SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ce este boala pilonidală care tinde să afecteze tinerii și cum poți scăpa de ea
În fiecare an, 3 din 10.000 de persoane sunt depistate ca suferă de boală pilonidală . Chiar dacă bărbații au mai multe șanse să o aibă, această boală poate afecta pe oricine. Și este destul de grav, deoarece poate necesita deseori o intervenție chirurgicală. Arată ca un cos, dar aduce mult mai multe probleme.

Noi vrem să vorbim mai multe despre ce este această boală și cum să o evităm.

Ce este boala pilonidală?

Este un chist care apare în partea de sus a feselor în apropiere de coada posterioară. Poate rămâne în condiții decente sau se poate infecta. Există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Pentru unul, acesta poate fi cauzat de traume în această zonă care poate duce la un chist. Poate fi, de asemenea, cauzată de firele de păr.

Cum să știi dacă ai

Acest chist arată, de obicei, ca un cos mare . Puteți simți disconfort în timp ce faceți diferite activități. Chistul doare, se înroșește și se umflă. Dacă se infectează, aceasta poate elimina puroi sau chiar sânge.

Cum îl puteți trata

Dacă observați un chist pilonidal, trebuie să vă adresați unui medic . Auto-tratamentul nu va ajuta în acest caz. Medicul va examina zona și va decide cu privire la un tratament suplimentar. De obicei, chistul este îndepărtat prin operație, iar medicul va alege ce metodă este potrivită pentru dumneavoastră. În cazul unei infecții, va trebui să suferiți un curs de antibiotice.

Cine este în pericol

Persoanele care stau mult și au un stil de viață inactiv pot suferi de un chist pilonidal.

Excesul de păr și obezitate pot duce, de asemenea, la dezvoltarea acestei boli.
Apare de obicei la bărbați la pubertate și sub 35 de ani.

Cum îl poți evita

Vă puteți schimba stilul de viață și puteți pierde în greutate, dacă este nevoie. Aveți grijă de această zonă și asigurați-vă că aveți o igienă bună acolo. De asemenea, puteți bărbieri părul în apropierea coastei pentru a preveni formarea unui chist pilonidal.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Primul model de automobil electric cu un combustibil special – apa sărată a fost construit! Epoca petrolului se încheie. 252„Eram convins că nevasta mea mă înșală. Zice ca de ziua ei pot să mă duc cu prietenii la pește, că ea oricum o să fie la muncă. M-am intors acasa, trântesc tare ușa de perete și țipăm toți: suprizăăă!” 11008

8 lucruri pe care le fac femeile când nu mai sunt indragostite 6225 de fotografii ireale. Veți fi foarte norocoși să le vedeți! 36617 trucuri ale unui geniu care vă vor duce viața la nou nivel 3243Cuptoarele cu microunde sunt periculoase! Uitati ce afecțiuni pot produce în corpul uman. 3941Pentru insultă şi calomnie s-ar face loc în puşcărie, în timp ce tâlharii sunt eliberaţi mai devreme prin efectul recursului compensatoriu 92Valea Doftanei, locul care a uimit toti turistii care au trecut pe acolo!!! 1659 Exerciții zilnice pentru femei după 40 de ani 1451Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul vostru vă va avertiza cu aceste 8 semnale 5215
SuperClipuri.com 2021