SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Corpurile care au fost prinse ani de zile sub ghețari apar la suprafață datorită topirii gheții
Oamenii cărora le place să exploreze ghețarii și plimbările prin zăpada în Elveția au tras o sperietură grozavă. Nu este surprinzător că încălzirea globală a produs probleme impresionante în natură, iar topirea majoră este cea mai clară dovadă a tulburării pe care planeta o suferă. Dovada: Un ghid din Alpii Elvețieni a fost martorul unei descoperiri mai putin placute.

El a găsit trupul unui alpinist japonez din cauza topirii ghețarilor. Dar această descoperire nu a fost vârful aisbergului … literal vorbind.

Nu este prima dată când s-a făcut o descoperire ca asta. În ultimul deceniu, au fost găsite corpurile a aproximativ 300 de persoane. Au fost prinși și ascunși în ghețari încă din 1926, conform declarațiilor poliției elvețiene din cantonul Valais.

Cu câțiva ani în urmă, a fost raportat, de asemenea, că s-au gasit corpurile lui Marcelin și Francine Dumoulin înghețate și în stare perfectă, raportate dispărute la 15 august 1942. Corpurile purtau haine din al doilea război mondial. Lângă ele au fost gasite și un ceas, o sticlă, un rucsac și o carte. „Ne-am petrecut viața căutându-le, fără întrerupere”, a spus Marceline Udry-Dumoulin, fiica cea mai mică a cuplului pe care l-au cunoscut.

De asemenea, au fost găsite în 2014 rămășițele lui Jonathan Conville, care s-a pierdut pe munte în 1979. În același an a fost găsit pe un ghețar din cantonul Berna, corpul unui explorator ceh pierdut din 1974.

La fel au patit și trupurile japonezilor Michio Oikawa și Masayuki Kobayashi, care au dispărut pe 18 august 1970, aparent surprinși de un viscol.

Lungimea și grosimea ghețarilor elvețieni au fost reduse foarte mult, potrivit GLAMOS, o rețea formată din mai multe universități elvețiene și finanțată de Ministerul Elvețian al Mediului.

Ghețarul Tsanfleuron a pierdut o lungime de 1926 de metri din 1984, iar Morteratsch 2.804 metri din 1878. În timp ce în 2017, un număr de 80 de ghețari au continuat să se topească și tendința continuă.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

18 fotografii înfiorătoare care ne-au dat senzatii ciudate 34524 de obiecte supradimensionate, care vă vor face să vă simțiți mici 113

Cum s-au schimbat bărbații în ultimii 100 de ani și de ce putem uita cu toții de Gentlemeni 199Prezentator de ştiri infidel, prins în timpul unei transmisiuni în direct. O femeie pe jumătate dezbrăcată a intrat în cadru 80023 de Fotografii unde fundalul este mai amuzant decat imaginea principală 3923Printesa Diana il invata ce este respectul acum 25 de ani, azi Prinţul William serveşte mâncare oamenilor fara adapost 1034RETETE COZONAC PUFOS: Secretul bunicii pentru COZONAC DE PAŞTE delicios 121Știința confirmă – câinii pot recunoaște o persoană rea 34110 lecții pe care le înveți într-o viață 28421 Fotografii uimitoare pe care nu ni le-au arătat la școală 3889
SuperClipuri.com 2022