SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Psihiatru despre copiii de azi: „Noi nu mai avem curajul sa îi corectăm sau să luam măsuri pentru a-i îndrepta...”
Psihiatrul David Eberhard, tatal a 8 copii, spune ca stilul permisiv de a fi parinte creeaza o generatie de tineri adulti fara empatie sociala, fara norme si limite, care, dupa o copilarie de rasfat, sfarsesc prin a fi dezamagiti in viata: „A-i spune NU unui copil nu este acelasi lucru cu a-l bate. Copilul trebuie sa stie ce inseamna limitele, trebuie sa stie ce inseamna refuzul si opozitia”.

„Am plecat de la a nu avea voie sa-i ”atingem” si am ajuns la a nu avea voie sa le zicem nimic care sa ii supere sau sa ii deranjeze”, spune David Eberhard, conform constantadeazi.ro.

Psihiatrul sustine ca parintii au aceasta fixatie ca trebuie sa fie super-protectori cu copiii lor pentru a nu li se intampla nimic rau. „Efectul este nasterea unei generatii de copii foarte fragili, carora ne este aproape imposibil sa le spunem ce sa faca. Au devenit ca niste papusi de portelan. Noi nu mai avem curajul sa ii corectam sau sa luam masuri pentru a-i indrepta. In mod automat, acest lucru transforma copilul intr-un viitor tanar si adult fara repere, fara norme si limite”, spune Eberhard.

Acesta a constatat ca actualele generatii de parinti traiesc cu sentimentul vinovatiei fata de proprii copii in ceea ce priveste timpul tot mai putin petrecut cu ei. „Parintii muncesc tot mai mult, isi dau copiii la gradinita si scoala de la varste tot mai mici, apoi incearca sa compenseze timpul pierdut departe de copii oferindu-le tot ce isi doresc si lasandu-i sa hotarasca orice. In esenta, acest lucru provoaca copiilor mai mult rau decat lipsa timpului petrecut alaturi de parinti.”

In noua sa carte, „Copiii la putere”, psihiatrul suedez scrie despre educatia liberala ca o metoda care renunta la constrangeri si pedepse si sustine ca vinovati sunt parintii care nu se comporta ca adulti responsabili. Acesta reclama atitudinea parintilor care incearca sa devina cei mai buni prieteni ai copilului.

„Copilul nu are nevoie sa ii fiti prieten, ci parinte. Nu trebuie sa coborati la nivelul lui, sa nu il contraziceti, sa ii faceti tot timpul pe plac, sa nu mai aveti nici o putere de decizie. E total gresit. Copilul are nevoie de limite, de opozitie, de disciplina si rigoare”, sustine psihiatrul.

Acesta arata ca tocmai aceasta relatie permisiva parinte-copil a dus la prabusirea disciplinei in scoli si a calitatii actului educational. Cand copilul nu mai are teama si respect pentru parinti, el nu mai are limite, busola de orientare.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Energia magnifică a copacilor sau cum ne vindecă pomii 91Ce nu trebuie sa faci de Sf. Andrei pentru a avea un an cat mai bun!!! 126

21 de motive pentru care nu ar trebui să aveți încredere în fotografiile perfecte 107313 fotografii care dovedesc că există 2 tipuri de fete in lume 796730 de fotografii care ne fac sa credem ca nu vedem bine 8188Botoşani: Autorităţile au interzis sacrificarea porcilor din zona focarului de pestă porcină fără aviz de la medicul veterinar 84Cele mai penibile situatii in care oamenii au fost surprinsi!! O sa iti fie greu sa te opresti din ras!! 2093Pe dinafara arata senzational, dar stai sa vezi cum este inauntru! Pretul este pe masura 287Vă îndoiați de existența lui? 7 semne că îngerul vostru păzitor este undeva pe aproape 3748 sfaturi de autoapărare care ne pot face mai mult rău decât bine daca nu stim cum sa le folosim 252
SuperClipuri.com 2022