SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Norul de fum toxic din Cernobîl a ajuns deja în Belarus și se apropie de Moldova și România
Fumul toxic din Cernobîl, emanat în zona pădurilor crescute pe un fond radioactiv, atacate de incendii, ar putea curând să răspândească pe vaste zone ale Europei, avertizează specialiștii, în timp ce pompierii se luptă pentru a localiza focul sălbatic izbucnit în zona de excludere din Cernobîl, scrie www.express.co.uk.

Sute de pompieri au fost dislocați pentru a lupta împotriva focurilor care s-au apropiat periculos de locul cunoscutului dezastru nuclear din 1986. Autoritățile se tem că incendiile ar putea ajunge la vehicule abandonate în fosta uzină, provocând explozii puternice și răspândind fumuri toxice în toată țara și în Europa. Țările europene vulnerabile sunt vecinii, Polonia, Belarus, România, Ungaria, Slovacia și Moldova, scrie sursa citată.

Kateryna Pavlova, un înalt oficial implicat în acțiune, a avertizat că situația este departe de a fi controlată. Ea a spus: „Momentan, nu putem spune că focul este controlat”.

NASA a declarat că fumul de la incendii a ajuns deja în Belarus. Filmările aeriene realizate săptămâna trecută au arătat fum peste capitala Kiev.

Peste 300 de pompieri și 85 de echipamente au fost dislocate pentru a opri flăcările în zona de excludere. De asemenea, au fost proiectate trei avioane Antonov (AN-32P) și două elicoptere MI-8 pentru a turna apă. Peste 250 de tone de apă a fost aruncată de aeronave, a declarat agenția de stat pentru gestionarea zonei de excludere.

Incendiul a început acum nouă zile. Săptămâna trecută, poliția a arestat un bărbat sub suspiciunea că ar fi pornit un incendiu în zona de excludere din Cernobîl.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

23 de lucruri nebunești care s-ar putea întâmpla doar la aeroport 80019 oameni care fac greșeli prostești fără să-și dea seama 286

16 Semne de pe usile bailor publice care explică diferența dintre baia Barbatilor si a Femeilor 1067NASA: Fumul radioactiv de la Cernobil a ajuns deja deasupra altei ţări. România, pe lista statelor vulnerabile 1779In 1997, ea a nascut sapte copii – si sotul ei a parasit-o. Iata cum arata azi: cei sapte magnifici 994612 lucruri amuzante despre sarcina pe care multi nu le stiu 2334Experții vorbesc: Parintii exigenti cresc copii de succes care reușesc în viață! 81Medicul Vasi Radulescu, sfaturi pentru 2020: Nu exista detox E un marketing care ia mintile multora Antibioticele n-au efect in viroze 496Pentru cei care nu suportă astrologia! Cel mai sincer horoscop pe care l-ai citit 334O viitoare mamă, rămasă pe străzi în Italia, imploră să fie ajutată să se întoarcă în România: „Nu am bani de mâncare! Vreau acasă” 51
SuperClipuri.com 2022