SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Răzvan Vîrtan, elevul de 10 la BAC, campion mondial la Robotică: „Investim prea puţin în învăţământ şi aşteptăm rezultate. Nu reuşim să ajutăm copiii buni să se dezvolte”
Răzvan-Nicolae Vîrtan este unul dintre elevii din județ care a obținut media 10 la Bacalaureat. Rezultat care a venit pentru că a învățat constant pe parcursul liceului, pentru că este pasionat de lectură, dar și datorită activităților extrașcolare în care s-a implicat. Are o alegere profesională bine conturată. Vrea să se facă fizician cercetător și să profeseze în țară. Spre deosebire de alți tineri români cu rezultate deosebite, care aleg să facă o carieră profesională în străinătate.

„Bacalaureatul a fost de nivel mediu. Am avut noroc că am învățat constant pe perioada liceului. Nu pot să zic că am studiat mult în clasa a XII-a și nu am mai ieșit din casă. Am fost implicat și în partea cu robotica, m-a ajutat foarte mult că am învățat pe parcurs. Bacalaureatul a fost doar o recapitulare”

Adolescentul este membru în echipa de robotică a liceului, RobotX, cu care a participat la campionate naționale și internaționale. În 2018, elevii de la RobotX au devenit campioni mondiali, după ce au cucerit trofeul unui concurs internațional de robotică, din Mexic. Vrea să urmeze studiile universitare în București și, dacă va avea posibilitatea, să le completeze cu studii în afara țării. Însă, nu se vede profesând decât acasă.

„Studiile universitare le voi face în țară, cel puțin primul an. În principiu, vreau să fac Fizică și mă atrage partea de cercetare. Vreau să mă înscriu la Universitatea din București. Sunt interesat să plec în afara țării pentru studii la nivel de master sau doctorat. Depinde ce oportunități voi avea, burse sau alte programe. Aș vrea să studiez în străinătate, pentru a fi la curent cu noutățile de acolo, dar nu mă văd făcând o carieră afară”, declară adolescentul.

Sociabil din fire, își face timp pentru ieșiri în oraș cu prietenii, este pasionat de lectură, ascultă muzică rock sau folk și practică înotul.

„În primul rând sunt pasionat de lectură. Citesc multă beletristică. Îmi place când am timp, cel puțin în vacanță, să descopăr autori, cărți noi. Ultima carte pe care am citit-o a fost «Solaris» de Stanislaw Lem. Practic înotul, ies cu prietenii în oraș, ascult muzică rock, folk, și muzică electronică, o parte din ea”,

VIDEO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

16 persoane creative care pot rezolva orice problemă 28Rusia nu-i va refuza nimănui ajutorul în combaterea pandemiei! 58

Nu mai poți face cumparaturi daca nu porti masca de protectie, insa acestea nu sunt mereu in stoc ... ! 492Scrisoare deschisă către medici: Daca astăzi v-ar lua foc casa cum v-ati simti daca pompierul ar astepta “Plicul” stand cu cisterna plina langa flăcările care va mistuie 2507114 fotografii în care veți vedea mai multe decât ceea ce există cu adevărat 14618 Situații neașteptate care va pot distruge vacanța 117„Atlasul frumuseții” - un proiect care promovează frumusețea femeii 23623 de lucruri nebunești care s-ar putea întâmpla doar la aeroport 799Cifrele sunt umflate, ne vor în casă pe toți pentru a provoca o criza mondială și noi reguli ca să ne conducă ca pe oi - 137Acest truc simplu de matematică va ghici varsta ta. Chiar functioneaza ! 3408
SuperClipuri.com 2021