SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cum poți primi 20.000 de lei de la stat ca să devii independent energetic
Începând din acest an, statul oferă prin Programul „Casa Verde” finanțări de până la 20.000 de lei românilor care își instalează panouri fotovoltaice și care devin astfel producători de energie electrică.

Condiția este ca aceștia să aibă o putere instalată de minimum 3 kilowați. Românii vor putea astfel să-și creeze gospodării independente energetic, iar dacă producția de energie va fi mai mare decât consumul, atunci energia poate fi livrată în rețeaua națională de distribuție.

În acest mod românii care își instalează panouri fotovoltaice pot să vândă energie electrică și să obțină bani în plus.

Prețurile panourilor fotovoltaice variază în jurul a 700 – 1.100 de lei bucata.

Pachetele alcătuite din mai multe panouri fotovoltaice pot ajunge de la 13.300 de lei până la 73.000 de lei. Aceste pachete conțin și un invertor, conectoare, siguranțe și alte piese necesare instalării sistemului de panouri fotovoltaice.

Cum funcționează panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice reprezintă unul din cele mai răspândite și ușor de implementat sisteme pentru obținerea energiei verzi. Practic, oricine are o casă sau un teren și își cumpără instalația necesară se poate transforma în producător de energie electrică.

Panourile voltaice captează radiații solare pe care le transformă în energie electrică. Un panou fotovoltaic poate fi utilizat în cadrul sistemelor cu baterii care acumulează și distribuie energie electrică inclusiv atunci când soarele nu mai este pe cer, sau în cadrul sistemelor legate la rețea, caz în care energia solară este completată de energia electrică clasică.

Oricare din cele două tipuri de sisteme poate reduce substanțial factura de curent electric.

Cum să economisești și mai mulți bani

Dacă doriți să scădeți și mai mult factura la curent electric, atunci puteți să investiți în becuri LED, care au o eficiență energetică foarte ridicată. Ledurile sunt cele mai eficiente moduri de iluminat dintre toate cele disponibile pe piață (mult mai eficiente decât becurile incandescente sau tuburile fluorescente).

Așadar, fie că vorbim de becuri pentru iluminat în interior (bucătărie, living, dormitor) sau de un proiector LED pentru exterior, tehnologia LED este o soluție care vă poate ajuta să economisiți bani.

Ledurile produc lumină rece, fără emisii de căldură, care înseamnă risipă de energie. Acest lucru duce la un consum foarte mic de energie și la economii considerabile, care pot ajunge până la 90%.

În plus, ledurile au cea mai mare durată de viață, având o rezistență deosebită. Deoarece nu se încălzesc, acestea nu riscă să se deterioreze. Sticla din care sunt confecționate are o duritate mult mai mare decât sticla fragilă din care sunt făcute becurile obișnuite. Astfel nu există riscul spargerii și al accidentărilor.

De asemenea, lumina produsă de LED-uri este de foarte bună calitate. Ledurile nu emit radiații infraroșii sau UV, iar lumina produsă de acestea este mult mai naturală. Lumina nu clipește și nu strălucește, astfel că nu obosește ochii, fiind mult mai confortabilă.

sursa: greatnews.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Copiii din Asia sunt printre cei mai sănătosi din lume, iar aici va explicam si de ce 1970Desi are doar 14 ani acest copil din Romania a inventat aplicatii medicale care sa monitorizeaza pacientii spitalizati! 3137

Fata asta a uimit tot globul pamantesc ! Toata sala a inceput sa planga, iar juriul apasa isteric pe butoane! Un talent de la Dumnezeu - VIDEO 2922520 de Exemple de transformari impresionante atunci când femeile isi restabilesc increderea in sine 657Semne că nu faci ceea ţi-ai dorit, dar nu poţi recunoaşte 17819 imagini la care daca te uiti mai atent o sa te faca sa tresari instant 112833 Fotografii extraordinare istorice care vă vor lăsa uimiti 37650 de medici le cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Iată ce le-au scris: 5913 restaurante în care mancarea nu este principala atracție 16116 lucruri uimitoare din Japonia care ar trebui să fie peste tot pe Pământ 2563
SuperClipuri.com 2022