SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Doi soți au plantat peste 4 milioane de copaci, timp de 20 de ani, și au făcut ca toate animalele să se întoarcă în pădure
Din cauza actiunilor umane irationale, pierdem mii de hectare de padure in fiecare an, cauzand multe animale sa-si piarda habitatele.

Din pacate, doar o mana de copaci mai sunt replantati dupa ce au fost taiati.

Cu toate acestea, exista inca oameni care se straduiesc sa recreeze ceea ce industria lemnului distruge atat de usor.

Sebastiao Salgado, un fotograf din Brazilia, si sotia sa, Lélia Deluiz Wanick Salgado, au realizat un lucru maret in toata viata lor.

Timp de 20 de ani, sotii au plantat peste doua milioane de copaci si au ,,reinviat” o padure distrusa, in tara lor natala. Povestea lor inspira milioane de oameni sa le urmeze exemplul.Sebastiao este unul dintre cei mai renumiti fotojurnalisti brazilieni, ale caror fotografii au aparut in numeroase publicatii de presa. Dupa ce a calatorit peste tot in lume pentru a face fotografii, fotograful s-a intors inapoi acasa in Brazilia, in anii ’90.

Din pacate, ceea ce a gasit la intoarcere l-a lasat in stare de soc – padurile pline de animale salbatice, odinioara, au fost taiate si tot ceea ce a ramas era o pustietate uscata si goala.

Dar Sebastiao a decis sa faca ceva, impreuna cu sotia sa au inceput sa replanteze padurea, dezvoltand circa 4 milioane de puieti din copacii care au mai ramas, astfel incat sa pastreze speciile de plante si arbori specifice zonei, scrie unica.md.

,,Cand am inceput sa facem asta, toate insectele si pasarile s-au intors si, datorita acestor copaci, eu am renascut, acesta a fost cel mai important moment”, spune Sebastiao.Pe parcurs, au revenit in padure 172 de specii de pasari, 33 de specii de mamifere, 293 specii de plante si 15 specii de reptile.

 

 

 

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cum s-a trait in Romania in anii ’70- ’80? Cine spune ca se murea de foame si nu aveam nimic va minte!!! 1401725 de Exemple concrete despre ceea ce inseamna să fii mama 671

Acesta e cel mai sigur oraș din România! Are centură cu patru benzi și populația e în continuă creștere 102110 bărbații care și-au împărtășit glumele în online și au devenit vedete pe internet 40510 motive surprinzătoare pentru care nu puteți obține un somn bun 1680Am testat cele mai populare 14 trucuri culinare ale Internetului, priviti care a fost rezultatul 1440Cum arată Silvia Dumitrescu la aproape 60 de ani. A slăbit 25 de kilograme 45721 de fotografii care ne dovedesc că renovarea cu propriile mâini este un compromis fără încetare 243Cel mai rapid KO al lui Moroșanu! L-a bătut pe “reptilianul” Cuk în primele secunde ale meciului (VIDEO) 1164Invatati-va creierul sa creada ca totul este posibil. 4 sfaturi esentiale care te vor ajuta sa descoperi tot ce este mai bun in tine. 374
SuperClipuri.com 2021