SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Eleva care a pictat scara blocului în Brăila. Opere de artă, în locul pereților cu var alb scorojit
Andreea Gabriela Tudor este eleva care a pictat scara blocului în Brăila. La doar 16 ani, adolescenta, care învață la Liceul de Arte, a transformat pereții cu var scorojit într-o adevărată oază de natură. Vecinii ei se bucură de fiecare dată când văd peisajele despre care spun că induc o stare de liniște și relaxare.

Tânăra vrea să devină o artistă celebră în toată lumea. Are deja în palmares peste 200 de premii, iar lucrările sale au fost prezentate în 13 expoziții, cea mai recentă fiind la Castelul Pelișor din Sinaia. Din dorința de a trăi într-un oraș mai vesel, Andreea Gabriela Tudor a schimbat complet atmosfera din scara blocului în care locuiește, scrie Obiectiv Vocea Brăilei.

Cu doar câteva sute de lei, adolescenta a pictat două etaje care, prin culorile sale, s-au transformat parcă într-o oază de natură. Pereții cu var scorojit au fost acoperiți cu flori pictate cu măiestrie de eleva care învață la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” din Brăila. „A început cu un elefănţel la soneria noastră. După aceea a desenat o cafea la vecina de alături şi până la urmă a desenat toţi pereţii”, a povestit Florica Şofran, mama tinerei pictoriţe.

Din dorința de a trăi într-un oraș mai vesel, Andreea Gabriela Tudor a schimbat complet atmosfera din scara blocului în care locuiește, scrie Obiectiv Vocea Brăilei. Cu doar câteva sute de lei, adolescenta a pictat două etaje care, prin culorile sale, s-au transformat parcă într-o oază de natură. Pereții cu var scorojit au fost acoperiți cu flori pictate cu măiestrie de eleva care învață la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” din Brăila.

„A început cu un elefănţel la soneria noastră. După aceea a desenat o cafea la vecina de alături şi până la urmă a desenat toţi pereţii”, a povestit Florica Şofran, mama tinerei pictoriţe.

Cu multă creativitate, Gabriela a vrut să schimbe imaginea gri a orașului în care trăiește.

„De când eram mică mi-ar fi plăcut să fie mai colorat cartierul sau oraşul în sine şi, pur şi simplu, m-am gândit că acesta e un prim pas. (…) Am început să pictez la etajul 8, etajul unde locuiesc eu cu mama. Am lucrat cam o săptămână. Aveam şi zile când pictam de dimineaţă până seara, dar au fost şi zile în care am stat mai puţine ore. A fost mult de muncă mai ales că am lucrat cu pensule mici la detalii. Acum trebuie să mai dăm cu lac ca să protejăm”, a povestit adolescenta, pentru sursa citată.

Eleva care a pictat scara blocului în Brăila are lucrări expuse la Castelul Pelișor Gabriela spune că a folosit numai materiale de calitate, iar totul a costat aproape 300 de lei.

Încântați de schimbare, vecinii ei au vrut să aibă și ei o pictură pe scara blocului. I-au dat Gabrielei banii necesari pentru a cumpăra vopselurile și, în câteva zile, locatarii de etajul 9 al blocului au avut parte de un spectacol al florilor.

„Toţi sunt uimiţi, pentru că nu se aşteaptă, mai ales într-o zonă ca asta”, a mărturisit eleva. Gabriela și-a descoperit pasiunea pentru pictură pe când avea doar patru ani. Atunci a câștigat primul ei premiu – locul întâi la Concursul Internațional „Nicolae Tonitza” organizat în Bârlad. La doar 6 ani, a avut prima sa expoziție, la Primăria din Brăila. Părinții au încurajat-o să-și urmeze pasiunea și așa se face că întreaga casă a familiei s-a umplut de tablouri, icoane și vitralii pictate de Gabriela.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 celebrități ale căror părinți au fost și ei renumiți cândva 58123 de fotografii care o sa ne arate ca nu am vazut totul pe aceasta lume 8809

O pildă înțeleaptă despre Adevăr și Minciună… Cu toții avem de învățat! 303Horoscop de weekend 11-12 mai. Berbecii se gândesc la niște schimbări majore, Leii au un final de săptămână productiv 89818 Cuplurile care dovedesc ca dragostea schimbă oamenii 5309Sfaturile psihologului Gerald Rogers – 19 moduri de a vă salva căsnicia 10415 fotografii pe care trebuie sa le privesti cu atentie pentru a intelege exact ce au vrut acesti oameni sa faca 714Aluat dospit, pregătit cu apă minerală, după o rețetă turcească 164Măștile chirurgicale ar putea fi refolosite. Cum se dezinfectează corect 14Acestea sunt cele mai mari semne ale anemiei pe care nu le cunoașteți !! 901
SuperClipuri.com 2021