SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

7 simptome care ne indica ca avem probleme de colon care nu ar trebui ignorate
Datorită stilului nostru de viață sedentar, a devenit foarte normal sa avem probleme si dureri de burta. Există însă simptome pe care nu ar trebui să le ignori, deoarece acestea pot indica probleme mult mai grave. Trebuie sa invatam sa fim mai atenti la semnalele pe care corpul nostru incearca sa le transmita.

In acest articol va prezentam mai multe simptome care ne indica ca am putea avea probleme de colon.

Dureri abdominale

Acest lucru ni se poate întâmpla tuturor dacă mâncăm sau bem ceva greșit. Dar dacă simțiți frecvent o durere în creștere a abdomenului inferior, puteți suferi de o boală inflamatorie intestinală precum boala Crohn, colită ulceroasă, diverticulită, sindrom de colon iritabil sau cancer.

Constipație

Dacă prezentați deseori constipație ar putea fi diverticulita , care reprezinta niste mici pungi inflamate în interiorul colonului dvs. sau Sindromul de colon iritabil , o boală complexă în care acest simptom este asociat cu lucruri precum diareea, balonarea, durerea , și gaz. Uneori, o dietă adecvată poate vindeca acest lucru, dar dacă este ignorată mult timp, poate fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a se vindeca corect.

Diaree

Dacă aveți frecvent scaune prea moi sau lichide, colonul nu funcționează corect, nu absoarbe apă și alte substanțe și este inflamat. Boli multiple ale colonului sunt asociate cu diaree , cum ar fi sindromul de intestin iritat, diverticulită și boala Crohn. Dacă durează mai mult de 24 de ore, întrebați un medic, el poate prescrie colonoscopie pentru a exclude bolile mai grave și cancerul.

Sânge în fecale

Dacă există sânge pe hârtia igienică sau în apa de toaletă, poate fi o inflamație. Dacă găsiți sânge întunecat, aproape negru, în scaun, sau dacă aveți diaree sângeroasă, trebuie să vă adresați unui medic cât mai curând posibil. Poate fi boala Crohn, colita ulceroasă sau, în cel mai rău caz, cancerul.

Fecale ciudate

Forma, consistența și culoarea scaunelor indică dacă suntem sănătoși. Formele neobișnuite precum o formă subțire pot indica cancer. Scaunele de culoare maronie pot indica faptul că există sânge în interiorul tractului digestiv, mai ales dacă acestea sunt aproape negre roșiatice. Dacă este palid și uleios , s-ar putea pentru că pancreasul sau colonul nu pot absorbi grăsimea.

Gazele intestinale

Gaz prea mult și mirositor înseamnă că există ceva care nu a fost digerat sau absorbit de colon. Se poate datora lipsei de bacterii bune, inflamației sau mișcărilor intestinale anormale, ca în cazul sindromului intestinului iritabil. Este important să înțelegeți dacă se datorează consumului anumitor alimente precum fasole, varză, cereale integrale, brânză, prune, pere sau dacă este un simptom al unei boli de colon.

Lipsa de energie

Dacă colonul nu funcționează corect, suferim de o lipsă de substanțe nutritive prețioase, minerale și vitamine. Ne poate face să ne simțim obosiți și să provoace probleme de somn. Dacă dintr-o dată te epuizezi după activitățile zilnice la domiciliu sau la serviciu, poate fi din cauza colitei sau a bolii Crohn sau poate indica chiar cancer.

Trebuie să avem grijă de colonul nostru mâncând multă fibră din legume, fructe, nuci, cereale și reducând consumul de carne roșie, alimente prăjite, zahăr, alcool și cafea. De asemenea, este bine să renunți la fumat și să începi să bei suficientă apă în fiecare zi. Acordați atenție simptomelor de mai sus și nu ezitați să consultați un medic, dacă este necesar.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Până la urmă S-A AFLAT: Firma familiei Flutur a trimis românii din Suceava la muncă, în Germania 69Cum arată standardele de frumusețe feminină în diferite țări din întreaga lume 539

VIDEO : Contruiește case pentru CĂȚELUȘI 1014 femei care au schimbat un detaliu minor în aspectul lor și au ajuns de nerecunoscut 5322 de fotografii in care oamenii si-au vazut cel mai mare cosmar cum devine realitate 1065Iata de ce Rusii au cea mai puternica armata din lume! Antrenamentele lor sunt de-a dreptul inumane! Nimeni nu ar trebui sa le fie dusmani.. VIDEO 19078Oamenii de știință ne arată 11 creaturi înfricoșătoare care trăiesc în Australia 402316 fotografii istorice rare care ne fac sa privim trecutul cu alti ochi 129815 Celebrități care dovedesc existenta călătoriei în TIMP 1724Momentul în care o groapă uriașă a înghițit 21 de mașini din parcarea unui mall 96
SuperClipuri.com 2021