SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

17 Fapte științifice extraordinare care par prea nebunești să fie adevărate
Cine a spus că știința este plictisitoare? Oamenii de știință au aflat recent că apa de nucă de cocos poate fi administrată intravenos, iar Mona Lisa obișnuia de fapt să aibă sprâncene. Lumea asta nu va înceta niciodată să ne surprindă – aruncă o privire pentru a vedea ce se ascunde chiar sub nasul nostru fara ca macar sa stim acest lucru.

In acest articol dorim sa va aratam o listă de fapte științifice noi, care pot părea mai degrabă o descriere a filmelor de știință la început.

Cel mai rece loc din Univers este pe Pământ. Oamenii de știință din Finlanda au reușit să înghețe atomii folosind un laser. Acest lucru le-a permis să ajungă la o temperatură aproape de zero absolut.
Dacă am putea scăpa de spațiul gol din atomi, întreaga umanitate s-ar încadra într-un măr.

Compusul chimic care produce un gust de zmeură așa cum face este abundent în întregul univers. Dacă ai putea gusta universul, ar avea gust de zmeură.

Una dintre cele mai alunecoase substanțe din lume este lubrifiantul în genunchi.
Cel mai mare organism viu din lume este Armillaria ostoyae, care crește în Malheur (Oregon, SUA).
Creierul unui calamar arată ca un bagel. Totul se datorează modului în care este conceput sistemul digestiv al acestuia: mâncarea ar trebui să treacă prin creier din cauza naturii corpului unui calamar. Un „bagel” ajută la menținerea creierului intact când un calamar înghite bucăți mari de mâncare.

Un purice accelerează mai repede decât o navetă spațială. Salturile sale sunt de 3,14 inci pe milisecundă. Accelerația unei purici este de 50 de ori mai rapidă decât cea a unei nave spațiale.

Plămânii umani au aceeași suprafață ca un teren de tenis.
Barbatii au o predispozitie genetica la a avea un baiat sau o fata. Bărbații care au multe surori au fete mai des și invers.
Archerfish poate recunoaște fețele oamenilor potrivit cercetătorilor de la Oxford University. Precizia lor este mai mare de 80%.

Înălțimea Turnului Eiffel se schimbă în funcție de vreme: vara, când este cald, poate crește cu 5,9 in. Metalul se extinde de fapt când este cald, motiv pentru care Turnul Eiffel devine mai mare pe vreme caldă.
Zgomotul pe canalele goale este urmele Big Bang-ului . A început cu o explozie de lumină care s-a extins în toate direcțiile. Zgomotul face parte din acea explozie. Deci, chiar și acum putem auzi urme ale nașterii universului.
Peștele thailandez numit, Cryptotora thamicola poate urca stânci. Acesta este singurul pește care poate merge. Are un pelvis dezvoltat și își folosește flippers-ul ca reptilele să-și folosească membrele.

Un specialist în artă numit, Pascal Cotte a cercetat The Mona Lisa folosind echipamente speciale și a aflat că obișnuia să aibă sprâncene . Doar că au dispărut în timp, astfel încât să nu le mai putem vedea. În plus, fața inițială a Mona Lisa era mult mai largă, iar cerul era mai albastru.
Prietenia masculină strânsă între cimpanzei ajută la scăderea nivelului de stres în timpul conflictelor. Oamenii de știință au aflat că luptele sunt mai puțin dramatice dacă un cimpanzeu luptă alături de un prieten.
Creierul are nevoie de la fel de multă energie ca un bec de 10 wați . Și nu contează dacă ești adormit sau treaz.

Consumul frecvent de cafea duce la scăderea dimensiunii sânilor . 3 cani de cafea pe zi iti pot determina sanii sa devina mai mici, mai ales daca in primul rand erau mari. Acest lucru se datorează faptului că cofeina arde grăsime. Și cum probabil știți, sânii constau în cea mai mare parte din țesut adipos.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

18 fotografii înainte și după care ne arată puterea timpului si ce efect are asupra noastra 190Un tată fericit şi invidiat pentru cei 19 COPII ai săi, pe care i-a crescut frumos, fără ajutor de la stat 12206

Cimbrul – planta care face minuni în reumatism, înlăturând durerea și amorțeala 829Îți faci semnul sfintei cruci înainte de masă? Iată ce se va întâmpla 89020 de fotografii extrem de amuzante surprinse in sala de forta 316115 LOCURI CARE TE VOR FACE SĂ LAȘI TOTUL ÎN URMĂ ȘI SĂ EXPLOREZI LUMEA 11711 lucruri pe care nu le ştiai despre Coco Chanel, stăpâna lumii modei 12439 lucruri pe care ar fi bine să nu le aspiri niciodata 61820 fete excentrice care au reusit sa uimeasca intreaga lume 1067Record Mondial, cel mai lung sistem coregrafic de fântâni din lume: Fântânile din București 45
SuperClipuri.com 2022