că persoana caută la un nivel inconştient să se protejeze şi foloseşte braţele pe post de scurt. “Modul în care îşi încrucişează braţele precum şi momentul din discuţie în care o face poate determina cauza pentru care cealaltă persoană adoptă această postură. Cele mai întâlnite motive pentru care oamenii îşi încrucişează braţele la piept sunt: nesiguranţa sau neîncrederea în sine, reticenţă sau reţinere în exprimarea emoţiilor, invadarea spaţiului personal şi nevoia de protejarea a acestuia, plictiseală sau ostilitate (atunci când braţul dominant este cel drept)”, explică psihologul Andra Tănăsescu.

2. Braţele deschise, relaxate

“Atunci când observăm o persoană cu braţele relaxate, pe lângă corp, acesta este un semn că persoana se simte relaxată, confortabilă, fiind în majoritatea cazurilor un indicator al unei persoane calme şi deschise. Îmbinată cu o postură dreaptă (spatele drept, pieptul în faţă, privirea ridicată), aceasta poate indica faptul că persoana este încrezătoare şi sigură pe sine”, declară psihologul.

4. Picioarele strânse, lipite sau încrucişate

“La fel ca în cazul braţelor încrucişate, şi în cazul picioarelor lipite, strânse sau încrucişate, persoana simte nevoia de a se proteja. Această protecţie poate să fie un indicator al nesiguranţei sau al neîncrederii în sine, ori al senzaţiei de pierdere a controlul, din teamă, etc”, spune Andra Tănăsescu.

5. Picioarele întinse, încrucişate sau drepte

“Atunci când observăm o persoană aşezată cu picioarele întinse şi încrucişate, poate însemna că acea persoană se simte nesigură şi încearcă să mascheze acest lucru adoptând o poziţie care pare relaxată. Dacă îşi ţine picioarele întinse în faţă, dar fără să le încrucişeze, atunci persoana caută să îşi mărească spaţiul pe care îl ocupă şi astfel domină prin poziţie si printr-o atitudune relaxată. În funcţie de situaţie şi context, aceasta poziţia chiar poate fi într-adevăr şi o dorinţă relaxare după o zi lungă, persoana în cauză căutând să se odihnească într-o poziţie comodă, lejeră”, explică specialistul.

6. Expunerea zonei inghinale este o formă de limbaj al trupului

Aceasta este numită „expunerea zonei inghinale” și bărbații sunt cei mai probabili candidați la această poziție. Există momente când o femeie poate da dovadă de această formă de limbaj al trupului.

Totuși, expunerea zonei inghinale este un gest distinct masculin. Ea arată „bunurile” masculului și le expune pentru a da semnalul: „Aici eu comand!”

Este deseori folosit de masculii care vor să-și arate dominanța față de ceilalți din încăpere.

7. Micro-expresii

Acestea sunt momente scurte de gesturi ale limbajului trupului. În cazul micro-expresiilor, vedem mișcările faciale și ale corpului pentru un moment scurt.

Totuși, aceste expresii ne dau mai multe informații decât mișcările de mai mare durată. În majoritatea cazurilor, micro-expresia este felul în care o persoană ascunde sau încearcă să minimalizeze o anumită emoție.

Aceasta poate fi frică, fericire, furie sau altceva. Analizarea micro-expresiilor unei persoane te poate ajuta să determini cât de bine reacționează acea persoană față de tine și cum va merge relația voastră în viitor.

8. Diferă de la bărbați la femei

9. Minciuna iese mereu la iveala

10. Ai observat vreodată că unii oameni tind să imite limbajul trupului al celor din jurul lor? Femeile fac asta de patru ori mai mult decât bărbații.

Adeseori, pare că este vorba de instinct pur din partea femeii. Femeile imită atât alte femei, cât și pe bărbați. Este foarte puțin probabil ca un bărbat să imite ce face un alt bărbat, și cu atât mai puțin o femeie.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

17 cele mai scumpe materiale din lume, Aurul este abia pe locul 15 570725 de Fotografiile istorice captivante pe care trebuie să le vezi 1846

Un fapt banal! Cum merge spre locul de munca presedintele Austriei 65015 fotografii care ne dovedesc ca nu este de gluma cu schimbările climatice 2255Poza de nuntă pe care fotograful n-ar fi trebuit să o facă. Ea a văzut după cununie. A cerut divorț 1206015 fotografii care ne dovedesc ca lumea inca poate sa fie un loc mai bun 149Keanu Reeves: Eu nu pot trăi într-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște femei usoare! 1203Felicitări Simona, pentru prima data in istorie campioana la Wimbledon! 5720 de fotografii grozave cu animale sălbatice carismatice care ne-au făcut să zâmbim 472"MOCĂNIȚA ÎN POVESTEA IERNII!” Clipul care a uimit intreaga lume si a prezentat istoria unui tren pe care toti il stiu!!! 128
SuperClipuri.com 2022