SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Record Mondial, cel mai lung sistem coregrafic de fântâni din lume: Fântânile din București
Ca urmare a modernizării, fântânile din această zonă vor deveni un punct central al atracției urbane, care va oferi bucureștenilor și turiștilor spectacole de apă, lumini și muzică”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.
Putem sa ne mandrim ca suntem pe primul loc in lume cu un singur lucru, si acela sunt fantanile din Piata Unirii din Bucuresti. Acestea aduna in fiecare weekend mii de turisti curiosi care vor sa le vada si sa admire superbul spectacol.

Fântânile din București , re-proiectate de Apa Nova București, sistem realizat din 44 de fântâni independente, sunt amplasate pe complexul de fântâni „Piața Unirii” cu o lungime de 1,4 km.

Pe lângă coloana sonoră unică a fiecărui spectacol, „ecranele de apă” orientate către cele patru puncte cardinale vor crea o platformă multimedia uriașă pe care vor apărea proiecții tematice dedicate valorilor românești.

„În urma modernizării, fântânile din această zonă vor deveni un punct central al atracției urbane, care va oferi bucureștenilor și turiștilor spectacole de apă, lumini și muzică.”, A declarat Gabriela Firea , primarul general al Capitalei.

„Acestea sunt cele mai noi tehnologii, ne aflăm într-o zonă complet digitală, avem 20 de calculatoare de mare capacitate care reglementează practic toate puțurile”, a dezvăluit Mădălin Mihailovici , directorul general al Apa Nova București.

Jocurile de apă și lumină sunt monitorizate digital pe întreaga lungime de 1,4 km, între Piața Constitutiei și Piața Alba Iulia.

Sonda centrală din Piața Unirii are patru „ecrane de apă” integrate, orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia uriașă pentru videoclipuri, dar și proiecții laser, amenajarea ecranelor cu apă oferind un efect tridimensional unic în Europa.

„Prin spectacole dedicate, sărbătorim Pionierii Inovației – personalități vizionare românești care au schimbat întreaga lume științifică, revoluționând conceptele de matematică, biologie, fizică, medicină sau aeronautică”, a declarat compania Apa Nova.

„Fiecare temă are un mix muzical și o paletă de culori specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

„De asemenea, arhitecții proiectului au reinterpretat pentru noul design al ansamblului puțului tema Marii Uniri, introducând, în plus, elemente care se referă la oră, alfabetul chirilic și ceramica cucușilor. Les Ateliers Nomad are a dezvoltat un concept creativ complex care combină o coregrafie unică cu toate tehnicile de animație cunoscute în Europa „, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei București.

Demne de cartea recordurilor

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Lumea privită PRIN SMARTPHONE. Cum UITĂM să mai trăim în viaţa reală 6911 comportamente toxice, care îți vor distruge sufletul 558

7 simptome care ne indica ca avem probleme de colon care nu ar trebui ignorate 175910 animale foarte rare gasite de un pescar in timp ce era cu barca in mijlocul marii 92518 fotografii surprinse in mod accidental care au speriat pe toata lumea 3696Cercetătorii au descoperit că oamenii conduc lumea spre pieire, mai repede ca niciodată 34817 Fotografii pe care trebuie sa le privesti de doua ori pentru a intelege ce se intampla 2413Psihologii explică, de ce o copilărie traumatizantă poate provoca insomnie pe viață 24412 fapte care schimbă percepția noastră despre timp pentru totdeauna 130112 probleme pe care le regasim in fiecare relatie si care ne pot afecta 109
SuperClipuri.com 2021