SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Unic in lume „satul de marmura" se afla in Romania si o sa devina curand cel mai vizitat loc din tara!!!
Romania este plina de peisaje unice si de locuri superbe de care foarte putine persoane stiu si pe care nu foarte multa lume le viziteaza. Insa in momentul cand astfel de locuri ajung sa fie vizitate de un numar mai mare de persoane iar acestea provestesc prietenilor si asa aude mai multa lume, aceste locuri incep sa fie din ce in ce mai vizitate, iar oamenii raman uimiti de frumusetea lor dar si de povestile pe care acestea le ascund.

Un astfel de loc de care nu stie foarte multa lume este si satul Alun, din Ținutul Pădurenilor, în județul Hunedoara. Un loc superb care credem noi o sa fie unul dintre cele mai vizitate locuri de la noi din tara.

Satul este unic în  România prin faptul că are ulițe din marmură și o biserică construită integral din aceeași piatră. În Alun mai este și o biserică din lemn veche de trei secole și o școală. Toate sunt închise și ar putea ajunge niște ruine dacă nu sunt conservate în următorii ani.

Din acest loc superb au plecat tone de marmura atunci cand a fost construita Casa Poporului, insa in momentul in care resursele au fost epuizate carierele de marmura au fost abandonate.

Speram ca acum tot mai multa lume sa vina sa viziteze acest loc superb pe care mai multi tineri vor sa il salveze si sa il faca unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa. Daca este sa ne luam dupa peisajele pe care le ofera si faptul ca ne putem plimba pe ulite de sat asfaltate cu marmura si putem merge intr-o biserica construita in intregime din marmura nu pare a fi ceva imposibil de realizat. Proiectul acestor tineri este unul ambitios si care speram noi o sa dea roade cat mai curand posibil! Este pacat sa pierdem un asemenea sat unic poate in Europa!

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un gorjean atacă în instanță pensiile speciale și salariile demnitarilor. Se strang semnaturi. Tu vrei sa semnezi? 2437210 pisici amuzante care dorm într-un stil greu de ignorat de către stăpânii lor 377

S-a demonstrat ca bunica este cel mai important om din viata copilului. IATĂ EXPLICAȚIA 230Mama a fost aspru criticată că şi-a lăsat fiica să se mărite: 23 de ani mai târziu, gurile rele regretă fiecare cuvânt 4878„Kim Jong-un a murit după o operație la inimă”. Adevărul despre liderul Coreei de Nord și cine a făcut anunțul 881Aceste 20 de imagini făcute in Photoshop te vor face sa razi copios 35138 Fapte care ne dovedesc că nu știm nimic despre alimentele noastre preferate 12320 de fotografii istorice care ne dovedesc ca desi timpul trece dragostea rămâne aceeași 76010 copii care au devenit faimosi in intreaga lume datorită frumuseții lor 5415 parodii foto care arată modul în care bărbații văd femeile pe Instagram 192
SuperClipuri.com 2021