SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Specialiștii îți dau 6 motive să nu îți mai cureți urechile cu bețișoare
Oamenii din întreaga lume folosesc bețișoarele de urechi, pentru igiena personală. Unii fac acest lucru pentru a scăpa de ceară, iar mulți alții se pot bucura chiar de senzația plăcută pe care o oferă aceste bețișoare.

S-ar putea să crezi că aceste produse moi, blânde, sunt perfecte pentru acest scop; dar dacă ți-am spune că nu este chiar așa?

De fapt, mugurii de bumbac pot fi foarte dăunători urechilor tale.

Din păcate, în unele cazuri rare, pot provoca chiar și o reacție severă – cum ar fi o infecție care, dacă este lăsată netratată, ar putea pune viața în pericol. Hopa!

Dar de ce, bețișoarele, reprezintă o astfel de amenințare?

Când folosești bețișoare de urechi, crezi că scoți murdăria – dar tot ceea ce faci, cu adevărat, este să o împingi înăuntru. În esență, ceea ce faci este să forțezi ceara să intre mai adânc.
Acest lucru este destul de rău și poate duce la spargerea timpanului.

Mugurii din bumbac pot fi, de obicei, destul de moi, dar asta nu înseamnă că nu îți pot face rău, accidental.

În plus, bețișoarele sunt fine și ascuțite, astfel încât s-ar putea să te rănească, fiind predispus la infecții.

Ceara nu este chiar atât de rea. Este plină de calități antibacteriene, care ajută la menținerea, în siguranță, a urechilor. Atunci când o elimini în exces, aceasta poate duce la uscăciune și iritare, ceea ce te poate face mai sensibil la infecții ale urechii.

Când te forțezi să scoți toată ceara din urechi, nu faci decât să o unești, formând astfel un dop. Asta înseamnă că devine compactă, deci va fi și mai greu să scapi de ea. Această ceară poate chiar să îți împiedice auzul să funcționeze normal.

În afară de furnizarea de beneficii antibacteriene, ceara de ureche face mult mai mult decât doar să apară inestetică, așa că nu subestima calitățile sale! Te apără de insecte și îți păstrează canalul lubrifiat, împotriva mâncărimii.

Crezi sau nu, urechile sunt capabile să se auto-curățească. Da, așa e! Ori de câte ori îți folosești maxilarul, ceara este de obicei împinsă spre exterior.

Doar mâncând, căscând și chiar vorbind poți face asta.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

29 de persoane care au apasat butonul de restart al vietii lor 1905Cum a apărut Simona Halep la ziua de naştere a lui Ion Ţiriac. Apariţie superbă alături de fostul mare tenisman 303

Cele mai scumpe lucruri inutile din lume! 205420 de fotografii care ne demonstreaza ce inseamna cu adevarat o zi grea 3712 lucruri bizare pe care trebuie să le stiti despre China 34510 locuri bine cunoscute care au ascuns un secret pentru o lungă perioadă de timp 1297Klaus Iohannis: Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor mai redeschide în acest an școlar 4522 de idei de design fabuloase care ne fac sa tresarim de entuziasm 15313 fotografii celebre care sunt de fapt false 1590Baietii s-au oprit pentru a ajuta aceasta fata sa schimbe roata!! Ce a urmat este absolut neasteptat! 11123
SuperClipuri.com 2022