SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

6 Fapte istorice despre care suntem încă mințiți




1. Napoleon și nasul Sfinxului

Marele sfinx din Giza este cunoscut pentru lipsa nasului sau. Ca legenda, armata lui Napoleon a distrus această parte a corpului în timpul unei bătălii cu turcii în 1798. Cu toate acestea, notele călătorului danez Frederic Norden , în care a portretizat statuia fără nas în 1737, resping povestea lui Napoleon.

2. Van Gogh și urechea lui

Povestea artistului, despre care se presupune că si-a tăiat urechea și i-a trimis-o iubitei sale, este destul de exagerată. În realitate, totul s-a întâmplat după un conflict cu prietenul său, Paul Gauguin , în timpul căruia Van Gogh l-a atacat cu o mașină de ras. Într-o formă de remușcări (sau, după unele cercetători, nebunie), Vincent a tăiat un lob de ureche în aceeași noapte.

3. Căștile vikingilor cu coarne

Suntem obișnuiți să vedem vikingii in poze cu căști cu coarne, dar arheologii încă nu pot spune cu adevărat ce formă aveau gărzile de cap. Oamenii de știință cred că acestea au fost folosiți pentru ritualuri, nu pentru luptă. În plus, au fost folosite de la epoca bronzului cu mult înainte de Vikingi.

4. Stonehenge

Stonehenge este una dintre cele mai mari mistere ale lumii, iar noi ipoteze despre aceasta se nasc regulat. Cu toate acestea, inițial nu părea nimic asemănător cu cel de azi: în 1901, William Gowland a inițiat restaurarea monumentului. Fotografiile recente demonstrează că acum arată destul de diferit decât în ​​cele mai vechi timpuri.

5. Descoperirea Americii

În lecțiile noastre de istorie, ni s-a spus că Christopher Columb a descoperit America în 1492. Cu toate acestea, primii europeni care au călătorit în Lumea Nouă erau vikingii la sfârșitul secolului al X-lea. Atunci a apărut primul contact genetic.

6. Poemele lui Ossian

Poetul scoțian James McPherson a fost renumit pentru traducerea poeziilor lui Ossian , un bard celtic al secolului al III-lea, din gaelică . Cu toate acestea, în fața cererilor de prezentare a manuscriselor, McPherson a evitat acest subiect. Manuscrisele nu au fost încă găsite, iar poeziile în sine sunt considerate acum o mistificare .

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

16 persoane creative care pot rezolva orice problemă 28



15 Fapte uimitoare despre animale pe care nici profesorul tău de biologie probabil nu le știe 534





20 de fotografii cu animale care ne vor dovedi ca natura are un simt al umorului extrem de dezvoltat 323



Foarte trist si Emotionant ! Iata ultima melodie a Denisei Manelista inainte sa moara ! Nu a mai apucat sa o lanseze oficial ! - VIDEO 15806



20 de fotografii istorice rare care ne prezinta unele fapte mai putin cunoscute ale trecutului nostru 409



22 de lucruri absolut iritante care pot enerva chiar și cea mai calmă persoană 268



Totul se întâmplă cu un motiv: Coincidențele nu există! 244



O mama care imbatraneste a scris aceasta scrisoare copiilor sai. Te atinge pana la lacrimi… 326



O cantareata MANELISTA a fos la XFactor, vezi cum a cantat.. Vezi reactia juratilor - VIDEO 23948



Trăiește viața frumos, după regulile renumitului psiholog Mihail Litvak 69




SuperClipuri.com 2021