SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Această problemă pentru elevii chinezi a pus în dificultate tot internetul
Această problemă dată elevilor dintr-o școală primară chineză a pus pe jar tot internetul. O pisică, o broască țestoasă și o masă, cu eforturi comune, au decis să-i ducă în eroare pe toți.

Așadar, avem următoarele date: distanța de la vârfurile urechilor pisicii, care stă pe masă, și până la broasca țestoasă, care stă pe podea, este de 170 de centimetri; distanța de la broasca țestoasă, care stă pe masă, până la vârfurile urechilor pisicii, care stă pe podea, este de 130 de cm. Află înălțimea mesei!

Pentru ca să-ți fie mai ușor să găsești soluția, iată o imagine care te va ajuta.

Această problemă poate fi rezolvată prin două metode.

1. Metoda algebrică

Pentru prima masă reiese următoarea ecuație: pisica+masa-broasca=170. Pentru a doua masă: broasca+masa-pisica=130.

De ce să nu adunăm aceste două ecuații?

Astfel, vedem că necunoscutele cu semne diferite ne dau în sumă zero și le reducem, iar în rezultat obținem că 2 mese=300, ceea ce înseamnă că o masă are 150 de cm.

Există însă și o rezolvare mai simplă.

2. Metoda vizuală

Dacă vom pune cele două mese una peste alta vom observa că suma datelor oferite este egală cu distanța dintre pisica de pe masa de sus și pisica de la podea.

Dacă vom scoate pisica de sus, care este și jos, vom vedea că ambele mese vor constitui suma dintre 170 și 130. Și iarăși: 2 mese=300, iar o masă=150 de cm

Nu-i așa că totul este mult mai simplu decât părea inițial? Tu ai reușit s-o rezolvi din prima sau ai folosit sugestiile noastre?

sursa: eushtiu.com

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

11 orașe care au facut o schimbare uriasa pentru a salva planeta 686Scolile din Romania un pericol pentru elevi ? In timp ce sustineau teza tavanul clasei a cazut !! 66

Câteva utilizări neobișnuite ale uleiului de măsline în casă 840Radu e cel mai destept copil din Romania! Are 5 ani, un IQ de 149 si este cu adevarat un geniu! Lumea este uimita! 126Acesti 18 nou-născuti nu vor sa stea deloc la poze! 365Cele 3 cupluri de zodii care se îndrăgostesc în această vară 1052De la Dragoste la Ură e un singur pas...VIDEO 75012 băieți care merită o medalie pentru abilitățile lor de a-si face iubitele fericite 1222Motivul numărul #1 pentru care nu îți poți găsi adevărata dragoste 2588 lucruri pe care le fac femeile când nu mai sunt indragostite 61
SuperClipuri.com 2021