SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

6 lucruri pe care doar piloții le observă atunci când stau pe scaunele dedicate pasagerilor
Pilotii profesioniști și însoțitorii de zbor sunt instruiți aproape la fel de mulți agenți speciali. Ei pot observa cele mai mici detalii, defecțiuni și alte lucruri chiar și atunci când stau pe un scaun obișnuit al pasagerilor. Acestia trebuie sa verifice inainte de zbor dar si in timpul zborului starea de functionare a avionului pana in cele mai mici detalii.

In acest articol va prezentam cateva lucruri pe care doar piloții le observă atunci când stau pe scaunele dedicate pasagerilor.

Gheață

Cand este o vreme foarte rece, suprafețele avioanelor sunt acoperite cu substanțe chimice speciale care împiedică înghețarea în timpul zborului. Dacă acest lucru nu este necesar, acestea nu sunt puse. Dar șansele de înghețare sunt încă destul de mari.

Profesor și pilot, Tanya Gatlin spune: „În timpul aterizării, puterea motoarelor scade semnificativ și nu produc suficientă căldură, astfel încât șansa ca avionul să fie acoperit cu gheață este foarte mare”.

Piloții adesea acordă atenție cât de rapid se formează gheața pe geamul ferestrei când puterea motoarelor scade (la fel și zgomotul) și cât de groasă este gheața.

Mirosuri suspecte

Un sunet ciudat este cel mai clar semn că ceva nu merge bine. Însă zona pasagerilor din avion este izolată fonic, astfel încât piloții adesea acordă atenție celui de-al doilea cel mai bun semn de pericol – mirosul.

Potrivit lui Tom Farrier , fostul director al Asociației Transportului Aerian de Securitate, mirosurile călătoresc destul de liber, iar unele (de exemplu, combustibil, lichid hidraulic, aer de sângerare supraîncălzit) sunt destul de distinctive.

Unghiul luminii care vine prin fereastră

Dacă călătoriți în timpul zilei, acordați atenție unghiului dintre lumina și fereastra avionului. Piloții experimentați știu că schimbarea unghiului unei lumini este primul semn că avionul și-a schimbat direcția.

Uneori, traseul se poate schimba din cauza condițiilor meteorologice sau a unei defecțiuni, dar pasagerii nu sunt informați în acest sens pentru a evita panica. De asemenea, este ușor să prezici o întârziere urmărind unghiurile de lumină.

Intarzaieri

Mulți pasageri nu știu că, în cazul în care zborul lor are intarzaiere, au dreptul să știe ce s-a întâmplat și a cui este vina. Patrick Smith, pilotul și autorul lui Ask the Pilot, spune că puteți întreba însoțitorul de zbor despre o problemă dacă avionul este pe pistă timp de 20 de minute sau mai mult.

Problema nu este niciodată tehnica deci pasagerii o pot înțelege. Este întotdeauna ceva pe care toată lumea îl poate înțelege cu ușurință. Dacă doriți o explicație clară, tot ce trebuie să faceți este să întrebați politicos un însoțitor de zbor sau un angajat din aeroport.

Unde sunt ieșirile

Persoanele care călătoresc mult cu avionul nu acordă prea multă atenție informațiilor date despre locația ieșirilor de urgenta.

John Chesire , un fost pilot spune că el acordă întotdeauna atenție ieșirilor, cât de departe sunt și cât timp îi va lua pentru a ajunge la ele. „Mereu mă gândesc la câți pași sunt între mine și ieșirea de urgenta. Fac acest lucru în cazul în care locul este întunecat sau chiar cu susul în jos, așa că voi putea să găsesc ieșirea, să deschid ușa și să ies ”, spune Ioan.

Anunțuri în timpul zborului

Piloții profesioniști acordă întotdeauna atenție anunțurilor chiar și atunci când sunt doar simpli pasageri. De exemplu, anunțul „Însoțitorii de zbor, sunt rugati sa intre în cabina de pilotaj” este aproape întotdeauna un semn că există o problemă.

Totuși, uneori acest anunț ar putea însemna că pilotul își dorește doar o ceașcă de ceai sau cappuccino.

Bonus: se pot ridica și cotierele scaunului pentru ferestre

Multe persoane sunt iritate de faptul că, cotierele scaunului de la fereastră sunt fixate. Totuși, nu este chiar așa. Pentru a le ridica, apăsați butonul mic ascuns lângă baza cotierei. Totuși, ar trebui să fiți pregătiți pentru ca însoțitorii de zbor să vă solicite să le aduceti în poziția inițială în timpul decolării și aterizării.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ce spune o femeie usoara despre barbati... 379617 fotografii care vor face chiar și cea mai dură persoană să verse o lacrimă 193

22 de poze in care designerii de modă au decis ca este nevoie de o schimbare 3717Profesorul Jon Adams a facut o descoperire legendara in aduncul Marii Negre!!! 105Testul suprem al izolării - 7 dintre cele mai frumoase manastiri inaccesibile din lume 31520 de cupluri care știu exact ca locuitul împreună este o adevărată aventură 48215 idei care au esuat amarnic din cauza greselilor prostesti 153514 poze care ne dovedesc cat este de diferita viata in Japonia fata de restul lumii 2412Bunicii care își petrec timpul cu nepoții sunt mai fericiți și trăiesc mai mult 19ULTIMĂ ORĂ! CARANTINĂ TOTALĂ! ȘEFUL STATULUI: ARMATA VA IEȘI PE STRĂZI ALĂTURI DE POLIȚIE! 77
SuperClipuri.com 2022