Record Mondial, cel mai lung sistem coregrafic de fântâni din lume: Fântânile din București

Ca urmare a modernizării, fântânile din această zonă vor deveni un punct central al atracției urbane, care va oferi bucureștenilor și turiștilor spectacole de apă, lumini și muzică”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.
Putem sa ne mandrim ca suntem pe primul loc in lume cu un singur lucru, si acela sunt fantanile din Piata Unirii din Bucuresti. Acestea aduna in fiecare weekend mii de turisti curiosi care vor sa le vada si sa admire superbul spectacol.
Fântânile din București , re-proiectate de Apa Nova București, sistem realizat din 44 de fântâni independente, sunt amplasate pe complexul de fântâni „Piața Unirii” cu o lungime de 1,4 km.
Pe lângă coloana sonoră unică a fiecărui spectacol, „ecranele de apă” orientate către cele patru puncte cardinale vor crea o platformă multimedia uriașă pe care vor apărea proiecții tematice dedicate valorilor românești.
„În urma modernizării, fântânile din această zonă vor deveni un punct central al atracției urbane, care va oferi bucureștenilor și turiștilor spectacole de apă, lumini și muzică.”, A declarat Gabriela Firea , primarul general al Capitalei.
„Acestea sunt cele mai noi tehnologii, ne aflăm într-o zonă complet digitală, avem 20 de calculatoare de mare capacitate care reglementează practic toate puțurile”, a dezvăluit Mădălin Mihailovici , directorul general al Apa Nova București.
Jocurile de apă și lumină sunt monitorizate digital pe întreaga lungime de 1,4 km, între Piața Constitutiei și Piața Alba Iulia.
Sonda centrală din Piața Unirii are patru „ecrane de apă” integrate, orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia uriașă pentru videoclipuri, dar și proiecții laser, amenajarea ecranelor cu apă oferind un efect tridimensional unic în Europa.
„Prin spectacole dedicate, sărbătorim Pionierii Inovației – personalități vizionare românești care au schimbat întreaga lume științifică, revoluționând conceptele de matematică, biologie, fizică, medicină sau aeronautică”, a declarat compania Apa Nova.
„Fiecare temă are un mix muzical și o paletă de culori specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.
„De asemenea, arhitecții proiectului au reinterpretat pentru noul design al ansamblului puțului tema Marii Uniri, introducând, în plus, elemente care se referă la oră, alfabetul chirilic și ceramica cucușilor. Les Ateliers Nomad are a dezvoltat un concept creativ complex care combină o coregrafie unică cu toate tehnicile de animație cunoscute în Europa „, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei București.
Demne de cartea recordurilor
![]() |

5 invenții născute din greșeală care au schimbat lumea


23 de fotografii neobișnuite care oferă o perspectivă complet nouă asupra trecutului


Cine a spus ca Fetele nu se gandesc la prostii cu Barbatii, trebuie sa vada acest VIDEO..


7 greșeli pe care să le eviți atunci când crești un câine la curte


7 promisiuni, pe care ar trebui să ți le faci ție și să le duci la împlinire


Mama a fost aspru criticată că şi-a lăsat fiica să se mărite: 23 de ani mai târziu, gurile rele regretă fiecare cuvânt


Câini își iubesc stapanii si stiu sa arate acest lucru in diferite moduri


Fotografii document. Cum arăta lumea în timpul pandemiei de gripă spaniolă din 1918. Asemănări cu pandemia de coronavirus de azi


18 fotografii care ne arată cat de imprevizibila si schimbatoare poate sa fie viata


Nu ești proastă, pentru că te-ai îndrăgostit de el
