SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un singur pahar de vin pe zi seara ne eliberează de stres și ne ajută sa avem un somn liniștit.
Ce știm sigur este că un pahar de vin înainte de culcare ne eliberează de stres și ajută la un somn liniștit.

Un studiu recent completează această informație arhicunocută. Conform Școlii de Medicină a Universității din Washington, un pahar de vin pe zi, în special seara, crește speranța de viață cu 20%.

Specialiștii recomandă să bem vin din când în când, mai ales când luăm cina. De altfel, acesta este un obicei în multe țări europene unde oamenii se spune că au o genă mai bună și îmbătrânesc mai frumos: Italia, Franța, Spania, Portugalia.

Aceiași specialiști vorbesc și despre consumul de vin în exces. Abuzul de alcool poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni cardiace și afectează colonul, esofagul și stomacul.

Nu degeaba este numit boala secolului, stresul poate să producă daune iremediabile în organismul uman. Acţionează la timp şi protejează-te cu un exerciţiu extrem de simplu şi la îndemâna oricui.

Da, ştim, programul îţi este încărcat, ziua pare tot mai scurtă în comparaţie cu tot ce ţi-a propus să faci, însă chiar şi aşa, sănătatea ta ar trebui să fie prioritară. Imaginează-ţi că pui într-un balon un pic de făină apoi îl umfli şi îl legi la gură. Acel pic de făină se va dispersa în balon. Exact aşa se întâmpla în organismul tău atunci când te aglomerezi cu prea multe sarcini. Dacă pui prea multă făină balonul se va îngreuna ş nu îl vei putea ridica, organismul tău se va deteriora, şi dacă nu iei măsuri la timp boala va fi inevitabilă.

Respiraţia corectă, doză de sănătate Poate că nu te-ai fi gândit până acum însă respiraţia este un exerciţiu făcut în mod automat, normal şi firesc de către organismul tău, prin intermediul căruia elimină dioxidul de carbon, se aprovizionează cu oxigen şi te menţine viu. De multe ori nu suntem conştienţi, şi datorită poziţiei incorecte îngreunăm procesul respirator, astfel că este necesar să conştientizezi acest proces şi să participi în mod activ la realizarea lui. Găseşte un mic timp, spaţiu şi o poziţie relaxată în care corpul să fie drept, concentrează-te pe respiraţie şi inspiră adânc, ţine câteva secunde aerul în plămâni şi apoi expiră lent cu gura cât mai deschisă. Cu cât vei fi mai conştient de modul în care respiri cu atât mai rapide vor fi efectele benefice asupra sănătăţii tale. Află pe Clicksanatate.ro prin ce alte metode poţi alunga stresul!

Ce trebuie să faci după masă pentru a-ţi accelera metabolismul Cum recunoşti primele semne de autism şi la cine apelezi

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

16 Imagini incredibil de rare pe care probabil nu le-ați văzut niciodată 9624 zodii care vor înșela în lunile următoare. Calcă în picioare inima partenerului 1924

20 de minuni care sunt greu de crezut de catre oameni 1049Utilizatorii de internet au decis să împărtășească cu noi lucruri unice pe care le-au găsit întamplător 77Cine a pus mana pe aceasta bancnota, isi freaca mainile de bucurie! Pretul acesteia a EXPLODAT, iar cererea este imensa! Iata cat costa la Iasi! 886Ce se întâmplă atunci când îmbrățișezi cu tot sufletul 439Un studiu a dezvăluit că bebelușul tău folosește strategii pentru a te face să zâmbești si pentru a-ți arăta dragostea pe care ti-o poarta 8010 locuri bine cunoscute care au ascuns un secret pentru o lungă perioadă de timp 129820 de oameni care își sărbătoresc micul triumf intr-un mod unic 1209 Alimente și medicamente pe care nu ar trebui să luați niciodata împreună 867
SuperClipuri.com 2023