SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Doua femei din Romania printre primii 35 de Inovatori ai MIT sub 35 De Ani
Mariana Popescu și Raluca Ada Popa au fost nominalizate la Institutul de Tehnologie din Massachusetts ”Primii 35 de inovatori mondiali sub vârsta de 35 de ani ”. MIT creează o listă ca aceasta în fiecare an pentru a sărbători realizările care au un impact dramatic asupra lumii.

Topul include cercetătorii și inovatorii și, în general, se concentrează pe domeniile biomedicinei, calculului, comunicațiilor, afacerilor și web-ului.

Dar cine sunt cele doua romance nominalizate?

Mariana Popescu este un arhitect care a reușit să dezvolte un sistem capabil să transforme textilele tricotate în clădiri din beton. Acest proces economisește bani, carbon și timp. Modul ei eficient de a construi structuri complexe au o amprentă ecologică minimă și sunt costuri reduse. Datorită inovației sale, oamenii vor putea construi construcții robuste la costuri reduse și în zone care au fost afectate de dezastre naturale sau război.

Mariana o pornit PhDîn 2015, la Grupul de cercetare în bloc de la Institutul Tehnologie în Arhitectură din cadrul Universității ETH din Zurich. A absolvit anul acesta, iar comisia de evaluare a recomandat-o pentru medalia ETH pentruextraordteză inară. Titlul tezei sale este „KnitCrete: Cofraje din țesătură din țesătură pentru structuri complexe din beton”.

Raluca Ada Popa a creat un sistem special de criptare care funcționează cu mai multe aplicații și le oferă un nivel ridicat de protecție. Invenția ei este foarte utilă, deoarece s-a demonstrat că, deși hackerii reușesc să se desprindă, ei nu sunt capabili să descifreze datele. Invenția ei este folosită acum de spitale pentru a partaja înregistrările pacienților fără a afecta confidențialitatea pacientului. De asemenea, un alt sistem pe care l-a inventat, numit Opaque, care asigură sisteme hardware împotriva software-ului compromis este acum utilizat de IBM.

Pentru aceste inventii cele doua sunt extrem de apreciate si recunoscute in toata lumea. Speram ca ele sa nu se opreasca aici si sa isi continue cercetarile si sa ne incante in continuare cu inventiile si descoperirile lor. Cu siguranta au reusti sa ne faca mandri ca suntem romani.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Soțul a intrat în duș, după ce soția tocmai ieșise de acolo. În acel moment a sunat cineva la ușă… 329819 lucruri nebune care s-ar putea întâmpla numai în China 2148

Corona și REFUGIAȚII - un virus face politică .Depistați POZITIV 21 de refugiați 15420 de ustensile pentru bucătărie care va sunt de mare folos 61112 celebrități care au reacționat în cele mai ingenioase moduri cand au vazut paparazzi 279924 de situații incomode intalnite in magazine pe care ne-am fi dorit să nu le fi văzut niciodata 7519 fotografii fascinante cu produse sub microscop, nu o sa iti vina sa crezi ce ascund defapt 161Femeia in albastru e data in calduri.. Vezi cum danseaza cu vecinii ei DANSUL PINGUINULUI - VIDEO 125232Care este motivul pentru care mama este intodeauna mama 150Ilie Năstase: “Politicienii se iubesc pe ei şi contractele pe care le fac. La Senat, toţi sunt foarte bogaţi, acolo e interesul puterii” 2242
SuperClipuri.com 2022