SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Coronavirus: Vezi estimările americanilor în legătură cu rata de decese din cauza coronavirusului
Estimările americanilor: sunt sumbre, atât la nivel global cât și țintit spre România. Se pare că 30% dintre români vor fi infectați cu coronavirus din care rezultă 175.000 de decese, conform unui grafic matematic prezentat la o conferință pe tema epidemiei globale cu coronavirus.

Dr. James Lawler, profesor la Centrul Medical al Universităţii din Nebraska, a prezentat estimările extinderii epidemiei. Pe teritoriul Statelor Unite se preconizează:

 96 de milioane de infecţii cu virus Wuhan
– 4,8 milioane spitalizări
– 480.000 de decese

Se pare că persoanele în vârstă de 80 de ani şi peste au o risc de deces de 14,8% dacă vor contracta infecţia, fiind cea mai expusă categorie de vârstă.

Dacă, așa cum spun americanii, la populația rezidentă a României de 16 milioane s-ar îmbolnăvi 30%, conform unui calcul matematic după cifrele emise de Organizația Mondială a Sănătății, am avea aproximativ 5 milioane de îmbolnăviri, cu un număr de 250 de mii de spitalizări (5%).

Dacă rata a mortalităţii ar fi de 0.5%, într-un scenariu optimist, numărul deceselor s-ar situa undeva la 25 de mii. Însă rata mortalităţii este de 3,4% – anunţată de OMS – numărul total de decese în urma epidemiei, în România, s-ar situa undeva în jurul valorii de 175 de mii de persoane. În Italia rata mortalității este îngrijorător de mare, mai ales în ultimele zile.

Din păcate, prognoza unor epidemiologi de talie internațională este foarte sumbră. După părerea lor populația planetei va fi infectată într-un procent de aflat între 40% și 80% dar dintre ei doar 15-20% ar avea nevoie de spitalizare.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Aflati in cea mai grea grupa de la Euro, Nationala U21 reuseste o victorie URIASA 465Un tânăr de doar 23 ani transformă anvelopele vechi în ceva frumos și util, ajutând astfel planeta. 5074

10 filme cu moduri absurde de a transmite mesaje din realitatea noastră 100Intelepciunea batranului indian. Raspunsul lui ingenios iti va da de gandit 2719Acesti oameni au avut o singura misiune si au esuat! 35817 familii nebune unde pacea este un concept străin 4015 Copii reale ale caracterelor din desenele animate celebre care au făcut lumea întreagă sa strige : "Wow"! 280Klaus Iohannis: stați acasă, altfel, după Sărbători vom avea înmormântări! / VIDEO 4715 sculpturi care parca sfideza legile fizicii si cuceresc milioane de oameni 965 Parti ale corpului uman care o sa dispara in viitor 1139
SuperClipuri.com 2022