SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cel mai mare combinat din România se vinde. Un miliardar, lăudat de Forbes, va deveni noul patron
sursa: Stirile Pro Tv

Combinatul de la Galaţi, cel mai mare din România, se vinde. ″ArcelorMittal″⁣ a anunţat vineri că a primit o ofertă irevocabilă din partea grupului britanic ″⁣Liberty House″⁣.

Grupul Liberty, parte a unei alianţe mondiale din mai multe domenii, îi aparţine omului de afaceri Sanjeev Gupta, cu o cifră de afaceri de peste 15 miliarde de dolari. Discuţiile dintre cele două părţi urmează să fie avizate şi de Comisia Europeană.

Angajat combinat: “Tot la muncă o să fim. Speram să vină alt patron tot bun.“
Reporter: ”Îngrijorare pentru locurile de muncă?”
Angajat combinat: ”Nu, frate, este de muncă în România.”

Vineri, în Galaţi, veştile despre noii proprietari ai combinatului s-au răspândit repede.

Negocierile dintre ArcelorMittal şi grupul britanic Liberty House începuseră încă din vară, iar drumul spre achiziţie se conturase deja după ce ArcellorMittal agrease şi cu acordul Comisiei Europene vânzarea unui pachet mai larg: topitoriile din Ostrava, în Republica Cehă, combinatul de la Galaţi şi laminoarele de la Skopje din Macedonia și Piombino din Italia.

Revista Forbes îl consideră pe Sanjeev Gupta, şeful alianţei mondiale care va deţine şi combinatul din Galaţi, cel mai ambiţios industriaş din lume după ce a cheltuit, în ultimii ani, peste 700 de milioane de dolari pe diverse achiziţii.

Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt ArcelorMittal Galaţi: “Această etapă din istoria noastră deschide oportunităţi noi, dar nu doar pentru continuarea producţiei de oţel la Galaţi, ci şi pentru modernizarea combinatului.”

Inaugurat în 1966 de Nicolae Ceauşescu, Combinatul Siderurgic de la Galaţi a început producţia în 1968. În perioada de glorie, număra 40.000 de angajaţi.

În 2002, în momentul privatizării, în combinatul siderurgic de la Galaţi lucrau aprape 28.000 de oameni. Acum au mai rămas 5000 şi unii se tem pentru siguranţa locurilor lor de muncă.

Vasile Crişan, lider de sindicat: ″Am cerut ca noii cumpărători să semneze un pact cu noi şi să ne asigure că vor păstra locurile de muncă şi vor continua să investească în tehnologie, în resurse umane.”

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

13 obiceiuri care determină îmbătrânirea creierului 745Ce se intampla daca stai întins 10 minute pe zi timp de 30 de zile, iată ce se schimba in organismul tau 659

Exclusiv! Proces fierbinte la Curtea de Apel Iași! Un judecător susține că toate bisericile trebuie să fie deschise de Paște! S-a cerut anularea Ordonanței Militare! 1017 comparații impresionante care ne arată lumea dintr-o perspectivă neobișnuită 34UNGURUL PISTI SI ARDELEANU'!!!! Umor tipic celor de la Vacanta Mare!! Cine isi mai aduce aminte de aceste glume? 18215 persoane a căror creativitate a depasit cu mult limitele imaginatiei 83Scrisoarea unui român plecat în străinătate: ‘După ce ţi-ai îngropat părinţii, nu mai ai de ce să vii în România’ 1776Spune și tu această Rugăciune și viața ta se va schimba la 180 de grade 3097Bărbatul salvează o pisicuţă orfană – 1 an mai târziu, felina încă îl răsplăteşte cu dragostea şi drăgălăşenia ei 852Ce ar trebui să știți când plătiți cu cardul dvs. de credit pentru a fi in siguranta 47
SuperClipuri.com 2021