SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

7 lucruri neașteptate pe care câinii le pot mirosi
Simțul mirosului se numește olfactiv. Oamenii nu au un miros foarte puternic, în timp ce nasurile câinilor sunt de peste 10.000 de ori mai „profesioniste” decât ale noastre. În zilele noastre, câinii instruiți in ale mirosului lucrează în diferite domenii, dar chiar și un animal de companie obișnuit vă poate salva viața cu nasul sau puternic.

1. Modificări ale nivelului sanguin de glucoză

Studiile confirmă faptul că câinii pot mirosi o scădere a nivelului de glucoză din sânge. Ei pot identifica acest lucru prin schimbarea mirosului din transpirația noastră. Această abilitate poate fi crucială pentru un proprietar de câine cu diabet. Cercetările arată că câinii pot analiza, de asemenea, schimbările noastre de comportament.

Prin urmare, de îndată ce „medicul dumneavoastră de companie” observă că mirositi greșit sau că sunteți nefiresc de somnorosi, va începe să acționeze. Câinii pot începe să prezinte semne de stres și vor încerca să atragă atenția proprietarului.

2. C@ncer

Oamenii de știință explică că c@ncerul face ca celulele noastre să funcționeze diferit de cele normale pentru a crește tumora. Celulele deteriorate produc un tip specific de proteine ​​pe care un câine le poate mirosi . Cercetările au arătat că câinii sunt capabili să detecteze canc3rul pulmonar prin respirație și c@ncer de prostată sau vezică urinară prin mirosul de urină. Studiile se desfășoară continuu în această direcție, iar câinii au arătat, de asemenea, fiabilitate în urmărirea c@ncerului de melanom .

În zilele noastre puteți întâlni câini în clinici care tratează diferite tipuri de canc3r, inclusiv pe cel de sân. Acesta este un instrument valoros în diagnosticarea în stadii incipiente.

3. Identitate

În timp ce majoritatea dintre noi recunoaștem alți oameni și câini după felul în care arată, câinii folosesc mirosul ca diferențiator. În nasul unui câine, mirosul fiecărei persoane este la fel de unic ca amprenta. Mai mult, specialiștii ne asigură că câinii pot recunoaște o persoană sau un loc familiar chiar dacă mirosul este amestecat cu parfum sau „mărci” după ce intră în contact cu alte persoane. Mai mult, câinii bine pregătiți pot chiar să distingă „portretele mirositoare” ale gemenilor identici! Această abilitate este utilizată pe scară largă în activitatea poliției când se caută persoane dispărute după diferite urgențe.

4. Crizele epileptice

5. Interacțiunea dvs. cu alți câini

6. Sarcina

7. O furtună sau un uragan

Bonus: câinii au fost dovediți științific ca prietenii noștri.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 Funcții neașteptate de smartphone pe care probabil nu le stiati 27323 de ingineri care nu au reușit sa duca la capat cele mai simple proiecte 2372

21 de Fotografii care ne arată prin ce a trecut lumea de-a lungul istoriei 3226Paducea Mociar, un loc de basm din Romania. Este cea mai frumoasa si mai veche padure de la noi din tara 140Efectele usturoiului luat dimineaţa, pe stomacul gol, peste asteptarile oricui 343816 lucruri ciudate care au surprins pe toată lumea 1185Priviti cum acest sofer de TIR a evitat un adevarat macel printr-o manevra la care nimeni nu se astepta. Fara Cuvinte! Sofer erou! 309410 semne ca ai găsit un soț ideal. Crezi ca l-ai gasit? 117020 de fotografii hilare in care manechinele au reusit sa atraga toata atentia 2127Radu Vâlcan şi Adela Popescu vor şi o fetiţă! „Este ceva absolut extraordinar” 116
SuperClipuri.com 2021