SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar în R.Moldova
A plecat departe de casă pentru a alina suferinţa celor doborâţi de Covid. Acolo, la Spitalul din Bălţi, Dr. Monica Sandu este la a doua misiune de voluntariat. Recent i-a ajutat şi pe medicii de la Spitalul Manzoni din Italia în lupta anti-Covid. Acum duce experienţa din Italia şi colegilor medici din Republica Moldova.

separator

„Atunci când am fost în Italia pot să spun că a fost o experienţă şi de a ajuta, dar şi de a învăţa, pentru că italienii erau în faţa celorlalte ţări. Acum pot să pun în aplicare tot ce am învăţat, toate cunoştinţele pe care le-am acumulat în urma ultimei experienţe şi să ajut.”

 

Dr. Monica Sandu explică şi ce anume este acum diferit faţă de misiunea pe care a avut-o în Italia.

„Acolo vorbeam mai mult despre terapeutică, strict de terapeutică, Aici ne-am ocupat cumva şi de partea de organizare a spitalului, de circuit, a trebuit să verificăm anumite circuite. În afară de asta, să implementăm protocol.”

În ATI la Spitalul din Bălţi sunt 11 pacienţi, pe care medicii îi îngrijesc foarte bine. Pentru specialişti nimic nu e greu. Sunt în permanenţă calmi şi deschişi la nou.

„Îşi doresc foarte tare să colaboreze şi să se implementeze ceea ce am adus şi noi. Nu mi s-a părut că se plâng, suntem cam cu toţii la fel. Evident, vrem cu toţii ca această situaţie să se termine.”

Medicul Monica Sandu este la Spitalul din Bălţi din Republica Moldova alături de alţi 3 medici români care lucrează la unitatea de primiri urgenţe.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Nu mai aștepta ca oamenii să te facă fericit, caută fericirea în tine 84Pierdem un an și jumătate de viață sănătoasă din cauza poluării. România, pe urmele Chinei 51

10 lucruri pe care trebuie sa le faca cuplurile inainte de culcare pentru a fi fericite 346924 cazuri în care fotograful de la nunta a pozat ceva total neașteptat 397517 defecte de proiectare care au avut o intenție bună, dar au mers foarte rău 2139 lucruri pe care le puteți vedea numai în Japonia, chiar dacă călătoriți în întreaga lume 1415Italienii înlătură cauza pandemiei COVID-19: Peste 150 de orașe au trecut la acțiuni pentru oprirea 5G 132210 locuri unde să-ți ascunzi valorile care vor înnebuni orice hoț 881Top 20 mame nebune cărora le-ar trebui retrasă autoritatea părintească 3612Secretul pentru cel mai gustos pilaf: nu mai fierbe orezul in apa 5047
SuperClipuri.com 2021