SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Oamenii de știință explică de ce femeile nu ar trebui să mai poarte sutien
Cele mai multe femei își pun sutienul, fără să se gândească la repercusiuni, deoarece de la pubertate li s-a spus că ar trebui să poarte unul.

Cu toate acestea, ce scop are într-adevăr un sutien, altul decât acela de a face femeile mai acceptabile, din punct de vedere social, la locul de muncă sau la școală?

Sutienele au fost comercializate femeilor ca o modalitate de a ajuta la reducerea durerilor de spate, ridicarea sânilor și asigurarea unui sprijin suplimentar.

În timp ce sutienele ar putea servi pentru un aspect mai plăcut, purtarea lor tot timpul poate face mult mai mult rău decât bine. În acest articol, vom explica de ce renunțarea la sutien ar putea fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ați făcut vreodată.

Iată de ce femeile ar trebui să nu mai poarte sutiene.

Profesorul Jean-Denis Rouillan, de la Centrul Spitalier Universitar de Besancon din Franța, a realizat un studiu despre faptul că femeile nu au nevoie de sutiene. Potrivit studiului său, sutienele nu au nici un beneficiu medical sau anatomic pentru femei. De fapt, el a descoperit că sutienele fac exact opusul a ceea ce sunt comercializate pentru a face – ele fac ca sânii să se îndoaie și să îi împiedice să crească.

În timpul studiului, 330 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani au avut sânii lor măsurați pe parcursul a 15 ani. Femeile care nu au purtat sutien au avut un lift de 7 milimetri în sânii lor în fiecare an, ceea ce dezaprobă ideea că sânii se vor lasa fără sutien. În plus, sanii lor erau de fapt mai fermi decât femeile care purtau sutiene.

Acest studiu contrazice în totalitate sfaturile pe care femeile le-au auzit toată viața lor. Studiul arată că purtarea unui sutien permite, de fapt, o postură mai bună, deoarece sutienul nu oferă tot sprijinul. De asemenea, forțează organismul să dezvolte mușchii sub sân, ceea ce contribuie la prevenirea căderii și asigurarea suportului.Cu alte cuvinte, fără sutien, corpul trebuie să folosească de fapt mușchii destinați protejării. Când sutienul face toată munca, mușchii din corpul femeii suferă din cauza lipsei de utilizare.

De fapt, femeile din studiu a spus că după doi ani de a nu purta un sutien, putea respira mai bine, avea o postură mai bună și nu avea dureri de spate atât de mari. Acest lucru arată că ceea ce am învățat despre sutiene pur și simplu nu este adevărat, deoarece acestea au fost comercializate ca o modalitate de a reduce durerile de sân și de spate la femei.

Alte motive în plus să nu purtăm sutien.

Este destul de greu să-l găsești pe cel potrivit.

Dacă ați cumpărat vreodată sutiene, știți cât de îngrozitor poate fi procesul. S-ar putea să fi încercat pe o mulțime de dimensiuni diferite și încă nu ați putut găsi unul potrivit, deoarece sutienele au dimensiuni universale.Ai putea încerca zeci de sutiene și să nu găsești marimea potrivită, pierzând ore în magazine și frustrări.

Sunt destul de scumpe.

Potrivit unui studiu din Sua, majoritatea femeilor au cheltuit între 16 și 30 de dolari pe sutiene în 2017.

Nu pare prea mult, dar țineți cont de faptul că aceasta este doar o medie. Dacă te duci în magazine precum Victoria’s Secret, te aștepți să cheltuiți mult mai mult.În plus, majoritatea femeilor cumpără mai mult de un sutien. Dacă țineți cont de sutiene de sport, sutiene de lucru, sutiene de agrement și orice alt tip de sutien acolo, costul se poate adăuga
Sunt inconfortabile.

Dacă cumpărați un sutien cu arcuri, acesta nu oferă prea mult confort. Arcul se poate rupe, ajungând să străpungă pielea în cele mai incomode situații. Cu toate acestea, nu doar sutienele cu arcuri provoacă disconfort. În timp ce sutienele de sport sunt văzute ca o necesitate pentru o mulțime de femei, ele sunt adesea atât de strânse. Ar putea să vă facă să vă simțiți sufocați și prinși în capcană. Sânii nu au niciodată șansa de a respira de la a fi blocați în sutien toată ziua.

Nu sunt necesare pentru fiecare activitate.

Dacă purtați mereu un sutien, nu-i dați sânilor șansa de a “emite aerul”, dacă doriți. În societatea modernă, pur și simplu nu trebuie să purtăm un sutien tot timpul. În afară de somn, femeile trebuie să poarte un sutien în timpul oricărei alte activități, inclusiv la serviciu, la școală, la sala de sport și la evenimente sociale. Cu toate acestea, doar pentru că este o normă socială nu înseamnă că femeile trebuie să respecte acest lucru.

Chiar daca studiul a constatat beneficii pentru femeile care au ales sa nu poarte sutiene, tine cont ca femeile din studiu au fost destul de tinere. Ele au purtat sutiene doar câteva decenii, în timp ce femeile mai în vârstă le purtau mult mai mult. Acest studiu este preliminar și cercetătorii subliniază faptul că ei nu spun femeilor să înceteze purtarea sutienelor în totalitate. În cele din urmă, depinde de individ să decidă ce este mai bine pentru el. Numai tu știi ce te face mai confortabil. De asemenea, studiul nu a discutat despre femeile care s-au implicat în activitate fizică și despre ce efect a avut asupra sânilor lor. De vreme ce sutienele au fost inventate inițial pentru a ține sânii în loc în timpul mișcării, acesta este un decalaj destul de mare în studiu.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Acest cantec MINUNAT este pentru toti romanii PLECATI in strainatate ! 40482Cântăreața Adele are mari probleme! Rămâne fără jumătate din avere 165

Cel mai tare şef şi-a dus toţi angajaţii într-o vacanţă în Maldive doar ca să le mulţumească pentru munca depusă anul acesta. 220327 de coincidențe perfecte care fost surprinse in poze 3167Ce mâncau românii pe vremea lui Ceaușescu: o jumătate de pâine pe zi, un litru de ulei și un kilogram de zahăr pe lună 73827 greșeli pe care să le eviți atunci când crești un câine la curte 975Fotografii amuzante, surprinse din greşeală, care îţi fac CREIERUL să se BLOCHEZE 1820Renunță la amărăciune și începe-ți ziua, iertând 5522 de fotografii care dezvăluie mai multe despre trecut decât orice carte de istorie 95614 motive pentru care Australia face această lume un loc special 1377
SuperClipuri.com 2021