SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un singur pahar de vin pe zi seara ne eliberează de stres și ne ajută sa avem un somn liniștit.
Ce știm sigur este că un pahar de vin înainte de culcare ne eliberează de stres și ajută la un somn liniștit.

Un studiu recent completează această informație arhicunocută. Conform Școlii de Medicină a Universității din Washington, un pahar de vin pe zi, în special seara, crește speranța de viață cu 20%.

Specialiștii recomandă să bem vin din când în când, mai ales când luăm cina. De altfel, acesta este un obicei în multe țări europene unde oamenii se spune că au o genă mai bună și îmbătrânesc mai frumos: Italia, Franța, Spania, Portugalia.

Aceiași specialiști vorbesc și despre consumul de vin în exces. Abuzul de alcool poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni cardiace și afectează colonul, esofagul și stomacul.

Nu degeaba este numit boala secolului, stresul poate să producă daune iremediabile în organismul uman. Acţionează la timp şi protejează-te cu un exerciţiu extrem de simplu şi la îndemâna oricui.

Da, ştim, programul îţi este încărcat, ziua pare tot mai scurtă în comparaţie cu tot ce ţi-a propus să faci, însă chiar şi aşa, sănătatea ta ar trebui să fie prioritară. Imaginează-ţi că pui într-un balon un pic de făină apoi îl umfli şi îl legi la gură. Acel pic de făină se va dispersa în balon. Exact aşa se întâmpla în organismul tău atunci când te aglomerezi cu prea multe sarcini. Dacă pui prea multă făină balonul se va îngreuna ş nu îl vei putea ridica, organismul tău se va deteriora, şi dacă nu iei măsuri la timp boala va fi inevitabilă.

Respiraţia corectă, doză de sănătate Poate că nu te-ai fi gândit până acum însă respiraţia este un exerciţiu făcut în mod automat, normal şi firesc de către organismul tău, prin intermediul căruia elimină dioxidul de carbon, se aprovizionează cu oxigen şi te menţine viu. De multe ori nu suntem conştienţi, şi datorită poziţiei incorecte îngreunăm procesul respirator, astfel că este necesar să conştientizezi acest proces şi să participi în mod activ la realizarea lui. Găseşte un mic timp, spaţiu şi o poziţie relaxată în care corpul să fie drept, concentrează-te pe respiraţie şi inspiră adânc, ţine câteva secunde aerul în plămâni şi apoi expiră lent cu gura cât mai deschisă. Cu cât vei fi mai conştient de modul în care respiri cu atât mai rapide vor fi efectele benefice asupra sănătăţii tale. Află pe Clicksanatate.ro prin ce alte metode poţi alunga stresul!

Ce trebuie să faci după masă pentru a-ţi accelera metabolismul Cum recunoşti primele semne de autism şi la cine apelezi

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

12 băieți care merită o medalie pentru abilitățile lor de a-si face iubitele fericite 122320 de imagini care arata ce inseamna PERFECTIUNEA! 6142

Lecția dată de un polițist unui șofer care i-a reproșat: „Eu îți plătesc salariul!” 14271Gerul de -30 °C a năvălit în SUA fiindcă vortexul polar a fost destabilizat. Surpriză: totul a pornit din Maroc! 1453Să nu crezi tot ce auzi, să nu faci tot ce poţi, să nu spui tot ce ştii, să nu dai tot ce ai 75820 de motive pentru care Australia este o tara unica in lume 1818Record Mondial, cel mai lung sistem coregrafic de fântâni din lume: Fântânile din București 45Un site de întâlniri organizează un experiment pentru a arăta modul în care iubirea schimbă fețele oamenilor 5499 de fapte rapide și fascinante despre corpul uman 74624 de lucruri iesite din comun pe care le puteti veți vedea numai în Rusia 2225
SuperClipuri.com 2022