SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Psihiatru despre copiii de azi: „Noi nu mai avem curajul sa îi corectăm sau să luam măsuri pentru a-i îndrepta...”
Psihiatrul David Eberhard, tatal a 8 copii, spune ca stilul permisiv de a fi parinte creeaza o generatie de tineri adulti fara empatie sociala, fara norme si limite, care, dupa o copilarie de rasfat, sfarsesc prin a fi dezamagiti in viata: „A-i spune NU unui copil nu este acelasi lucru cu a-l bate. Copilul trebuie sa stie ce inseamna limitele, trebuie sa stie ce inseamna refuzul si opozitia”.

„Am plecat de la a nu avea voie sa-i ”atingem” si am ajuns la a nu avea voie sa le zicem nimic care sa ii supere sau sa ii deranjeze”, spune David Eberhard, conform constantadeazi.ro.

Psihiatrul sustine ca parintii au aceasta fixatie ca trebuie sa fie super-protectori cu copiii lor pentru a nu li se intampla nimic rau. „Efectul este nasterea unei generatii de copii foarte fragili, carora ne este aproape imposibil sa le spunem ce sa faca. Au devenit ca niste papusi de portelan. Noi nu mai avem curajul sa ii corectam sau sa luam masuri pentru a-i indrepta. In mod automat, acest lucru transforma copilul intr-un viitor tanar si adult fara repere, fara norme si limite”, spune Eberhard.

Acesta a constatat ca actualele generatii de parinti traiesc cu sentimentul vinovatiei fata de proprii copii in ceea ce priveste timpul tot mai putin petrecut cu ei. „Parintii muncesc tot mai mult, isi dau copiii la gradinita si scoala de la varste tot mai mici, apoi incearca sa compenseze timpul pierdut departe de copii oferindu-le tot ce isi doresc si lasandu-i sa hotarasca orice. In esenta, acest lucru provoaca copiilor mai mult rau decat lipsa timpului petrecut alaturi de parinti.”

In noua sa carte, „Copiii la putere”, psihiatrul suedez scrie despre educatia liberala ca o metoda care renunta la constrangeri si pedepse si sustine ca vinovati sunt parintii care nu se comporta ca adulti responsabili. Acesta reclama atitudinea parintilor care incearca sa devina cei mai buni prieteni ai copilului.

„Copilul nu are nevoie sa ii fiti prieten, ci parinte. Nu trebuie sa coborati la nivelul lui, sa nu il contraziceti, sa ii faceti tot timpul pe plac, sa nu mai aveti nici o putere de decizie. E total gresit. Copilul are nevoie de limite, de opozitie, de disciplina si rigoare”, sustine psihiatrul.

Acesta arata ca tocmai aceasta relatie permisiva parinte-copil a dus la prabusirea disciplinei in scoli si a calitatii actului educational. Cand copilul nu mai are teama si respect pentru parinti, el nu mai are limite, busola de orientare.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 Funcții neașteptate de smartphone pe care probabil nu le stiati 27520 de imagini în care fundalul a furat clar tot spectacolul 117

13 moduri usoare de a face lucrurile vechi să arate ca și noi 334Acest celebru chirurg cardiovascular rastoarna tot ceea ce stiai despre dieta sanatoasa. Iata ce crede despre micul dejun 50756 lucruri pe care numai 2 persoane din lume le cunosc 2081O fetiţă de 7 ani salvează pisica pe care adulţii erau mult prea îngroziţi chiar şi numai să o privească 1258Zeama si varza murata – un adevarat medicament natural 775De ţinut minte! Neurochirurgul Ciurea ne învaţă cele zece “porunci” care ne ţin sănătoşi 194417 Dovezi care ilustrează ca poza de profil este o minciună 437TRATAMENT NATURISTE: Infecțiile tractului urinar 73
SuperClipuri.com 2022