SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

„Omul de Fier"!! Construit in urma cu mai bine de 50 de ani atrage turisti din toata lumea!!!
In Romania avem ocazia sa vedem o multime de lucruri care ne taie rasuflarea si despre care stiu chiar si foalte multi straini. Am ramane surprinsi sa afla ca cei din strainatate nu stiu doar de Mamaia si Sinaia, Delta Dunarii si Transfagarasan. Sunt o multime de turisti care vin din intreaga lume sa vada manastirile din nordul Moldovei, cascadele si pestereile de la noi din tara insa foarte multi vin si pentru statuia lui Prometeu sau Monumentul Electricitatii.

Aproape de Barajul Vidraru din Argeş, pe muntele Pleaşa, se află Statuia lui Prometeu sau Monumentul Electricităţii, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din sudul României. Statuia a fost realizată în 1965 şi a stârnit destule controverse de-a lungul timpului.

Statuia este una extrem de reusita si trebuie sa recunoastem ca aceasta atrage anual mii de turisti din intreaga lume care sunt curiosi sa vada cum arata inalta statuie de la barajul Vidraru. Noi speram ca aceasta sa fie in continuare un punct de interes pentru turistii care vin sa viziteze romania si de ce nu chair si pentru noi cei care traim aici.

Prometeu (greacă Προμηθεύς, lit. „precauție”) este unul dintre titani, fiul lui Iapet și al Clymenei (sau al Asiei), care a furat de la zei focul, pentru a-l oferi oamenilor.
Prometeu este fiul lui Iapet și al Climenei (sau al Asiei, ambele fiice ale lui Ocean) și fratele lui Atlas și al lui Epimeteu. Se căsătorește fie cu Celeno, fie cu Climene. Printre copiii lui se numără Deucalion, Licos și Himerea și, în funcție de sursă, Etneos, Elen, eroul fondator al elenilor,[5] și Tebe, deși aceștia din urmă mai sunt considerați copiii lui Deucalion.

În funcție de sursă, Prometeu a creat omul din lut însuflețindu-i cu foc, dar această legendă nu apare în Teogonia. În schimb Prometeu era considerat acolo binefăcătorul oamenilor. Pentru ei l-a înșelat pe Zeus de două ori.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Metoda eficientă pusă în aplicare in Austria, pentru a scăpa de inundatii! 2899Cel mai rapid KO al lui Moroșanu! L-a bătut pe “reptilianul” Cuk în primele secunde ale meciului (VIDEO) 1165

Un artist arată cum este adevarata viața cu un câine 5510 moduri prin care mass-media ne manipulează zilnic 10866 reguli japoneze pentru cei care doresc să devină mai puternici și mai sănătoși 904O femeie i-a cerut unei studente să-i cedeze locul în autobuz. Raspunsul studentei este de respectat! 4526Stiati ca Ceausescu a facut si minuni? Din mâna conducătorului s-au născut bijuteriile României 221922 de fotografii istorice care ne arata o parte mai putin stiuta a istoriei noastre 34621 de fapte stupide pe care le fac oamenii 128Ce face acest caine maidanez pentru o bucata de paine. Iti vor da lacrimile! 11225
SuperClipuri.com 2023