SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ce ar trebui să știți când plătiți cu cardul dvs. de credit pentru a fi in siguranta
O mulțime de oameni devin victime ale persoanelor care îti scanează informațiile de pe card folosind dispozitive speciale. Astăzi, chiar și când îți folosești cardul în magazine sau restaurante, poți cădea într-o capcană. Trebuie sa fii atent insa la cateva detalii pentru a vedea daca terminalul la care platesti este unul sigut sau nu.

Ingenico, producător de terminale de carduri de credit, a emis recent un ghid despre cum să identifice un skimmer într-un terminal standard (Ingenico iSC250)

Un terminal de copiere este semnificativ mai mare decât în ​​mod normal

Un skimmer trebuie să fie mai lung și mai lat decât terminalul în sine pentru a corespunde dimensiunii sale. De aceea, un terminal de skimming este vizibil mai mare decât unul adevărat. Aceasta este caracteristica principală care ajută la recunoașterea dispozitivelor frauduloase.

Nu este evidențiat niciun buton

Un skimmer care a fost introdus prea repede poate bloca evidențierea butonului de pe terminal.

Lumina LED verde este blocată

De asemenea, un skimmer atașabil blochează lumina LED-ului verde care ar trebui să fie aprinsa atunci când terminalul scanează un card.

Frecvente erori de funcționare

Skimmerele se ridică uneori în calea benzii magnetice atunci când scanează date. Aceasta duce la mai multe erori de funcționare și încetinește semnificativ funcționarea normală a terminalului. Așadar, acordați atenție dacă un terminal funcționează mult mai lent decât ar trebui.

Un stilou nu este atașat

Toate terminalele de plată au atașat un stil pe care clienții îl folosesc pentru a-și înscrie semnătura după ce cardul lor a fost scanat. Un skimmer din interiorul unui iSC250 nu permite atașarea stiloului.

Cum să vă protejați banii

Cel mai eficient mod de a vă proteja este de a avea un card de debit separat care ar avea doar suma necesară pentru o achiziție la îndemână.
Conectați-vă la serviciul bancar prin SMS pentru a reacționa prompt la debitele neașteptate.
Stabiliți limite și limitați sumele de retragere a numerarului, pentru a nu putea nimeni să vă retragă toți banii dintr-o dată.
Dacă v-ați pierdut cardul și credeți că poate cineva a aflat detaliile sale, sună imediat banca și blochează-l.
De asemenea, este bine să aflați despre capacitățile și condițiile de asigurare a cardului cu banca dvs. Unele organizații de credit au programe speciale pentru protejarea clienților lor împotriva fraudei și rambursării daunelor.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un fotograf prezintă corpul unei femei după sarcină și nu este ceea ce vedem în revistele de modă 506Uita-te la acest erou anonim cum isi risca viata pentru a salva un iepuras inspaimantat dintr-un incendiu devastator! Gestul sau este impresionant! 101

ILEANA CIUCULETE - DOAMNE MAINE DE-OI MURI - VIDEO 10615Cel mai rapid KO al lui Moroșanu! L-a bătut pe “reptilianul” Cuk în primele secunde ale meciului (VIDEO) 1164Pentru insultă şi calomnie s-ar face loc în puşcărie, în timp ce tâlharii sunt eliberaţi mai devreme prin efectul recursului compensatoriu 9225 Fotografii "Înainte și după" care sunt aproape ireale 1797O companie olandeza vrea sa construiasca in Romania cel mai mare parc eolian!!! 103Cât timp ar putea supraviețui corpul uman pe fiecare planetă a sistemului solar 58Ilie Năstase: “Politicienii se iubesc pe ei şi contractele pe care le fac. La Senat, toţi sunt foarte bogaţi, acolo e interesul puterii” 224215 fotografii pe care trebuie sa le privesti cu atentie pentru a intelege exact ce au vrut acesti oameni sa faca 714
SuperClipuri.com 2022