SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

7 Mistere fascinante ascunse în lucrări de artă celebre
Acum dupa mult timp oamenii au inceput sa inteleaga mesajele din operele celebre are marilor artisti ai omenirii. Multe dintre aceste opere ascund secrete despre omenire si despre viata din acele timpuri, altele ghicitori sau proverbe sau schite catre locuri ascunse de ochii lumii. Insa pana acum putin timp nimeni nu a reusit sa descopere toate secretele ascunse in aceste capodopere. In acest articol va prezentam 7 mistere care au fost ascunse timp de zeci de ani in opere de arta celebre.

Multi dintre noi privim aceste capodopere si ne minunam cat de frumoase sunt, insa nu ne-am gandit nici macar o clipa care este povestea din spatele lor sau ce lucruri ascund ele in realitate.

Pieter Bruegel a pictat un sat locuit care reprezintă proverbe din epoca lui. În totalitate, această operă de artă include aproximativ 112 idiomuri identificabile. Unele dintre ele sunt încă utilizate pe scară largă, de exemplu, „a înota împotriva valului”,  „înarmat pana in dinți”, „peștii mari ii mănâncă pe cei mici” și așa mai departe.

Alte proverbe se referă la nebunie umană.

Pictura lui Gauguin „Breton Village in the Snow” a fost vanduta dupa moartea autorului pentru doar sapte franci. A fost cumpărat sub numele de „cascadă Niagara”, deoarece licitația a făcut-o din greșeală și a decis că era mai degrabă o cascadă decât un sat.

În 2008, cercetătorii au folosit camere cu raze X pentru a descoperi o imagine ascunsă sub „The Blue Room” de Picasso. Era un portret al unui bărbat care purta un costum și o cravată de argint, odihnindu-și fața pe mână.  Nu și-a putut permite să achiziționeze noi pânze de fiecare dată când avea o idee pe care dorea să o urmeze”, explică curatorul Susan Behrends Frank.

Unii experți americani din domeniul neuroanatomiei cred că una dintre cele mai faimoase opere ale lui Michelangelo conține aluzii la anatomie. Ei susțin că partea dreaptă a tabloului este o imagine anatomică corectă a unui creier imens. De fapt, puteți găsi chiar și cele mai sofisticate componente ale creierului, cum ar fi cerebelul, nervul optic și glanda pituitară. În același timp, banda verde vizibil coincide perfect cu artera vertebrală.

Cercetătorul Jared Baxter susține că pictura lui Van Gogh „Café Terrace at Night” conține o aluzie ascunsă la „Cina cea de taină” de Leonardo da Vinci. Figura centrală este un chelner cu păr lung cu o tunică albă înconjurat de doisprezece persoane (la fel ca Isus și apostolii). Există o cruce în spatele chelnerului , care este, de asemenea, destul de simbolica.

Când și-a creat capodoperele, Dali a apelat adesea la surse neobișnuite de inspirație. Nu este de mirare că una dintre lucrările sale cele mai recunoscute a fost inspirată de contemplarea topirii brânzei Camembert.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Acesta este motivul pentru care familia regală nu-și folosește niciodata numele de familie 190JOS PALARIA pentru FEMEI! Barbati ASCULTATI si INVATATI! Acest vorbe sunt de AUR.. Vezi VIDEO 69043

Când copiii sunt crescuți, într-o căsnicie toxică, suferă cel mai mult 28220 fotografii minunate cu animale care ne-au amuzat teribil 745Dacă aceste 20 de fotografii nu vă pot face ziua mai buna, atunci nimic nu poate 1604Cele 7 izvoare din Bucegi au cea mai pură apă de pe Planetă unde nu există nicio bacterie! 65116 persoane creative care pot rezolva orice problemă 28Mae West: “Vorbesc două limbi: limbajul corpului și engleza” 4713 restaurante în care mancarea nu este principala atracție 160Medic: Doctorii să nu mai prescrie chimioterapie. Tumorile se extind, efectele sunt catastrofale. Citostaticele sunt medicamente din care se câștigă „foarte mult” 4151
SuperClipuri.com 2022