SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cele mai rare automobile Dacia. 12 modele care nu stiai ca au existat. Puţini le cunosc şi chiar mai puţini le-au văzut pe viu
Dacia este deja un simbol national. Indragita de unii sau hulita de altii, cu totii trebuie sa recunoastem ca de la dacie s-a pornit. Foarte multi dintre noi au crescut cu ea si chiar au invatat sa conduca pe aceasta masina. Inainte de ’89 era o mandrie sa ai un automobil dacia si nu era chiar usor de procurat.

La mult timp dupa revolutie putini români cunosc faptul ca pe langa cele cateva modele arhicunoscute de la dacia, inginerii au avut in proiect alte cateva modele la care publicul larg nu a avut accesul, pe care puţini le cunosc şi chiar şi mai puţini le-au văzut pe viu.

Astazi daca privim aceste proiecte ne par pur si simplu hilare si sunt in mare parte copii fidele dupa modele Renault sau rodul imaginatiei de la acea vreme a unor tineri ingineri pasionati, fara a avea succes sau a cunoaste lumina zilei.

Nu multa lume cunoaste faptul ca Dacia a produs in vremuri de mult apuse, o dubita spre exemplu. Bineinteles ca si aceasta era copia fidela a unui cunoscut model de la Renault. In ziua de azi modelul in cauza este atat de rar incat se incadreaza la automobile de colectie.

Ceva mai indraznet este proiectul unui inginer de la Dacia care a inchipuit un model sport cu motor central, pe care a instalat faruri escamotabile şi eleron.

Unul dintre cele mai bine păstrate secrete Dacia este un model desenat de studioul I.DE.A. în Italia, înainte ca Renault să preia cârma uzinei. Deşi estetic modelul era destul de avansat, având putin din Peugeot 206 Sedan, acest model a fost bine ascuns de ochii presei.

Daca am reusit sa va starnim curiozitatea, va invitam sa va delectati cu imaginile de mai jos:

Dacia D6 Estafette

Dacia Deceneu (Aro 12)

Dacia MD87

Dacia MD87 Evo 2

Dacia 1310 Break Limousine

Dacia 2000

Dacia D33

Dacia 1308 Jumbo

Dacia 500

Dacia Nova Van

Dacia Brasovia

Dacia Grand Sandero

sursa: authenticmagazin.com

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Povestea celui mai bogat om de pe planetă care a refuzat să plătească o răscumpărare pentru propriul său nepot 343114 fotografii care ne arata cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le-au intalnit in avion 90

Horoscop angelic. Află ce înger veghează fiecare zodie în parte 37718 fotografii care dovedesc ca pisicile sunt amuzante chiar daca nu fac mare lucru 5218 fotografii surprinse in mod accidental care au speriat pe toata lumea 3696Restaurantul Românesc Printre Cele Mai Bune 5 În Paris!! 48Un român a cumpărat 500.000 de măşti şi a păzit TIR-ul în care le-a transportat cu arme de război 856Principele Nicolae a recunoscut după 3 ani că are o fiică. Nepotul regelui a admis testul de parternitate 1593 femei din zodiac, care nu sunt făcute pentru relații serioase 2354Frumusetile Romaniei, surprinse in promo-ul unui documentar ce va fi difuzat in intreaga lume 20
SuperClipuri.com 2021