SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Metoda eficientă pusă în aplicare in Austria, pentru a scăpa de inundatii!
Inundațiile au devenit o problemă tot mai frecventă în aceste perioade, de la an la an. Cei mai afectați sunt cei care locuiesc la curte și au casa construită chiar în calea viiturii. În alte cazuri, se întâmplă să nu conteze unde este situată locuința, pentru că apa se extinde și poate afecta pe oricine în cele din urmă.

Locuitorii orășelului Grein, din Austria, s-au confruntat de când se știu cu inundațiile. În fiecare primăvară, străzile și locuințele sunt inundate de apele Dunării, astfel autoritățile au fost nevoite să pună în aplicare un alt plan, pentru a asigura siguranța cetățenilor. Așa că, inginerii au realizat un dig mobil, care este instalat în oraș în fiecare primăvară, rolul său fiind de a nu lăsa apa să inunde locuințele. Deși pare a fi un dig subțire, în realitate el face față cu brio apei.

Interesant este că acest dig se montează în doar câteva ore, pe un zid de beton armat, prevăzut și el cu elemente de hidroizolare. În felul acesta, el face față apelor învolburate ale Dunării.

Inundațiile sunt o problemă reală, iar în multe localități din România puhoaiele fac ravagii. Cert este că aceste ziduri mobile de inundații dovedesc faptul că tehnologia poate fi literalmente un colac de salvare.

Nu știu încă dacă aceste sisteme au ajuns și la noi sau dacă vor ajunge vreodată, dar metoda pare eficientă și te scapă de alte costuri pentru reparațiile ulterioare.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

23 de fotografii care dovedesc că transportul public este plin de surprize 339Și-a așteptat timp de 15 ani soțul din deplasări, iar el trăia cu amanta pe o stradă din apropiere 21624

26 Persoane care au facut o schimbare majora si au reusit sa isi salveze viata 867Ce nu trebuie sa faci de Sf. Andrei pentru a avea un an cat mai bun!!! 125Albert Einstein, despre 15 lectii de viata pentru fiecare suflet 468Acesti oameni ne prezinta 20 de lucruri unice pe care le-au tinut vreodată în mâini, precum un peste zburator. 22417 Utilizări ale foliei de aluminiu care ne fac să regretăm că nu le stiam mai de mult 899Ce se întâmplă atunci când îmbrățișezi cu tot sufletul 433Gest superb facut de un roman!! Acesta si-a donat o parte de ficat unei straine! 226Prof. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Tg. Mureş, a realizat AL ZECELEA transplant de cord 2194
SuperClipuri.com 2021