SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

FII ATENT!!! Atacatorii informatici profită de PANDEMIE pentru a escroca.CUM TE PROTEJEZI?
Pe măsură ce COVID-19 continuă să se răspândească în întreaga lume, devenim tot mai dezorientați din cauza informațiilor false care sunt distribuite într-un ritm extrem de rapid. Experții în cyber security spun că în această perioadă suntem expuși riscului de a deveni victime ale atacatorilor cibernetici, care nu doar ne dezinformează, dar ne pot lăsa și fără bani în cont.

Pentru a fi cât mai convingători, atacatorii cibernetici și-au perfecționat metodele de înșelătorie.

 

 

„Monitorizăm chiar atacatorii informatici avansați care se folosesc sau au înregistrat domenii care includ în nume COVID sau coronavirus. În plus, noi credem că ei folosesc aceste domenii pentru a încerca să facă phishing sau pentru a încerca să lanseze atacuri un pic mai avansate, de exemplu spearphishing sau alte tipuri de atacuri. Atacatorii cibernetici întotdeauna încearcă să profite de momentele de criză sau de panică din viața reală, scopul lor principal fiind obținerea de bani”, spune Dan Demeter, cercetător în cybersecurity.

În această perioadă, la nivel global sunt trimise, zilnic, milioane de mail-uri de tip spam care au drept subiect pandemia de coronavirus. Atacatorii cibernetici profită inclusiv de criza de măști și dezinfectanți apărută. Astfel, ne trimit mesaje prin care ne îndeamnă să le cumpărăm sau să accesăm fișiere care ne compromit securitatea online.

Indicat este ca acolo unde avem un link, să nu apasăm direct pe el, ci să îl scriem manual într-un alt browser. Important este să nu să dăm click pe link-urile din interiorul email-ului, deoarece în spatele acelui mesaj se poate ascunde un link mult mai mare, mult mai lung sau poate duce către un alt site, unul infectat sau unul ce poate fi fraudulos. Mesajele sunt distribuite nu doar prin email-uri, ci și pe rețelele sociale. Virușii cibernetici ne afectează nu doar calculatoarele sau laptopurile, ci și tabletele și telefoanele mobile.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Renunță la amărăciune și începe-ți ziua, iertând 55Ce parere aveti? Noul STATUT al ELEVULUI: Cu uniformă și fără telefon mobil la școală. Vezi alte noutăți 15025

14 motive pentru care Australia face această lume un loc special 1379Energia magnifică a copacilor sau cum ne vindecă pomii 914 motive incitante datorita carora Japonia este o tara atat de excentrica 1234Acesti oameni au avut o singura misiune si au esuat! 35710 bărbații care și-au împărtășit glumele în online și au devenit vedete pe internet 40515 fotografii ciudate care ne-au făcut să credem că există călătorii în timp 89125 de Fotografiile istorice captivante pe care trebuie să le vezi 184613 copii care şi-au tuns singuri părul – apoi şi-au lăsat părinţii fără cuvinte 737
SuperClipuri.com 2022