SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

6 Fapte istorice despre care suntem încă mințiți
1. Napoleon și nasul Sfinxului

Marele sfinx din Giza este cunoscut pentru lipsa nasului sau. Ca legenda, armata lui Napoleon a distrus această parte a corpului în timpul unei bătălii cu turcii în 1798. Cu toate acestea, notele călătorului danez Frederic Norden , în care a portretizat statuia fără nas în 1737, resping povestea lui Napoleon.

2. Van Gogh și urechea lui

Povestea artistului, despre care se presupune că si-a tăiat urechea și i-a trimis-o iubitei sale, este destul de exagerată. În realitate, totul s-a întâmplat după un conflict cu prietenul său, Paul Gauguin , în timpul căruia Van Gogh l-a atacat cu o mașină de ras. Într-o formă de remușcări (sau, după unele cercetători, nebunie), Vincent a tăiat un lob de ureche în aceeași noapte.

3. Căștile vikingilor cu coarne

Suntem obișnuiți să vedem vikingii in poze cu căști cu coarne, dar arheologii încă nu pot spune cu adevărat ce formă aveau gărzile de cap. Oamenii de știință cred că acestea au fost folosiți pentru ritualuri, nu pentru luptă. În plus, au fost folosite de la epoca bronzului cu mult înainte de Vikingi.

4. Stonehenge

Stonehenge este una dintre cele mai mari mistere ale lumii, iar noi ipoteze despre aceasta se nasc regulat. Cu toate acestea, inițial nu părea nimic asemănător cu cel de azi: în 1901, William Gowland a inițiat restaurarea monumentului. Fotografiile recente demonstrează că acum arată destul de diferit decât în ​​cele mai vechi timpuri.

5. Descoperirea Americii

În lecțiile noastre de istorie, ni s-a spus că Christopher Columb a descoperit America în 1492. Cu toate acestea, primii europeni care au călătorit în Lumea Nouă erau vikingii la sfârșitul secolului al X-lea. Atunci a apărut primul contact genetic.

6. Poemele lui Ossian

Poetul scoțian James McPherson a fost renumit pentru traducerea poeziilor lui Ossian , un bard celtic al secolului al III-lea, din gaelică . Cu toate acestea, în fața cererilor de prezentare a manuscriselor, McPherson a evitat acest subiect. Manuscrisele nu au fost încă găsite, iar poeziile în sine sunt considerate acum o mistificare .

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

„Omul de Fier"!! Construit in urma cu mai bine de 50 de ani atrage turisti din toata lumea!!! 446Hackerii sunt gata să publice "adevărul despre atacurile din 11 septembrie" 60

Acesti CAI au scapat total de sub control si au pus viata stapanilor in pericol! Imaginile vorbesc de la sine... 34242Oamenii de stiinta sustin ca acele cuplurile care se cearta pentru relatia lor se iubesc foarte mult 607Până la urmă S-A AFLAT: Firma familiei Flutur a trimis românii din Suceava la muncă, în Germania 6922 de forografii istorice înfricoșătoare care aduc trecutul la viață 10544(VIDEO)Bătaie cu bâte de Paște la Brașov!A vrut să-l calce cu mașina Polițiștii au scos pistoalele 9Psihiatru despre copiii de azi: „Noi nu mai avem curajul sa îi corectăm sau să luam măsuri pentru a-i îndrepta...” 22121 de oameni care chiar nu ar trebui sa mai intre niciodata in bucatarie 171(VIDEO)O căţeluşă lăsată să moară, a născut legată şi şi-a îngrijit puii zile în şir, până a fost găsită 19
SuperClipuri.com 2021