SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Se prelungește starea de urgență în România! Klaus Iohannis este așteptat să emită decretul!
Nu este o glumă, starea de urgență din România se va prelungi. În acest sens, președintelșe Klaus Iohannis este așteptat, luni, să emită decretul prin care ”urgența” se va prelungi cu încă 30 de zile.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul Orban, dar și cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună. Tot atunci spunea că decretul va fi emis la începutul acestei săptămâni.

”Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a afirmat atunci Iohannis.

Primul decret emis de Iohannis – 16 martie

 

Klaus Iohannis emitea primul decret de instituire a stării de urgenţă pentru 30 de zile pe 16 martie. Conform Legii privind decretarea stării de urgenţă şi a stării de asediu, în funcţie de evoluţia situaţiilor de pericol, preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata stării instituite şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de urgenţă, preşedintele solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate.

În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea.

 

Tăriceanu nu vrea prelungirea stării de urgență{

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu va vota prelungirea stării de urgenţă. Tăriceanu a acuzat autorităţile că duc o „politică anti-românească” şi a afirmat că ar trebui repornită activitatea normală în România, atât în întreprinderi, cât şi în instituţii.

„Prelungirea acestei stări de urgenţă nu face aproape nimic sau nu aduce aproape nimic din ce se poate face cu legislaţia existenta. Nu vreau să votez prelungirea stării de urgenţă pentru că văd că la adăpostul ei creşte lipsa de transparenţă şi deschide practic drum liber abuzurilor. Nu vreau să votez starea de urgenţă pentru că o parte importantă din ţară nu e afectată de coronavirus şi nu înţeleg de ce trebuie să penalizăm şi regiunile care nu sunt afectate de coronavirus, la fel cum sunt şi celelalte”, a declarat, duminică, liderul ALDE.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

25 de celebrități care au reacționat intr-un mod unic in momentul care au fost surprinsi de Paparazzi (Alec Baldwin este Maestrul) 262Cum s-au schimbat costumele de baie de-a lungul istoriei (este minunat că 2010 este în trecut) 899

Asa se îngrijeau oamenii in trecut. 10 exemple stranii! 274221 de cupluri care au inlocuit inelele de logodnă cu tatuaje deosebite! 441S-a demonstrat ca bunica este cel mai important om din viata copilului. IATĂ EXPLICAȚIA 232Trei mituri despre bătrâneţe ce pot fi demontate cu uşurinţă! 15416 Oameni care nu au lăsat zăpadă să le ia simțul umorului 36310 fotografii care ne arată cum principii și prințesele moderne se căsătoresc în diferite țări 2855Gigantul Amazon angajează încă 75.000 de persoane, pentru a face faţă cererii crescute de livrări la domiciliu în perioada pandemiei 2810 fapte puțin cunoscute care îți pot salva viața într-o zi 174
SuperClipuri.com 2022