SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar în R.Moldova
A plecat departe de casă pentru a alina suferinţa celor doborâţi de Covid. Acolo, la Spitalul din Bălţi, Dr. Monica Sandu este la a doua misiune de voluntariat. Recent i-a ajutat şi pe medicii de la Spitalul Manzoni din Italia în lupta anti-Covid. Acum duce experienţa din Italia şi colegilor medici din Republica Moldova.

separator

„Atunci când am fost în Italia pot să spun că a fost o experienţă şi de a ajuta, dar şi de a învăţa, pentru că italienii erau în faţa celorlalte ţări. Acum pot să pun în aplicare tot ce am învăţat, toate cunoştinţele pe care le-am acumulat în urma ultimei experienţe şi să ajut.”

 

Dr. Monica Sandu explică şi ce anume este acum diferit faţă de misiunea pe care a avut-o în Italia.

„Acolo vorbeam mai mult despre terapeutică, strict de terapeutică, Aici ne-am ocupat cumva şi de partea de organizare a spitalului, de circuit, a trebuit să verificăm anumite circuite. În afară de asta, să implementăm protocol.”

În ATI la Spitalul din Bălţi sunt 11 pacienţi, pe care medicii îi îngrijesc foarte bine. Pentru specialişti nimic nu e greu. Sunt în permanenţă calmi şi deschişi la nou.

„Îşi doresc foarte tare să colaboreze şi să se implementeze ceea ce am adus şi noi. Nu mi s-a părut că se plâng, suntem cam cu toţii la fel. Evident, vrem cu toţii ca această situaţie să se termine.”

Medicul Monica Sandu este la Spitalul din Bălţi din Republica Moldova alături de alţi 3 medici români care lucrează la unitatea de primiri urgenţe.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

21 de oameni care merită un premiu pentru creativitate lor 136Acesti milionari nu cumpara iahturi si insule, dar salveaza mii de copii! 2956

Cum să aflați cine vă urmărește prin telefonul dvs. smartphone 1010Cele mai populare 12 trucuri culinare ale Internetului! Trebuie sa le incerci 209Îți dau voie să pleci, pentru că nu mă mai meriți 93Baiatul are doar 4 anisori.. dar cand CANTA te lasa cu GURA CASCATA - VIDEO 114413 trucuri asiatice care merită adoptate de toata lumea 1233Cum mananci, asa traiesti – Cele 12 reguli de aur ale alimentatiei 889832 de ilustrații care ne prezinta realitatea cruda din societatea modernă 165Horoscopul weekend-ului pentru toate zodiile Vești noi pentru 3 zile speciale cu Luna în Leu! 3336
SuperClipuri.com 2022