SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Dacia din care Ceaușescu a condus România. Tovarășa limuzină prezidențială!
Dacia 2000 a fost o mașină produsă acum 33 de ani special pentru Nicolae Ceaușescu. Dacă în comunism cetățenii obișnuiți nu aveau acces la ea, în prezent lucrurile stau altfel. Așadar, iată ce avea special și cine o are funcțională în prezent.

Renault a fost coloana vertebrală a multor mașini care au circulat pe străzile. PCR a avut și un model special pe care l-a folosit Ceaușescu. Aceasta este povestea Dacia 2000, o mașină pe care o mai vezi în prezent pe la târguri auto și întâlniri ale pasionaților de mașini autohtone.

Dacia 2000 a fost produsă în 1981 și e inspirată de Renault 20. Pentru vremea în care a fost construită, mașina avea niște dotări destul de futuriste. Prindea 175 km/oră, cu un motor de 2.200 centimetri cubi și era dotată cu un fel de pilot automat. Mașina a fost asamblată în țara noastră cu piese Renault și nu a fost fabricată pentru oricine.

Dacia 2000 a fost folosită de Nicolae Ceaușescu în deplasări. Bineînțeles, nu o conducea el, avea șofer. Ovidiu Măgureanu a mai spus că Nicolae Ceaușescu stătea mereu pe locul din dreapta, cu toate că mașina era destul de spațioasă în spate.

Dacia 2000 avea 115 cai putere, cutie automată în trei trepte, aer condiționat, servodirecție, geamuri electrice și închidere centralizată. Pentru acea vreme erau dotări extraordinare. Măgureanu susține că și acum vehiculul pornește la prima cheie. El a și devenit o vedetă, datorită acestei mașini, pe la întrunirile Dacia și în rândul pasionaților de mașinile României.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Zodii de bărbați pe care e bine să le eviți . Femei, feriți-vă de acești bărbați din zodiac 1916Un fotograf american ne prezinta cum se desfasoara lucrurile în spatele scenelor , pentru a ne dovedi că toți dintre noi putem realiza o capodoperă 175

Aceste cuvinte te seaca de energie – NU le spune niciodata 202715 Invenții extrem de ingenioase pe care veți dori să le cumparati imediat 351Ce se întâmplă in corpul tău dacă asculți oamenii de știință și bei un pahar de vin în fiecare seară 151Era atat de sarac incat a mancat toata copilaria resturile lasate prin farfurii de colegii sai. Insa, cu ambitie si perseverenta, a ajuns cel mai bun magistrat din Romania! 564223 de fotografii care au făcut aceste nunți memorabile 4300Există diferite tipuri de stres, iar unele dintre ele sunt bune pentru tine 920 de fotografii care ne arată cum ne schimba social media viata 385Cuplul de diamant din zodiac. Nimeni și nimic nu are cum să-i despartă 334
SuperClipuri.com 2022