5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google

Motoarele de căutare, precum Google sau Bing, sunt locul cu care oamenii împărtăşesc cele mai multe curiozităţi şi dorinţe personale. Totuşi, nimeni nu trebuie să uite că în mediul virtual ajung tot felul de informaţii şi că informaţiile pe care le distribuim, indiferent de modalităţile de protejare folosite, nu sunt în deplină siguranţă în acest mediu.
Şi, chiar dacă internetul este un spaţiu care oferă libertate de exprimare şi de căutare a răspunsului la toate întrebările care-ţi trec prin cap, există anumite lucruri pe care e mai bine să te abţii să le cauţi un răspuns în mediul virtual.
1. Ce să nu cauți pe Google – Orice informație cu tentă penală
Dacă nu vrei să ai probleme, încearcă să eviți căutările care te-ar putea incrimina. Spre exemplu, chiar dacă o faci doar din curiozitate, evită căutările precum „cum se construiește o bombă” sau „cum se confecționează amfetaminele”.
Nu mai e un secret pentru nimeni că autoritățile urmăresc astfel de căutări, iar IP-ul tău ar putea apărea pe o listă neagră. Ca să nu te trezești acuzat sau suspectat pe nedrept, e mai bine să te abții de la astfel de căutări.
2. Informații medicale și diagnostice
Nu încerca să îţi pui singur un diagnostic, folosindu-te de „prietenul” Google. Medicina nu se învaţă şase ani fără niciun motiv.
3. Propriul tău nume
Nu e niciun secret că în era Internetului intimitatea este pusă la mare încercare. Dacă-ți cauți numele pe Google, s-ar putea să dai peste rezultate neplăcute: fotografii care nu-ți plac, informații depășite, conținut irelevant.
Toate acestea îți pot provoca neplăceri și, din păcate, este extrem de greu să obții ștergerea lor. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să acorzi foarte mare atenție fiecărei fotografii sau informații pe care o postezi despre tine.
Peste ani, s-ar putea să regreți decizia de a posta anumite lucruri.
4. Lucruri interzise
Google este un „turnător”: Istoricul tău de căutări este întotdeauna accesibil celor din spatele motorului de căutare, chiar şi atunci când cauţi informaţii pe „modul incognito”. Deci, ai grijă ce cauţi pe Google, pentru că dacă cei de la butoate sesizează ceva suspect, te-ai putea trezi cu probleme.
5. Informații care permit Google să te identifice
Cu cât mai multe informații personale introduci despre tine, cu atât de ușor le va fi celor de la Google să-ți creeze un profil. Cu ajutorul informațiilor , algoritmii pot sorta datele a sute de mii de utilizatori și pot prezice o mulțime de lucruri despre tine.
Potrivit New York Times, computerele sunt capabile să lege profilurile noastre digitale de adevărata noastră identitate, astfel că anonimitatea nu mai e de mult garantată. Personalizarea devine omniprezentă, iar profilurile segmentate pe care agenții de publicitate, editorii și chiar politicienii le folosesc pentru a ne defini devin o armă în mâna celor care se folosesc de ele în propriul interes.
Așadar, ferește-te să furnizezi Google informații despre tine. Deși crezi că ele sunt disparate, datele pot dezvălui despre tine mult mai multe decât crezi.
![]() |

Toti romanii trebuie sa citeasca acest GHID practic în caz de CUTREMUR!


17 Celebrități care sunt de nerecunoscut fără machiaj


Crezi ca esti batran la 50 de ani? Viata incepe abia la 50 de ani


Acești artiști sunt atât de talentați încât nu o sa credeti ca aceste opere de arta nu sunt simple poze


O viitoare mamă, rămasă pe străzi în Italia, imploră să fie ajutată să se întoarcă în România: „Nu am bani de mâncare! Vreau acasă”


Știți ce înseamnă acest simbol de pe ambalajele produselor ? Este foarte important sa fie prezent


15 fotografii ciudate surprinse de cei de la Google cand au realizat hartile


Un elev român este noul campion mondial la Microsoft Word


22 de cupluri care ne dovedesc ca iubirea adevarata este vesnica


Aceste poze de înainte şi după ne arată cât de mult se schimbă lumea în care trăim. Ocazie rară de a vedea cum arătau aceste locuri acum zeci de ani!
