SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ministra Sănătății: Avem medici și polițiști de frontieră infectați
Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a ținut să menționeze, în cadrul briefingului de dimineață, că autoritățile își asumă responsabilitatea de a veni cu informații veridice.

Aceasta în contextul în care pe parcursul zilei de ieri, 22 martie, în presă au apărut informații despre faptul că al doilea medic din Chișinău a fost diagnosticat cu noul coronavirus, transmite Știri.md.

”Nu am relatat niciodată care e profilul pacienților suspecți sau celor cu COVID-19 deja confirmat. De fiecare dată am menționat și reiterez încă o dată că pe prima linie rămân lucrătorii medicali și poliția de frontieră, mai nou cei din ordine publică. Ei se expun unui risc. Cu adevărat, cu maximă responsabilitate avem îmbolnăviri în rândul lucrătorilor medicali, în rândul poliției de frontieră, dar vom fi atenți de protecția datelor cu caracter personal, dar și ceea ce ține de protecția vieții private a acestor persoane”, a declarat ministra Sănătății.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Sursa:Stiri.md

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

O mireasă a citit ca jurământ la nuntă mesajele trimise de logodnicul ei altei femei 5300Acestea sunt cele mai ciudate haine ! Ati purta asa ceva?? 131

Polițiștii din Ploiești i-au pus cătușe unei vânzătoare de zarzavaturi, pentru că a refuzat să plece. 4437Înşelăciune cu măşti medicinale la o farmacie din judeţul Maramureș 27Fotografii document. Cum arăta lumea în timpul pandemiei de gripă spaniolă din 1918. Asemănări cu pandemia de coronavirus de azi 4917 Fapte despre celebrități care sunt greu de crezut 1799O romanca este considerata cea mai buna inventatoare din lume!! Inventii inedite cu bani putini!! 16313 fotografii care desi par editate sunt 100% reale 64815 parodii foto care arată modul în care bărbații văd femeile pe Instagram 19225 de fotografii ireale. Veți fi foarte norocoși să le vedeți! 367
SuperClipuri.com 2021