SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

7 lucruri neașteptate pe care câinii le pot mirosi
Simțul mirosului se numește olfactiv. Oamenii nu au un miros foarte puternic, în timp ce nasurile câinilor sunt de peste 10.000 de ori mai „profesioniste” decât ale noastre. În zilele noastre, câinii instruiți in ale mirosului lucrează în diferite domenii, dar chiar și un animal de companie obișnuit vă poate salva viața cu nasul sau puternic.

1. Modificări ale nivelului sanguin de glucoză

Studiile confirmă faptul că câinii pot mirosi o scădere a nivelului de glucoză din sânge. Ei pot identifica acest lucru prin schimbarea mirosului din transpirația noastră. Această abilitate poate fi crucială pentru un proprietar de câine cu diabet. Cercetările arată că câinii pot analiza, de asemenea, schimbările noastre de comportament.

Prin urmare, de îndată ce „medicul dumneavoastră de companie” observă că mirositi greșit sau că sunteți nefiresc de somnorosi, va începe să acționeze. Câinii pot începe să prezinte semne de stres și vor încerca să atragă atenția proprietarului.

2. C@ncer

Oamenii de știință explică că c@ncerul face ca celulele noastre să funcționeze diferit de cele normale pentru a crește tumora. Celulele deteriorate produc un tip specific de proteine ​​pe care un câine le poate mirosi . Cercetările au arătat că câinii sunt capabili să detecteze canc3rul pulmonar prin respirație și c@ncer de prostată sau vezică urinară prin mirosul de urină. Studiile se desfășoară continuu în această direcție, iar câinii au arătat, de asemenea, fiabilitate în urmărirea c@ncerului de melanom .

În zilele noastre puteți întâlni câini în clinici care tratează diferite tipuri de canc3r, inclusiv pe cel de sân. Acesta este un instrument valoros în diagnosticarea în stadii incipiente.

3. Identitate

În timp ce majoritatea dintre noi recunoaștem alți oameni și câini după felul în care arată, câinii folosesc mirosul ca diferențiator. În nasul unui câine, mirosul fiecărei persoane este la fel de unic ca amprenta. Mai mult, specialiștii ne asigură că câinii pot recunoaște o persoană sau un loc familiar chiar dacă mirosul este amestecat cu parfum sau „mărci” după ce intră în contact cu alte persoane. Mai mult, câinii bine pregătiți pot chiar să distingă „portretele mirositoare” ale gemenilor identici! Această abilitate este utilizată pe scară largă în activitatea poliției când se caută persoane dispărute după diferite urgențe.

4. Crizele epileptice

5. Interacțiunea dvs. cu alți câini

6. Sarcina

7. O furtună sau un uragan

Bonus: câinii au fost dovediți științific ca prietenii noștri.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de oameni care au făcut cele mai mari greșeli din viața lor 76622 de persoane care si-au publicat pozele și au regretat ​​imediat acest lucru 4297

10 Fenomene curioase care apar pe planeta noastră, precum Gogoși de zăpadă sau Ploaia rosie! 867Baietelul de 8 ani taie lemne, prepara mancare si isi ingrijeste mama paralizata. Intr-una din zile, cineva bate la usa lor!ce a urmat! 1810Marea Neagra nu va mai fi NEAGRA! Imagini spectaculoase oferite de NASA! Marea Neagră se colorează în turcoaz. 364Cum arată Silvia Dumitrescu la aproape 60 de ani. A slăbit 25 de kilograme 458LEON DĂNĂILĂ: Cand faci un bine cuiva, nu trebuie sa astepti nimic in schimb 1536 lucruri pe care limba le poate spune despre sănătatea ta 100314 fotografii care funcționează mai bine decât orice antidepresiv 5520 bebelușii de animale sălbatice care vă pot fura inima 1142
SuperClipuri.com 2022