SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

7 Trucuri mai putin stiute pe care angajatorii le folosesc pentru a vă testa
Astazi nimeni nu se mai uita doar pe CV atunci cand mergem sa ne angajam. Conteaza foarte mult cum ne prezentam si cum trecem toate testele la care suntem supusi. De aceea, angajatorii trebuie să folosească câteva trucuri, iar majoritatea sunt atât de simple, încât un potentia angajat ar putea să eșueze unul din aceste teste psihologice și nici măcar să nu observe testul în sine.

In acest articol va prezentam mai multe trucuri pe care angajatorii le folosesc fara ca noi sa stim acest lucru.

Vi se oferă o cană de cafea dintr-un motiv.

Recent, testul „ceașcă de cafea” a câștigat popularitate în rândul angajatorilor. La începutul interviului, șeful îl duce pe candidat în bucătărie și ii oferă o ceașcă de cafea. După interviu, angajatorul urmărește cu atenție ce va face candidatul cu ceașca – vor întreba unde să o pună, vor lăsa pur și simplu ceașca pe masă sau o vor spăla singuri în bucătărie.

Șeful companiei de dezvoltare a software-ului de contabilitate „Xero Australia”, Trent Innes, care a creat această metodă, spune că acest truc vorbește caracterul unei persoane și manierele sale, mai mult decât răspunsurile acestuia la întrebările reale ale interviului. De asemenea, poate arăta cât de rapid se va încadra candidatul în echipă. Cea mai bună decizie, în acest caz, este să mergi la bucătărie după interviu și să speli cana singur.

Șeful te ține în mod deliberat în așteptare.

În realitate, testul „ceașcă de cafea” este un truc nevinovat. Situația poate fi mult mai grea dacă interviul este programat pentru ora 9 dimineața, dar când candidatul vine la birou devreme, angajatorul este încă ocupat, iar solicitantul locului de muncă trebuie să aștepte 10 minute. Și apoi încă 10 minute. Și apoi încă 15 minute.

Acest truc poate arăta cât de stabil este emoțional candidatul în situații stresante și cât de mult dorește să obțină această poziție în general.

Angajatorul începe brusc să strige.

Ridicarea vocii și chiar folosirea cuvintelor obscene este un alt mod de a modela o situație stresantă și o șansă de a verifica capacitatea candidatului de a rezista stresului. Experții vă sfătuiesc să rămâneți calmi și să răspundeți la aceste întrebări cât mai calm.

Seful face o solicitare ciudată și vă cere să sariti pe fereastră.

O altă surpriză neplăcută pentru un viitor angajat ar putea fi ascunderea în spatele unei cereri excentrice – cum ar fi să sară pe fereastră, de exemplu. În acest caz, angajatorul vrea să vadă capacitatea candidatului de a gandi in situatii limita.

Puteți utiliza următoarea cale de ieșire din această situație: urcați pe pervazul ferestrei, dar săriți pe podeaua camerei în care are loc interviul. Nimeni nu a lămurit unde să sariti . Sau îl puteți șoca pe șef punând o întrebarea contrară cu o opțiune câștig-câștig: „Cum va beneficia compania de saltul meu?”

Angajatorul începe să se comporte brusc într-un mod ciudat

Un alt truc este atunci când intervievator-ul începe să se comporte ciudat. Este posibil ca candidatul să fie ignorat de intervievator, fie că se uită la ecranul computerului, fie că răspunde la un apel telefonic și părăsește camera din mijlocul interviului.

Acest truc poate arăta modul în care candidatul va re-concentra atenția sau ce modalități vor folosi pentru a ieși din această situație. Una dintre cele mai eficiente opțiuni este de a cere intervievatorului să reprogramați interviu pentru o altă zi.

Candidatul este prezentat întregii echipe

Este posibil ca șeful să ofere candidatului o șansă de a comunica cu potențialii colegi după interviu. Poate fi la birou sau după muncă. Acesta nu este un simplu gest politicos – este modul angajatorului de a afla opiniile angajaților lor despre candidat.

Șeful își aruncă pixul pe podea

Un alt test care poate ajuta angajatorul să găsească candidați sensibili și binevoitori este să „scape” pixul și să urmărească reacția solicitantului. Dacă candidatul se apleaca instinctiv și ridică stiloul în sus, este probabil să fie angajați pentru slujbă. Dacă solicitantul îi permite intervievatorului să ridice pixul sunt minine sansele de angajare.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ce se va întâmpla în organismul tău dacă vei începe să consumi cu regularitate fulgi de ovăz 1954Biserica scufundata din lacul Belis!!! Un monument care ascunde o istorie tristă!! 307

7 fotografii despre ceea ce inseamna fericirea adevarata 39010 transformări ale actorilor în personaje uimitoare 73Noua DACIA DUSTER spulbera CONCURENTTA! Noul aspect arata Demential ! Cu asa DESIGN concureaza cu marci precum RANGE ROVER !! Vezi VIDEO 22851Acesti 18 nou-născuti nu vor sa stea deloc la poze! 36715 fotografii reale care par a aparține altor lumi 4615 trucuri pentru parinti cu ajutorul carora va puteti face casa mai sigura pentru copii 39115 fotografii istorice rare, dar impresionante 44Isărescu: Plata impozitelor dă dreptul românilor să ceară statului spitale și autostrăzi 2468
SuperClipuri.com 2022