SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

15 fotografii care demonstreaza ca sportul nu este pentru oricine
Un sport reprezintă o activitate de natură fizică și poate implica și competiția.Totodată sportul este o activitate care poate influenta stilul de viată,sănătatea sau personalitatea unui om.

Sporturile se pot categorisi în individuale (de exemplu atletism, haltere, tir sportiv) sau de echipă (de exemplu baschet, canotaj). Deși sunt numite sporturi în mod greșit, unele ramuri (fotbal, baschet, handbal etc.) sunt de fapt jocuri sportive.

Cuvântul sport are o lungă istorie, avându-și originea în cuvântul latin deportare, care printre sensurile sale primordiale, însemna a ieși afară pe poartă adică a ieși în afara zidurilor orașului pentru a se dedica la activități sportive. Tot din acest termen, își au originea în provensalul deportar, Spaniolul deportar și Francezul despoter (divertisment, distracție); de la acest cuvânt francez a luat, în engleza din XIV secol, termenul disport, ce în preajma, secolului XVI, s-a transformat în sport.

Studiul dezvoltării sportului în istoria umană, poate arăta schimbări sociale semnificative survenite de-a lungul secolelor, în diferite culturi. Conceptul de sport ca o activitate ce implică abilitățile umane de bază, fizice și mentale, urmărește îmbunătățirea acestor abilități pentru a fi utilizate mai eficient și sugerează faptul că sportul este probabil la fel de vechi ca dezvoltarea inteligenței umane. Pentru omul primitiv, activitatea fizică a fost doar un mod de a-și îmbunătăți cunoștințele despre natură și, în aceeași măsură, un mod de a stăpâni mediul din jurul lui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 barbati care cu siguranta stiu ce inseamna sa ai o sotie cu simtul umorului 108318 lucruri din casa, care de fapt au termen de valabilitate. O sa fii surprins! 348

Top 13 evenimente misterioase capturate de Google Earth 2104RUSINE! El este ROMANUL care s-a intors in tara si NU MAI STIE Romana! NU mai "parlare" LIMBA ROMANA‚! Razi cu LACRIMI cand o auzi CUM VORBESTE! - VIDEO 20101Cele mai fericite semne ale zodiacului, în 2020 116620 de fotografii impresionante care arată puterea nesfârșită a timpului 731Cine este primul român diagnosticat cu coronavirus. A fost la vânătoare cu italianul infectat şi a participat la o petrecere 367Ne îmbolnăvim, în primul rând pentru că uităm să râdem, să ne bucurăm de viață 59Horoscop Cassandra 20-26 mai. Berbecii sunt concentrați pe bani, Leii stârnesc admirație 583VIDEO. 1.800 de oameni au stat ore întregi înghesuiți în parcarea aeroportului din Cluj 15
SuperClipuri.com 2021