SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cum poți primi 20.000 de lei de la stat ca să devii independent energetic
Începând din acest an, statul oferă prin Programul „Casa Verde” finanțări de până la 20.000 de lei românilor care își instalează panouri fotovoltaice și care devin astfel producători de energie electrică.

Condiția este ca aceștia să aibă o putere instalată de minimum 3 kilowați. Românii vor putea astfel să-și creeze gospodării independente energetic, iar dacă producția de energie va fi mai mare decât consumul, atunci energia poate fi livrată în rețeaua națională de distribuție.

În acest mod românii care își instalează panouri fotovoltaice pot să vândă energie electrică și să obțină bani în plus.

Prețurile panourilor fotovoltaice variază în jurul a 700 – 1.100 de lei bucata.

Pachetele alcătuite din mai multe panouri fotovoltaice pot ajunge de la 13.300 de lei până la 73.000 de lei. Aceste pachete conțin și un invertor, conectoare, siguranțe și alte piese necesare instalării sistemului de panouri fotovoltaice.

Cum funcționează panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice reprezintă unul din cele mai răspândite și ușor de implementat sisteme pentru obținerea energiei verzi. Practic, oricine are o casă sau un teren și își cumpără instalația necesară se poate transforma în producător de energie electrică.

Panourile voltaice captează radiații solare pe care le transformă în energie electrică. Un panou fotovoltaic poate fi utilizat în cadrul sistemelor cu baterii care acumulează și distribuie energie electrică inclusiv atunci când soarele nu mai este pe cer, sau în cadrul sistemelor legate la rețea, caz în care energia solară este completată de energia electrică clasică.

Oricare din cele două tipuri de sisteme poate reduce substanțial factura de curent electric.

Cum să economisești și mai mulți bani

Dacă doriți să scădeți și mai mult factura la curent electric, atunci puteți să investiți în becuri LED, care au o eficiență energetică foarte ridicată. Ledurile sunt cele mai eficiente moduri de iluminat dintre toate cele disponibile pe piață (mult mai eficiente decât becurile incandescente sau tuburile fluorescente).

Așadar, fie că vorbim de becuri pentru iluminat în interior (bucătărie, living, dormitor) sau de un proiector LED pentru exterior, tehnologia LED este o soluție care vă poate ajuta să economisiți bani.

Ledurile produc lumină rece, fără emisii de căldură, care înseamnă risipă de energie. Acest lucru duce la un consum foarte mic de energie și la economii considerabile, care pot ajunge până la 90%.

În plus, ledurile au cea mai mare durată de viață, având o rezistență deosebită. Deoarece nu se încălzesc, acestea nu riscă să se deterioreze. Sticla din care sunt confecționate are o duritate mult mai mare decât sticla fragilă din care sunt făcute becurile obișnuite. Astfel nu există riscul spargerii și al accidentărilor.

De asemenea, lumina produsă de LED-uri este de foarte bună calitate. Ledurile nu emit radiații infraroșii sau UV, iar lumina produsă de acestea este mult mai naturală. Lumina nu clipește și nu strălucește, astfel că nu obosește ochii, fiind mult mai confortabilă.

sursa: greatnews.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

21,000$ Pentru Un Bilet la Avion.. Vezi in ce conditii zboara oamenii care isi permit acest Lux.. VIDEO 30511 Caracteristici fascinante ale corpului pe care le poți vedea doar o dată în viață 4242

Politistii au auzit zgomote venind dintr-un pachet adus de curier. Ce au gasit i-a lasat fara cuvinte, iar destinatarul a ajuns la inchisoare. Asa ceva nu ati mai vazut! 31115 trucuri folosite de agenții de publicitate pentru a face alimentele să arate delicios 175Cine este primul român diagnosticat cu coronavirus. A fost la vânătoare cu italianul infectat şi a participat la o petrecere 3677 simptome ale sindromului copilului singur la părinți și cum afectează asta, adultul 400Dupa ce a facut milioane de euro casa de moda Dior nu vrea sa recunoasca faptul ca ne-a copiat imbracamintea traditionala. 1013Un abuz fără precedent al CEDO - comentariu de Ioan Buduca 357(Video) Cosmin: „Este măcel in pădurile Brașovului... Au dispărut deja arborii de pe 2 vai (Valea Scurta si Piscu Vechi). Doua vai si o culme întreagă au fost chelite de arbori la ras (in România defrișatul la ras este interzis si ilegal). Toate aceste sub ochii autorităților locale care ce fac? Cu 293Peştera de Smarald, locul unic prin care Vâlcea vorbeşte cu cerul şi pământul 300
SuperClipuri.com 2021