SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

8 Exemple de etichete japoneze care ne induc in eroare
Japonia este renumită pentru regulile sale incredibil de complexe . Se pare că nu este necesar să transformi acțiunile simple în ceremonii, dar în Japonia, sigur, nimeni nu este ofensat de acest lucru.

1. Terminarea programului de lucru

În Japonia, un client sau partener de afaceri este considerat aproape un zeu și este tratat cu un respect incredibil. Când pleacă, întreaga companie îl urmează la ușă sau lift și continuă să se aplece până când ușile sunt închise.

Este foarte incomod dacă se întâmplă acest lucru într-un centru de afaceri cu mai multe astfel de grupuri care se aglomerează la lifturi în același timp. În plus, clienții străini pot fi jenati. Japonezii noii generații cred că este puțin prea mult și ignoră adesea acest ritual.

2. Plecaciunea

Arta de a te apleca este atât de importantă în această țară încât copiii o învață de la o vârstă fragedă. Există multe modalități diferite de a vă apleca în Japonia: în picioare, în șezut, și variante de gen feminin și masculin.

Plecaciunea de salut („eshaku”) de 15 ° este pentru oameni de afaceri egali in rang social.
Plecaciunea respectuoasa („keirei”) de 30 ° este una pentru un profesor sau un sef.
Plecaciunea profund reverenta („saikeirei”) de 45 ° ar trebui să fie folosita dacă vă cereti scuze sau vedeti împăratul.

3. Cadouri

În Japonia, cultura de daruire a cadourilor este foarte puternică, iar în fiecare an există 2 anotimpuri speciale: o-chugen (vara) și o-seibo (iarna).

În multe țări, este normal să deschideți imediat un cadou. În Japonia, este un semn de lăcomie și nerăbdare. În afară de asta, dacă dăruitorul cadoului este jenat de darul lui modest și observă o nuanță de nemulțumire care ti se vede pe față, se va intrista imediat ,nu?

4. Arta de a sta bine

Să stați cu picioarele sub coapse se numește „seiza”, iar japonezii stau pe podea numai în acest fel. Se simt confortabil de parca ar sta ca într-un fotoliu. Dar, deoarece europenii nu sunt obișnuiți cu asta, picioarele lor devin amorțite în câteva minute.

5. Bani

Japonezii au o atitudine ciudată față de bani: dintr-un anumit motiv, ei sunt stânjeniți să-i arate publicului. Prin urmare, plicurile de bani decorate în mod tradițional sunt foarte populare aici. Și dacă nu ați primit un astfel de plic, va trebui să înfășurați banii într-o bucată de hârtie înainte de a-i da cuiva.

6. Atingerea

În Japonia, este nepoliticos să privim oamenii în ochi. Această țară nu este foarte mare, astfel încât fiecare persoană japoneză respectă spațiul personal al celorlalți. Dacă vizitați Japonia, nu atingeți oameni.

Sărutul în public este, de asemenea, rusinos aici. Înainte de 1945, a fost considerată o încălcare a ordinii publice.

7. Metrouri

În metrou există reguli restrictive pe care japonezii le urmeaza: vorbitul nu este permis (nici la telefon) și este nepoliticos să te holbezi la ceilalți.

Există scaune speciale marcate cu un semn pentru batrani, precum și pentru persoanele cu hand1cap și femeile însărcinate. Aceste scaune nu trebuie ocupate dacă nu aparțineți acestor categorii.

8. În lift

Se pare că și aici există reguli informale, dar clare. Dacă sunteți primul care intră într-un lift gol, deveniți căpitanul liftului și trebuie să stați aproape de panoul de control. Va trebui să țineți ușa deschisă până când toată lumea intră în lift. De asemenea, trebuie să fii ultimul care pleacă, și trebuie să faci totul foarte repede.

Dacă sunteți un turist în Japonia, vă sfătuim să nu fiți primul care intră într-un lift!

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

24 de oameni care nu incalca orice regula intr-un mod absolut hilar 470O Pitipoanca din Romania a vrut sa isi faca o POZA dar din pacate a apasat pe VIDEO... Vezi ce a iesit pana la urma - VIDEO 63651

Românca de 26 de ani care conduce o navă de 30.000 de Cai Putere! Merita sa distribuim si lucruri pozitive, nu? 1216310 lucruri pe care le poți face cu o doză de Coca Cola 70310 trucuri geniale prin care să îți controlezi corpul în situații de criză: 1661Să fiți mândre de voi: Femeile trecute de 40 de ani sunt minunate – Iată 10 calități pe care nu ai cum să nu le apreciezi, ca bărbat 951Ne îmbolnăvim, în primul rând pentru că uităm să râdem, să ne bucurăm de viață 59Kim Jong-un, a MURIT! Presa din China si Japonia anunta ca liderul nord-coreean a decedat.  3884Klaus Iohannis: stați acasă, altfel, după Sărbători vom avea înmormântări! / VIDEO 4713 Fiice celebre care au moștenit farmecul părinților lor 2697
SuperClipuri.com 2021