SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ce se întâmplă atunci când îmbrățișezi cu tot sufletul
Cand primim imbratisari, primim un sentiment de confort, iubire, intelegere, atentie si multe alte emotii ce sunt greu de descris.

Mi s-a facut pielea de gaina.

Imbratisarea este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le putem oferi unei alte persoane. Imbratisarea este, in esenta, o forma de terapie, de vindecare, de iubire, scrie kudika.ro.

Cand primim imbratisari, primim un sentiment de confort, iubire, intelegere, atentie si multe alte emotii ce sunt greu de descris.

Iata care sunt cele mai importante beneficii ale imbratisarilor si de ce ar trebui sa le oferim mai des:

Cu o singura imbratisare incepi sa iti echilibrezi sistemul nervos. Corpusculii Vater-Pacini (cunoscuti si sub numele de corpusculii lamelari) sunt mecanoreceptori din piele si sunt responsabili cu sensibilitatea la vibratii si presiune. Acestia sunt legati de creier prin sistemul nervos – pe scurt, acestia reactioneaza cand simt atingere. Iar cand cineva este imbratisat, sistemul sau nervos parasimpatic se echilibreaza.

O imbratisare oferita din tot sufletul poate spune fara sa nevoita sa rostesti un cuvant „Totul este bine, sunt aici alaturi de tine si nu te las singura.”

In momentul imbratisarii, nivelul cortizolului care circula in corpul nostru este redus foarte mult, ceea ce inseamna ca mintea este capabila sa se relaxeze, sa se calmeze si sa se elibereze de stres.

Cand imbratisezi pe cineva productia de serotonina din creier incepe sa creasca – serotonina este substanta chimica esentiala de care avem nevoie pentru o atitudine pozitiva. Acest lucru stimuleaza, de asemenea, si stima de sine.

In timpul imbratisarii, creierul incepe sa elibereze serotonina si endorfine in sange, creand astfel placere si fericire.

Daca esti stresata, incordata, agitata… imbratiseaza pe cineva.

O simpla imbratisare poate convinge muschii sa se relaxeze, eliberand astfel tensiunea din tot corpul.

Potrivit specialistilor, imbratisarile au posibilitatea de a regla si echilibra productia de celule albe din vasele de sange.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 Design-uri pentru locuinta care nu au iesit cum ar fi trebuit 3523Nu costă nimic să le ştii! LEACURILE BĂBEŞTI – farmacia de pe vremuri a românilor 37884

Acesta este cel mai tare DANS pe cea mai ascultata MELODIE ARABEASCA! Nu ai cum sa REZISTI sa stai pe scaun! 9559818 persoane a căror logică sparge toate limitele 32Savanții afirmă că oamenii trecuți de 40 de ani, nu trebuie să lucreze mai mult de 3 zile pe săptămână! 29216 actori atrăgători de la Hollywood, al căror carisma crește de-a lungul anilor 3799 de fapte rapide și fascinante despre corpul uman 74522 de situatii prin care orice fata a trecut cel putin odata 35Mituri despre Karmă 677 greșeli pe care să le eviți atunci când crești un câine la curte 975
SuperClipuri.com 2021