SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

14 motive pentru care Australia face această lume un loc special
Daca doriti sa mergeti intr-un loc tatal diferit de tot ce stiti si tot ce vedeti in viata de zi cu zi, atunci Australia este cel mai potrivit loc pentru o schimbare majora. Aici totul pare diferit si mai nimic nu este asa cum stim noi. Pe cat este de frumos aici pe atat este si de diferit, spre deosebire de restul tarilor pe care le stim, aici veveritele sunt animale exotice iar daca gasim un sarpe in vasul de la toaleta este ceva absolut normal.

In acest articol va prezentam 14 motive pentru care Australia este atat de speciala si de diferita.

Fiecare australian știe cât de important este să protejeze pielea de soare. Este foarte ușor să te arzi la soare aici și, pentru a evita asta, există panouri speciale care arată cât de agresiv este soarele. Folosind panourile, puteți găsi cel mai sigur moment pentru a fi în afara și alegeți protecția solară potrivită.

În magazinele  din Australia, puteți cumpăra fructe și legume neatractive la un preț mai mic. În acest fel, fermierii pot opri distrugerea alimentelor care nu arată bine.

Metroul din Australia este destul de rar și se poate vedea doar la suprafață.  Transportul public funcționează pe un sistem bazat pe timp, ceea ce înseamnă că îl puteți utiliza timp de 2 ore sau întreaga zi (în funcție de trecere). Dar doar 1 din 10 australieni folosesc autobuzul sau metroul – alții preferă bicicletele sau mersul pe jos.

Punctele de vânzare din Australia par a fi obișnuite numai pentru oamenii din Noua Zeelandă, Noua Guinee și Fiji. Toți ceilalți turiști trebuie să cumpere un adaptor. Electricitatea este alcătuită din  230 de volți și există comutatoare speciale pentru siguranță.

Vegemite este un aliment național australian. Este făcută din drojdie, împreună cu diferite legume și condimente. Vegemite este destul de sărat, dar australienii prefera sa il manance cu paine sau biscuiti.

Sunt animale mari, agresive, care trăiesc pe vârfurile copacilor și atacă oameni.  Din fericire, koala carnivoră este doar un mit care este folosit pentru a speria turiștii! Povestile despre aceste animale sunt destul de vechi dar inca au succes.

Pe ambalajul produselor alimentare, puteți găsi statistici care arată cât de sănătos este produsul. Acest lucru facilitează persoanele care aleg să mănânce alimente sănătoase.

Emus și cangurii au fost aleși să fie simbolurile formale ale Australiei pentru un motiv. Ele simbolizează progresul, deoarece este o opinie comună că animalele nu pot decât să avanseze. Dar, de fapt, atât emus, cât și cangurii se pot mișca înapoi, dar rareori fac acest lucru.

Pentru majoritatea oamenilor de pe Terra, animalele exotice sunt canguri, emus și capybaras, dar australienii sunt cu adevărat fericiți când văd veverițele. E greu de crezut că, indiferent cât de multe animale există în Austalia, aceste micute animalute nu locuiesc acolo.

În Australia, totul este invers. Desigur, oamenii nu merg cu capul în jos, dar vara lor începe în decembrie și iarna lor începe în iunie. Acesta este motivul pentru care australienii sărbătoresc principala vacanță de iarnă în mijlocul verii și în loc de zăpadă, există mii de  insecte care strălucesc, care reprezintă o mare înlocuire a luminilor de Crăciun. Cea mai bună parte a acestor gandaci este că ei nu mușcă.

Lyrebirds au o abilitate unică de a imita sunete – și nu doar cele găsite în natură. De exemplu, pot imita cu ușurință sunetele de lanțuri, motoare de mașini, alarme,  obloane pentru camere, tonuri de apel pentru telefoane mobile și multe altele. Ele pot imita sunetele câinilor care latră împreună cu sunetele unui strigăt de bebeluș.

În Australia, există un oraș numit 1770 . În ciuda faptului că flora și fauna au fost păstrate în această regiune, turiștii pot avea și un sejur confortabil: există restaurante, magazine, hoteluri și locuri de picnic cu un grătar gratuit.

Din 2013, întreaga lume a folosit cuvântul ” selfie „. Dar puțini oameni știu că a fost o parte a argouului australian. Iar tatăl acestui cuvânt este un australian beat care la scris într-un forum în 2002.

Royal Flying Doctor Service este cea mai mare organizație aeromedicală din lume. A fost deschisă în 1928. Acestea ajută oamenii care trăiesc în zonele rurale sau în regiuni îndepărtate din Australia și sunt primii care răspund atunci când există accidente. Aceștia transportă persoane bolnave, consultă medicii și oamenii obișnuiți la telefon, radio sau apeluri video; și transportă specialiștii necesari pentru vizite planificate, cum sunt pediatrii, ginecologii, psihologii, dentiștii și multe altele.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

(VIDEO)Incidentul care a avut loc în fața unui supermarket din cauza că li se lua temperatura unor persoane ar fi fost regizat 16715 Fapte uimitoare despre animale pe care nici profesorul tău de biologie probabil nu le știe 534

Un elev era umilit de colegii săi de luni de zile. Drept urmare, profesoara decide să facă ceva complet neaşteptat 992Doua femei din Romania printre primii 35 de Inovatori ai MIT sub 35 De Ani 57Iată ce hotel are Radu Mazăre în Madagascar 158112 lucruri obișnuite a căror utilitate nimeni nu o stie 158723 de fotografii care ne arata ce se intampla cand unii oameni se cred ingineri 2130Guvernul italian interzice, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului 509525 de designeri care cu siguranta si-au semnat demisia dupa aceste proiecte 7913 copii cu o frumusețe atipică care au apărut pe lume datorită legăturii dintre două naționalități diferite 2111
SuperClipuri.com 2021