SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 fapte care arată cât de uimitor este corpul feminin
Una dintre cele mai fascinante trăsături ale corpului feminin este nașterea copilului. Dar faptul că femeile pot crește o altă ființă umană în interiorul lor nu este singurul lucru care le face atât de uimitoare. Dacă aruncați o privire mai atentă asupra organismului feminin, puteți găsi o mulțime de alte fapte interesante despre care femeile însăși poate nici nu știu.

Femeile disting culorile mai bine decât bărbații

Femeile văd mai multe nuanțe decât bărbații, deoarece percepția culorii este legată de cromozomul X. Bărbații au un cromozom X, în timp ce femeile au 2.

Unul dintre sâni este întotdeauna mai mare decât celălalt.

Nicio femeie nu are sâni absolut simetrici . Diferența în dimensiunea lor poate sa fie invizibila sau destul de vizibila, și ar putea exista o multime de motive pentru acest lucru. De exemplu, ar putea fi o diferență în volumul țesutului mamar, dimensiunea sau forma buzunarului sânului sau chiar elasticitatea pielii de pe fiecare sân. Cu toate acestea, nu este nimic de îngrijorat, deoarece este o întâmplare total naturală și normală.

. Corpul unei femei se transformă drastic în timpul nașterii.

Nașterea unui copil este o muncă cu adevărat grea – orice femeie poate confirma acest lucru. Pe lângă faptul că suferă dureri groaznice, corpul unei femei trece de obicei prin multe schimbări diferite . Una dintre ele este dilatarea colului uterin.

În timpul travaliului, colul uterin se schimbă de la o intrare bine închisă la o ieșire complet deschisă pentru copil. Pentru a fi gata pentru a împinge un copil, acesta trebuie să se dilate complet la 10 cm, care este de fapt dimensiunea unui bagel. Dar acești 10 cm reprezintă doar punctul de împingere – colul uterin poate continua să se extindă pentru a se acomoda cu capul copilului

Femeile pot trata mai bine durerea.

Femeile experimentează cu adevărat mai multă durere decât bărbații – acesta este un fapt binecunoscut. Dar nu este vorba despre cât de puternici sunt, depinde de modul în care funcționează creierul lor.

Unele studii arată că femeile și bărbații își amintesc diferit de durerea trecută. În timp ce bărbații sunt mai stresați și hipersensibili atunci când se gândesc la durerea cu care au trecut înainte, femeile tind să uite de ea mai repede . Și, în general, pragul durerii la femei este de 9 ori mai puternic decât la bărbați.

Femeile sunt foarte bune la cuvinte

Când vine vorba de a se exprima, nimeni nu se poate compara cu femeile . Se dovedește, există chiar o explicație anatomică pentru acest fenomen: femeile au mai mari frontală și zonele temporale ale cortexului, o regiune a creierului care este gândit să influențeze abilitățile lingvistice.

Femeile au, de asemenea, niveluri mai mari de FOXP2, cunoscute și sub numele de „ proteina limbii ”. Această cantitate mare de proteine ajuta o femeie medie sa spuna aproximativ 20.000 de cuvinte pe zi , iar un barbat spune doar 13.000.

Femeile au o rezistență musculară mai mare

Unele studii arată că femeile pot face exerciții legate de rezistență cu aproximativ 75% mai mult decât bărbații. Motivul pentru asta este ascuns în hormonii lor – se crede că estrogenul la femei face mușchii lor mai rezistenți la oboseală .

Pielea feminină este foarte sensibilă.

De obicei, pielea femeilor este cu 25% mai subțire decât pielea bărbaților, ceea ce o face mult mai sensibilă la atingere și la alte tipuri de stimulare. Din păcate, această caracteristică are și o latură negativă. Pielea supra-sensibilă face femeile mai predispuse să dezvolte linii și riduri, deoarece pierd colagenul din îmbătrânire.

Starea de spirit a unei femei depinde de hormonii ei

Majoritatea femeilor știu totul despre simptomele PMS. Cu toate acestea, nu orice femeie observă că corpul ei este afectat de ciclul ei în fiecare zi a lunii. Deoarece nivelurile de hormoni sunt în continuă schimbare în creierul și corpul ei ei, acestea își schimbă, de asemenea, perspectivele, nivelul de energie și sensibilitatea.

De exemplu, femeile se simt adesea mai dureroase la aproximativ 10 zile de la începutul perioadei și chiar înainte de ovulație. În aceste zile, ele încearcă să se îmbrace mai sexy pentru a părea mai atractive pentru potențialii parteneri . O săptămână mai târziu, când există o creștere a nivelului lor de progesteron, femeile tind să stea acasă cu o ceașcă fierbinte de ceai și se ghemuiesc în pat cu cei dragi.

Săptămâna viitoare, se simt de obicei plânse și ușor iritate. Și, desigur, starea lor de spirit se transformă în cel mai rău punct cu 12-24 de ore înainte de începerea perioadei.

Femeile trec de adolescență de două ori.

A doua perioadă de adolescență pentru femei sau perimenopauză se întâmplă în 40 de ani. De obicei se caracterizează prin perioade neregulate, transpirații nocturne și alte lucruri nu atât de plăcute cauzate de modificările nivelului lor hormonal. Hormonii unei femei în timpul acestei tranziții pot fi atât de nebuni, încât s-ar putea comporta chiar la fel de mult ca un adolescent

Sunt experte in citirea fetelor

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Fii atentă pe cine alegi! Ei sunt cei mai buni bărbați din zodiac! 1134Un elev român este noul campion mondial la Microsoft Word 245

14 Metode inedite de transport din întreaga lume 57925 de fotografii unde adevărata fericire a fost capturată 1768Câte pătrate se ascund în această imagine? 7220 de poze care ne arata ca unii oameni nu si-au ales bine meseria 382815 poze care ne demonstrează că vântul are un simț al umorului extrem de dezvoltat 184812 rafturi interesante pentru baie. Folosiți eficient tot spațiul disponibil! 890Primarul din Alba Iulia vrea ca Biserica şi Armata să plătească impozit ca orice contribuabil: „De la Sfântu Petru în jos toată lumea plăteşte“ 1087619 persoane care au ajuns "vedete" pe internet in urma unor selfie-uri 40
SuperClipuri.com 2022