SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Măștile chirurgicale ar putea fi refolosite. Cum se dezinfectează corect
Măștile chirurgicale pot fi refolosite după igenizare, spun ultimele studii. E bine să le folosiți când ieșiți din casă, chiar pentru o perioadă scurtă. O dată pentru protecția împotriva particulelor încărcate cu virusuri , iar mai apoi, pentru că vă împiedică să vă atingeți involuntar fața, nasul ori buzele.

Brândușa Petruțescu, medic imunolog: „Măștile pot fi refolosite. Va fi un moment când nu vom mai putea să le folosim zilnic, după fiecare expunere. Virusul nu persistă mai mult de patru zile pe suprafața măștii, care e o suprafață destul de repelentă, adică nu menține particule. Punem masca respectivă într-o pungă de hârtie, notăm ziua în care am folosit-o și să o folosim peste patru zile.”

De asemenea, masca chirurgicală se poate dezinfecta prin fierbere, timp de trei minute.

Brândușa Petruțescu, medic imunolog: „Sunt studii care arată că fierberea trei minute la 100 de grade reduce doar 1% din eficiența măștilor, dar să avem grijă să nu le traumatizăm în timpul fieberii. Punem masca în apă, fierbe trei minute, apoi o spălăm și o lăsăm să se răcească în apă și apoi o punem la uscat”.

Măștile chirurgicale ar putea fi refolosite. Cum se dezinfectează corect

 

Clorul și alcoolul distrug materialul măștilor chirurgicale. Le lărgesc fibrele. Important este, totuși, ca acestea să rămână cu un diamentru de cel mult 2,5 microni, adică un spațiu care să nu permită intrarea picăturilor de salivă. Particulele virale sunt mai mici, însă transportul se face cu doar cu ajutorul acesteia.

Noul coronavirus se transmite prin mucoasa nasului, mucoasa orală, mucoasa ochilor și nu prin piele ori urechi.

Veronica Lazăr, profesor imunologie: „La nivelul nasului ori al cavitații orale acesta e preluat de mucus. Prin mucus coboară până în plămân, unde sunt receptorii specifici pentru virus”.

Aici are loc un alt fenomen. Odată ce virusul interacționează cu o celulă, aceasta va lucra doar pentru el și va produce noi particule virale. Infectează apoi celulele din jur. Cei mai mulți dintre noi își ating involuntar gura, nasul, ochii, de 23 de ori într-o oră. De aceea, spălatul pe mâini rămâne sfânt.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Incredibil ! Rasturnare de situatie in cazul lui Cristian Pomohaci! "A fost doar o minciuna pentru ca am fost santajat " - VIDEO 16043Fenomenul # 10YearsChallenge despre care ar trebui sa vorbim 141

Clipul din cabina avionul pe care nu toti pasagerii si-ar dori sa il vada!! Priviti ce vad pilotii in timpul zborului! 503Ea este romanca care a reusit sa obtina cel mai important premiu pentru chimie oferit de Marea Britanie! 61(VIDEO)Bătaie cu bâte de Paște la Brașov!A vrut să-l calce cu mașina Polițiștii au scos pistoalele 9Rusia vine în ajutor României! Armata rusă va lupta cu Соronavirusul în România... 131619Cum arată femeia „ideală” în 11 țări din întreaga lume 63Cine isi mai aduce aminte de aceasta melodie veche ? Sunt sigur ca ai fredonat macar o data acest refren. O astfel de piesa nu poate fi uitata - VIDEO 2748722 de cupluri care ne dovedesc ca iubirea adevarata este vesnica 240O elevă de 17 ani din România a câștigat locul 1 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, EGMO 2020 14
SuperClipuri.com 2022