SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ce se întâmpla in corpului dumneavoastră dacă începeți să mâncați 3 curmale pe zi timp de o săptămână
Chiar dacă curmalele nu sunt considerate a fi super-alimentate, sunt foarte aproape de acestea. Ele oferă atât de multe beneficii pentru sănătate încât sunt aproape o necesitate pentru noi să le mâncăm! Și faptul că sunt dulci și au un gust foarte bun le fac mult mai atractive ! Daca incepem sa mancam aceste fructe de 3 ori pe zi timp de o saptamana corpul nostru o sa ajunga sa ne multumeasca pentru ce facem pentru el. Aceste fructe au un efect foarte bun asupra organismului nostru si ii aduc o multime de beneficii.

Potrivit Julie Garden-Robinson, Ph.D., LRD, profesor la Universitatea de Stat din North Dakota, curmalele conțin bor, care promovează oasele sănătoase . Un alt studiu arată că mineralele, cum ar fi fosforul, potasiul, calciul și magneziul, care se găsesc în fructele uscate, întăresc oasele și luptă împotriva bolilor precum osteoporoza.

După cum am menționat mai devreme, curmalele sunt bogate in fibre, iar sistemul nostru digestiv necesită o funcționare corectă a fibrelor.

Aportul de fibre previne constipația și promovează mișcările normale ale intestinului. Un  studiu publicat în British Journal of Nutrition, a arătat că persoanele care le consumă  cu regularitate au un sistem digestiv mai performant decât cei care nu le mananca regulat.

Acestea conțin vitamina B6, care s-a dovedit ca ajuta organismul să creeze serotonină și norepinefrină, care îmbunătățesc sănătatea creierului. Serotonina reglează starea dumneavoastră de spirit, în timp ce norepinefrina se luptă cu stresul. Mai mult, acest studiu arată că nivelurile scăzute de B6 sunt legate de depresie.

Sunt bogate în fibre, potasiu, magneziu, vitamine și antioxidanți, ceea ce le face gustarea perfectă. Ele oferă o explozie de durată de  energie , datorită zaharurilor, cum ar fi fructoza si glucoza.

Un  studiu a concluzionat că reduc nivelul trigliceridelor și diminuează stresul oxidativ, ambele fiind factori de risc pentru boala cardiacă și aterogenesis.

În plus, ele sunt o sursă bogată de potasiu, care, potrivit  studiilor , scade tensiunea arterială și reduce riscul de accident vascular cerebral, precum și alte boli legate de inimă.

Curmalele protejează sistemul nostru digestiv și intestinul de bacteriile dăunătoare, reducând astfel riscul de răspândire a acestuia în colon. Un  studiu realizat de Departamentul de Alimentație și Științe Nutriționale a constatat că persoanele care consumă curmale în mod regulat  sporesc creșterea bacteriilor care ne protejează de creșterea celulelor canceroase în colon.

SAR sau rinita alergică sezonieră afectează peste 30 de milioane de persoane numai în Statele Unite, dar, din fericire, curmalele au un efect pozitiv asupra acesteia.

Acestea pot contribui, de asemenea, la pierderea în greutate. Da, au fibre, dar aceaste fibre te face să te simți plin pentru o lungă perioadă de timp.

În plus, curmalele conțin antioxidanți precum antocianii, fenolii și carotenoizii. Îti scot toxinele din corp, stimulează digestia și măresc metabolismul, ceea ce duce la scăderea în greutate.

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cristiano Ronaldo își transformă lanțul de hoteluri în spitale! Totul pentru a-i ajuta pe bolnavii de Covid-19 2122 de fotografii care ne arata de ce băutura este de obicei o idee proastă 4497

17 rochii de la concursurile Miss Univers care au uimit intreaga lume 2525 de Oamenii care au devenit foarte atractivi când au inceput sa lucreze la aspectul lor 1875Tone de mere românești îngheață din cauza supermarketurilor straine care nu vor sa le preia 10389915 fotografii care arată luptele care se ascund în spatele unei fotografii grozave 8923 de fotografii de la persoane care au avut șansa de a face o fotografii uimitoare! 34917 Fapte științifice extraordinare care par prea nebunești să fie adevărate 206MORI DE RAS ! Soferul a fost prins FUMAT la VOLAN.. Vezi ce a urmat.. VIDEO 969Motivul numărul #1 pentru care nu îți poți găsi adevărata dragoste 259
SuperClipuri.com 2022