SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Medic român despre coronavirus: În caz de epidemie „fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu”
Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Dudu, consideră că „nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii” şi „când va ajunge la noi virusul, o să fie vai de noi”transmite Agerpres.

Medicul a scris duminică seara, într-o postare pe facebook, că în caz de epidemie „fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu” pentru că deocamdată nu au fost achiziţionate materiale de protecţie împotriva virusului.

„Din păcate, nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii şi o spun cu toată responsabilitatea. Când va ajunge şi la noi virusul, o să fie vai de noi…Fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că, aşa cum a declarat ministrul Finanţelor, în martie vom achiziţiona primele materiale de protecţie şi luptă cu virusul. Oricum să nu ne panicăm ‘avem locuri suficiente pentru carantină’ şi acum văd că au dreptate…Câţi oameni fără casă să fie afectaţi???? Este trist şi îngrijorător ce se întamplă şi aş vrea să aud că se organizează o celulă de criză şi se iau nişte măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporţiile unui dezastru iminent. Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii ăia pe care îi hulim şi acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condiţiile unei lipse totale de mijloace de protecţie. Sper ca domnul ministru să includă prin OUG şi coronavirusul pe lista programelor naţionale că poate spitalele private sunt mai bine organizate şi dotate. Cum Dumnezeu e mare să sperăm că va fi bine”, a scris medicul Dudu în postare.

El a catalogat drept „amatorism” decizia de izolare a a trei persoane care au venit din regiuni afectate de coronavirus, însă nu s-a acordat atenţie pasagerilor care au intrat în contact cu cele trei persoane pe durata călătoriei acestora.

„Dovadă mai mare de amatorism decât să izolezi la domiciliu treo fete care vin dintr-o regiune afectată de coronavirus şi să nu te intereseze deloc de ceilalţi pasageri cu care fetele au intrat în contact într-un spaţiu închis, nu cred că există decât poate aia în care, dacă informaţia e corectă: au îmbarcat pasagerii ce trebuiau să plece spre Italia şi după au realizat că poate ar fi bine să dezinfecteze aeronava preventiv şi i-au debarcat”, a adăugat Cătălin Dudu.

Medicul Cătălin Dudu ridică şi problema modului în care se stabileşte dacă o persoană este infectată.

„Bine că sunt medici în aeroport să trieze pasagerii, dar îmi spune şi mie cineva cum recunoşti un om infectat fără simptome? Numai la noi se poate aşa o performanţă. Bine că avem biserici la toate colţurile de stradă că o să avem nevoie. Singura veste mai bună este că virusul ăsta deşi se răspândeşte uşor, statistic nu este chiar atât de mortal pe cât de înspăimântător”, a mai scris Cătălin Dudu pe Facebook.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

45 de SFATURI ale unei doamne de 90 de ani – Merită recitite săptămânal 5109 Secrete ale aeroporturilor pe care orice călător trebuie să le știe 3195

25 Fotografii "Înainte și după" care sunt aproape ireale 179615 lucruri ciudate pe care le vei vedea doar în India 2645 zodii care înșală fără să fie prinse 2180Împușcat mortal după ce a atacat un polițist cu o foarfecă 20Dumnezeu lucrează în tăcere. De ce este imposibil să împărtășești planurile de viitor cu oricine 16918 fotografii care ne arată de ce este atât de greu de înțeles Japonia 379Un studiu a descoperit că persoanele cu tatuaje au o șansă mai bună de a obține un loc de muncă 51Constantin Enceanu, mesaj emoționant pentru soția sa 821
SuperClipuri.com 2021