SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Gimnastica în stilul lui MICHAEL JACKSON! Un exercitiu de nota 10! Trebuie sa vedeti minutul 1:10
Gimnastica este un sport care implică o serie de mișcări ce necesită forță fizică, flexibilitate, echilibru, rezistență, grație și conștientizare chinestezică. Forul ce guvernează acest sport la nivel mondial este Federația Internațională de Gimnastică. Fiecare țară are propriul organism național de conducere afiliat la FIG, România fiind afiliată la acesta prin Federația Română de Gimnastică.

Gimnastica artistică este cea mai cunoscută ramură a acestui sport. Probele la feminin sunt sărituri, paralele, bârnă, sol, iar la bărbați sol, cal cu mânere, inele, sărituri, paralele și bară fixă. Probele de gimnastică își au originea în Grecia Antică. Alte ramuri ale gimnasticii de performanță sunt gimnastica ritmică, gimnastica aerobică, gimnastica acrobatică și săriturile la plasa elastică (trambulină).

Gimnastica acrobatică cuprinde trei grupe de exerciții: salturi acrobatice, exerciții în pereche și de grup.Gimnastica de circ este împărțită în partere (exerciții pe echipamente și aparate, montate pe arenă) și aer (exerciții pe echipamente suspendate deasupra arenei); respectiv gimnaști – pe sol și în aer.

Fiecare dintre cele două tipuri de gimnastică de circ include o varietate de subspecii (în funcție de echipamentul utilizat și de metodele de lucru): parter – exerciții pe bare orizontale, trambulină, inele de toate tipurile; aer – exerciții pe trapezul de toate tipurile, cord de parele, cord de volante, cadru, bambus, curele, pânze, inel, sferă.

Gimnastica de echipă a apărut în Scandinavia. Primul concurs oficial a avut loc în Finlanda în 1996 și se desfășoară acum o dată la doi ani. Echipele de competiție, cluburile, sunt formate din trei categorii: echipe de femei, bărbați și mixte. Gimnastica se compune din trei tipuri: exerciții la podea, salturi de la mini-trambulină și salturi acrobatice. În fiecare dintre cele trei discipline, numărul de gimnaști este de la 6 la 12 persoane.

Gimnastica de echipă include cele mai dinamice tipuri de exerciții de gimnastică: exerciții de grup, acrobatice și salturi de gimnastică de sprijin. Aceasta are o muzicitate inerentă, o orientare motor-educativă pronunțată, complexitatea optimă a exercițiilor.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ce se întâmplă cu adevarat în spatele scenei la prezentarile de moda Victoria’s Secret, putine persoane stiu acest lucru 437Polițiștii batjocoresc bătrânii în numele legii! O bătrână luată în râs de un poliţist pentru că nu avea declaraţie pentru a merge să-şi cumpere pâine... 355

Albert Einstein: 25 de idei geniale pentru o viaţă de succes 30017 cele mai scumpe materiale din lume, Aurul este abia pe locul 15 571015 tatuaje care transformă cicatrici pe care oamenii nu vor să le ascundă în artă 435Aceste fotografii va vor emotioana. Priviti de ce! 1068O AFIRMAȚIE INTERESANTĂ… ”DACĂ ALBINELE VOR DISPĂREA, OMENIREA VA MAI SUPRAVIEȚUI 4 ANI, CEL MULT” 7814 persoane care au pariat pe auto-ironie și au câștigat marele premiu 67621 de cupluri care au inlocuit inelele de logodnă cu tatuaje deosebite! 457Dimensiunea degetului mic iti va spune ce caracter ai si mai ales cum stai cu sanatatea 3515
SuperClipuri.com 2022