SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Social Media a creat o societate a narcisiștilor
Mass-media a format o cultură în social media. A schimbat totul!

Social media a schimbat felul în care comunicăm cu ceilalți, a transformat o generație întreagă în narcisisti.

Oamenii nu mai sunt preocupați de problemele lumii. Majoritatea dintre noi suntem mulțumiți de petrecerea timpului liber, într-o lume virtuală.

Social media ne-a preluat viața și alegem lucrurile pe care să le putem posta, pentru a ne face viața să pară mai frumoasă și mai împlinită.

Suntem auto-centrați în toate modurile posibile.

Majoritatea adolescenților nu își părăsesc niciodată camerele lor, găsind bucurie pur și simplu în a viziona filmulețe on-line sau jucându-se ceva pe smartphone-urile lor.

Unii oameni pretind chiar că sunt mai conectați între ei pe social media, decât în viața reală.

Platformele sociale media sunt pline de mase de indivizi care concurează unul cu celălalt, pline de adepți, acțiuni, plăceri și lucruri care, de fapt, nu au nicio importanță în viața reală.

Desigur, există unele activități, dar la nivel mic din punct de vedere procentual, care nu au intenții ascunse, dar răul depășește binele, pe o scară largă.

Ne facem pe noi înșine să fim cei care vrem să fim în viața reală și, uite așa ajungem să trăim în social media, să trăim o viață în care nu mai suntem reali.

Concentrarea extremă pe noi înșine a dus la obsesie de sine. Acest lucru nu înseamnă doar că ne facem prea multe poze cu noi înșine, acest lucru ne promovează pe noi înșine ca pe o persoană populară, acea persoană care nu suntem niciodată cu adevărat. Devenim obsedați de „like” și „love”… într-o lume preluată de social media.

Te simți entuziasmat când observi că cineva reacționează la o postare sau distribuie ceva ce ai scris, pe contul tău de socializare?

De ce contează atât social media? Oamenii cerșesc plăceri și urmează valul. Nu pot să vă spun de câte ori am văzut hashtag-uri de tipul „#likeforlike” sau „# follow4follow”.

Social media poate fi un atribut minunat, dar nu în modul în care îl folosim în prezent.

Ne dorim validare și trebuie să ne afirmăm ego-urile prin toate metodele posibile.

Aș putea să parcurg, la infinit, feedul meu de Facebook și să scot cel puțin zece cazuri de auto-obsesie, din primele șaizeci de postări pe care le văd.

Toate astea creează o lume a narcisismului, care se comportă ca fiind o auto-obsesie.

Ai devenit un pion pe planșa cuiva de șah, chiar nu vezi?

Alexandra Pîrvan

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Copiii născuți pe data de 1, 10, 19 sau 28 a oricărei luni nu sunt ca toți ceilalți. 1056115 persoane capabile să rezolve orice fel de problemă 28

23 de fotografii care ne arata ca unele persoane isi urmeaza propriile reguli 23666 reguli de bază privind eticheta pe care cei mai mulți dintre noi continuăm să le încălcăm 1263 zodii care îşi vor supăra prietenii în această vară 1273Intre anii 1897-1910 ministrul educatiei din Romania era SPIRU HARET!! Un om cu studii la UNIVERSITATEA SORBONA si licentiat in matematica si fizicia! 866 lucruri pe care limba le poate spune despre sănătatea ta 101315 idei care au esuat amarnic din cauza greselilor prostesti 1536Prezumtia de legalitate, introdusa in Statutul politistului. Romanii nu se mai pot certa cu angajatii MAI 1412Cum arată trenul-minune din China? Circulă cu 600 de kilometri pe oră! 238
SuperClipuri.com 2022