SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

13 obiceiuri care determină îmbătrânirea creierului
Nu este un secret faptul că creierul îmbătrânește odată cu corpul. Declinul cognitiv și tot felul de tulburări degenerative se pot dezvolta în timp ce îmbătrânim.

Creierul, ca orice alt organ din corp, trebuie să fie îngrijit. Dacă nu reușim să facem acest lucru, se poate îmbolnăvi – la fel ca orice altă parte a corpului.

Pe măsură ce îmbătrânim, comunicarea neuronilor poate deveni mai slabă. În plus, s-ar putea să nu mai avem același flux sangvin la nivelul creierului.

Toate aceste aspecte contribuie la declinul creierului.

Pe lângă astea, iată care sunt cei 13 factori care duc la îmbătrânirea timpurie a creierului:

Acest cumpăt se referă mai ales la domeniul alimentar. Consumul prea mare de alcool poate provoca, cu siguranță, îmbătrânirea creierului, atunci când vine vorba de memorie și de dobândirea de noi abilități.

Dacă petreci cea mai mare parte a zilei în șezut și nu depui eforturi fizice, acest stil de viață sedentar te poate pune în pericol, ajungând să dezvolți demență, la bătrânețe.

Nu este neobișnuit ca prietenii – și chiar familia – să se îndepărteze unul de celălalt, pe măsură ce timpul trece.

Dar, când pierzi aceste relații apropiate, poate deveni și mai dificil să construiești altele noi, mai ale la bătrânețe.

Studiile au arătat că persoanele în vârstă, care participă în mod regulat la activități sociale, au o rată mult mai scăzută de scădere cognitivă decât cele care nu socializează. Activitățile includ:

Activități în familie

Întâlnire cu prietenii

Vizionarea evenimentelor sportive

Participarea la cluburi de societate

Inima ta este responsabilă pentru păstrarea sănătății multor organe. Ca atare, nu este deloc surprinzător să spunem că bunăstarea sa este legată și de creier.

Studiile au arătat că, o persoană cu diabet zaharat, hipertensiune arterială sau alte afecțiuni care afectează inima, în anii de vârstă mijlocie, prezintă un risc mai mare de a dezvolta demență, la bătrânețe.

Fumatul este un obicei prost din multe motive, dar unul dintre ele este faptul că poate crește riscul bolii Alzheimer. De fapt, aproape că dublează șansele.

Organismul necesită între șapte și nouă ore de somn pe noapte; dacă nu dormi suficient, poți crește riscul declinului cognitiv.

Studiile au constatat că persoanele în vârstă, care suferă de pierderea auzului, au șanse mai mari de a suferi un declin cognitiv – în mod special demență.

În mod surprinzător, locul în care trăiești poate avea un efect advers asupra sănătății mentale. Dacă locuiești în apropierea unei autostrăzi, de exemplu, ar trebui să te muți. Acest lucru se datorează nivelurilor ridicate de poluare, din jurul acestor locuri, ceea ce te face să fii expus la particule care îți pot afecta sănătatea mintală și nu numai.

Relaxarea este crucială pentru sănătate, în același mod în care prea mult stres este dăunător pentru ea. Cei care suferă de anxietate, stres cronic și alte domenii care afectează starea de spirit și gândirea pozitivă sunt mai susceptibili să dezvolte Alzheimer.

Leziunile traumatice ale creierului, cunoscute simplu ca TBI, pot provoca vătămări grave pentru creier, accelerând procesul de îmbătrânire.

Mâncarea bună poate preveni nenumărate tipuri de boli, inclusiv cele cognitive care apar odată cu vârsta. Cei care au o dietă sănătoasă pot scădea riscul bolii Alzheimer cu un impresionant procent de 53%.

Iată ce să consumi:

Legume (în special cu frunze verzi)

Peşte

nuci

Fasole

Grăsimi sănătoase

Vin (da, dar cu moderatie)

Da, creierul trebuie să lucreze și el. Fără instruire mentală regulată, este ușor să-și piardă abilitățile de gândire ascuțite.

Joacă șah

Fă un puzzle

Învață ceva nou

Nu toată lumea se bucură de studii, dar învățarea în sine poate fi un lucru minunat. Poți să îți extinzi orizonturile și, mai important, să îți menți creierul în stare bună de funcționare.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un clasament sincer! Cele mai bune soţii în funcţie de zodie: faci casă bună cu femeia Rac, dar ar trebui să te fereşti de Săgetător 1274COVID-19. Un ministru din Germania s-a sinucis, ”profund ingrijorat” de urmarile epidemiei cu cornavirus asupra economiei 318

Acesta este cel mai frumos Colind Romanesc de Craciun ! " Cobori, Doamne pe pamant " Distribuie daca ti-a placut acest Colind - VIDEO 560220 de persoane care se pot adapta oricărei situații 26019 cascadorii care sunt 100% copii ale actorilor celebri 1277TEST: Descoperă cât de mult poți avea încredere în ochii tăi ! 38417 Imagini de fundal amuzante care ne-ar inveseli cand aprindem calculatorul 847 Trucuri mai putin stiute pe care angajatorii le folosesc pentru a vă testa 3148Cateva trucuri pentru cei care de multe ori sunt pe fuga sau stau mai mult plecati!! 10910 Oameni care sunt prea inteligenți pentru a avea o viață grea 4706
SuperClipuri.com 2022