SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
Motoarele de căutare, precum Google sau Bing, sunt locul cu care oamenii împărtăşesc cele mai multe curiozităţi şi dorinţe personale. Totuşi, nimeni nu trebuie să uite că în mediul virtual ajung tot felul de informaţii şi că informaţiile pe care le distribuim, indiferent de modalităţile de protejare folosite, nu sunt în deplină siguranţă în acest mediu.

Şi, chiar dacă internetul este un spaţiu care oferă libertate de exprimare şi de căutare a răspunsului la toate întrebările care-ţi trec prin cap, există anumite lucruri pe care e mai bine să te abţii să le cauţi un răspuns în mediul virtual.

1. Ce să nu cauți pe Google – Orice informație cu tentă penală

Dacă nu vrei să ai probleme, încearcă să eviți căutările care te-ar putea incrimina. Spre exemplu, chiar dacă o faci doar din curiozitate, evită căutările precum „cum se construiește o bombă” sau „cum se confecționează amfetaminele”.

Nu mai e un secret pentru nimeni că autoritățile urmăresc astfel de căutări, iar IP-ul tău ar putea apărea pe o listă neagră. Ca să nu te trezești acuzat sau suspectat pe nedrept, e mai bine să te abții de la astfel de căutări.

2. Informații medicale și diagnostice

Nu încerca să îţi pui singur un diagnostic, folosindu-te de „prietenul” Google. Medicina nu se învaţă şase ani fără niciun motiv.

3. Propriul tău nume

Nu e niciun secret că în era Internetului intimitatea este pusă la mare încercare. Dacă-ți cauți numele pe Google, s-ar putea să dai peste rezultate neplăcute: fotografii care nu-ți plac, informații depășite, conținut irelevant.

Toate acestea îți pot provoca neplăceri și, din păcate, este extrem de greu să obții ștergerea lor. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să acorzi foarte mare atenție fiecărei fotografii sau informații pe care o postezi despre tine.

Peste ani, s-ar putea să regreți decizia de a posta anumite lucruri.

4. Lucruri interzise

Google este un „turnător”: Istoricul tău de căutări este întotdeauna accesibil celor din spatele motorului de căutare, chiar şi atunci când cauţi informaţii pe „modul incognito”. Deci, ai grijă ce cauţi pe Google, pentru că dacă cei de la butoate sesizează ceva suspect, te-ai putea trezi cu probleme.

5. Informații care permit Google să te identifice

Cu cât mai multe informații personale introduci despre tine, cu atât de ușor le va fi celor de la Google să-ți creeze un profil. Cu ajutorul informațiilor , algoritmii pot sorta datele a sute de mii de utilizatori și pot prezice o mulțime de lucruri despre tine.

Potrivit New York Times, computerele sunt capabile să lege profilurile noastre digitale de adevărata noastră identitate, astfel că anonimitatea nu mai e de mult garantată. Personalizarea devine omniprezentă, iar profilurile segmentate pe care agenții de publicitate, editorii și chiar politicienii le folosesc pentru a ne defini devin o armă în mâna celor care se folosesc de ele în propriul interes.

Așadar, ferește-te să furnizezi Google informații despre tine. Deși crezi că ele sunt disparate, datele pot dezvălui despre tine mult mai multe decât crezi.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Studiile arată că soții își streseaza soțiile mai mult decât copii, iar motivele sunt destul de grave 168916 cele mai neobișnuite școli pe care nimeni nu poate sa le depaseasc 696

Secretele unui soldat din Navy Seal. Cum să supraviețuiești dacă ești aruncat legat în apă 229222 de fotografii care dovedesc că este mai bine să nu te întorci la moda anilor ’80 64124 de lucrări ale unui artist sârb care ne arată cât de mult poate schimba machiajul de nunta o mireasa 45717 ilustrații ale unui artist care a trebuit să-și părăsească tara pentru a spune adevarul despre lumea moderna 916 exerciții care pot face ficatul să funcționeze la maximum 367Legatura dintre INFARCT SI APA – Este foarte bine de stiut! 18987 Fapte curioase despre cum aspectul tău spune multe despre tine 5454Cine este primul român diagnosticat cu coronavirus. A fost la vânătoare cu italianul infectat şi a participat la o petrecere 367
SuperClipuri.com 2022