SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Atlasul creaturilor ciudate: 10 animale despre care nu ştiai că există
Uneori viaţa capătă cele mai ciudate forme şi de multe ori noi nici nu aflăm asta. De cele mai multe ori nu reuşim să observăm, să ne informăm sau să fim atenţi la ea şi trecem cu vedea vietăţile uimitoare alături de care trăim pe Terra.

De fapt, nici dacă am avea timpul şi resursele necesare, tot nu am avea posibilitatea să ne întâlnim cu toate speciile de animale cunoscute. Tocmai de aceea am creat această listă a unor animale pe care nu toată lumea le ştie şi pe care nu prea avem şanse să la întâlnim. Fie că sunt bizare şi au comportamente ce nu ne permit să le observăm în libertate, fie că sunt pe cale de dispariţie, fiecare dintre animalele amintite mai jos au ceva unic şi cu adevărat fascinant.

1. Babirusa

Babirusa face parte din familia Suidae (din care fac parte şi porcii) şi poate fi găsit în pădurile din Indonezia, mai exact în insulele Sulawesi, Togian, Sula şi Buru.

Numit şi porcul cerb, Babirusa este cunoscut mai ales pentru colţii săi spectaculoşi. La masculi, caninii superiori cresc în sus pătrunzând prin piele şi curbându-se înapoi către frunte. Şi caninii inferiori sunt destul de dezvoltaţi şi cresc în sus. În schimb, în rândul femelelor caninii fie lipsesc, fie au dimensiuni reduse.

2. Aye-aye

Acesta nu este cel mai frumos animal de pe Pământ, însă este uimitor – fiind de asemenea și pe cale de dispariție. Aye-aye este o specie de lemur specifică zonei Madagascarului, fiind foarte activ în timpul nopţii.

3. Genenuk sau Gazela lui Waller

Genenuk este o specie de antilopă cu gât lung care poate fi văzută în Africa de Est, Kenia și Tanzania. Denumirea sa provine din limba somaleză şi înseamnă „cu gât de girafă”. Ce are atât de special acest animal? Ei bine, genenuk-ul poate fi recunoscut cu ușurință, deoarece capul său este disproporţionat faţă de restul corpului, chiar dacă ochii şi urechile sunt destul de mari.

4. Zebra Duiker

Zebra Duiker este antilopă descoperită recent. Aceasta poate fi întâlnită în Coasta de Fildeş, dar și în Africii. Are blana de culoare roşu-brun şi dungi specifice unei zebre.

5. Şobolanul-cârtiţă golaş

Heterocephalus glaber este un rozător mic (de dimensiunea unei ceşcuţe de cafea) originar din Africa de Est. Pentru că el este lipsit de blană, dar nu şi de mustăţi, putem spune că seamănă cu un fel de morsă în miniatură.

Altă caracteristică interesantă a acestor mici mamifere este longevitatea. Potrivit oamenilor de ştiinţă, un şobolan-cârtiţă golaş are o viaţă extrem de lungă, supravieţuind uneori timp de 28 de ani.

6. Jerboa, cunoscut și drept șoarecele egiptean de deșert

Jerboa este o rozătoare cu un aspect special. Acest animal trăiește în deşert, în principal în zona Egiptului, dar este întâlnit până în Orientul Mijlociu. Această mică rozătoare mai este cunoscută și sub numele de şoarecele săritor de deşert sau şoarecele-cangur, fiindcă se deplasează sărind.

Picioarele din spate sunt lungi și îl ajută să se deplaseze, dar şi să facă salturi foarte mari. Picioarele din faţă îi servesc doar pentru a ţine hrana atunci când mănâncă.

7. Cârtiţa cu nasul în formă de stea

Cârtiţa cu nasul în formă de stea poate fi întâlnită în Canada de Est şi nord-estul Statelor Unite şi este foarte uşor de recunoscut datorită celor două perechi de câte 11 mici tentacule roz din zona nazală.

8. Markhor

Trăind în grupuri restrânse de aproximativ 3 membri, ei sunt activi mai mult dimineaţa foarte devreme sau seara târziu. În general, masculul este solitar, excepţie făcând perioadele de împerechere. Aspectul lor fizic este de-a dreptul impunător şi uimitor, ei având coarnele spiralate şi blana lungă în zona bărbiei, a pieptului şi a cozii.

9. Elaphodus cephalophus sau cerbul „cu ciuf”

Acest animal ce trăieşte în centrul Chinei şi în nord-estul Birmaniei este un cerb mic caracterizat printr-un „ciuf” proeminent în vârful capului şi canini mari. O rudă apropiată a muniacului, cerbul „cu ciuf” este vegetarian, consumând fructe şi iarbă.

10. Pyura chilensis

Pyura chilensis este o creatură bizară care trăieşte pe coasta pacifică a Americii de Sud. Animalul este complet imobil ca o piatră, şi se hrăneşte prin absorbţia apei din care filtrează microorganismele. La naştere animalul este mascul, pentru ca la maturitate să devină hermafrodit.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Taranca de la Coada VACII a ajuns in AMERICA , a uitat limba Romana si acum ataca toti ROMANII !!! Fi-Mi-Ar Scarba !!! 1454724 lucruri care ar trebui utilizate în întreaga lume pentru a ne face viața mai ușoară 556

Două CĂLUGĂRIŢE au cheltuit 500.000 de dolari în CAZINOURI, după ce i-au furat din donaţii şi taxe de şcolarizare 3431Reguli de viață de la Bernard Shaw: atunci când vei învăța să nu povestești nimic nimănui, totul va fi bine 671Singurul lac care detine 3 recorduri mondiale se afla in Romania!!! Tu stii despre ce lac este vorba ?! 278Cu o lună înainte de un infarct miocardic, corpul te avertizează - iată cele opt semne 1735415 persoane capabile să rezolve orice fel de problemă 28NU vei mai pune gura pe Coca-Cola dupa ce vei vedea acest filmulet. Este CLAR ca lor NU le pasa de sanatatea NOASTRA‚. Distribuie mai departe sa vada si prietenii cu ce ne otravim! 23950Cum își aleg sufletele, familiile și prietenii, înainte de naștere 289Ei sunt oamenii cu SUPERPUTERI surprinsi de camere. Ai zice ca glumim, dar numai priveste! 63962
SuperClipuri.com 2021