SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

„Omul de Fier"!! Construit in urma cu mai bine de 50 de ani atrage turisti din toata lumea!!!
In Romania avem ocazia sa vedem o multime de lucruri care ne taie rasuflarea si despre care stiu chiar si foalte multi straini. Am ramane surprinsi sa afla ca cei din strainatate nu stiu doar de Mamaia si Sinaia, Delta Dunarii si Transfagarasan. Sunt o multime de turisti care vin din intreaga lume sa vada manastirile din nordul Moldovei, cascadele si pestereile de la noi din tara insa foarte multi vin si pentru statuia lui Prometeu sau Monumentul Electricitatii.

Aproape de Barajul Vidraru din Argeş, pe muntele Pleaşa, se află Statuia lui Prometeu sau Monumentul Electricităţii, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din sudul României. Statuia a fost realizată în 1965 şi a stârnit destule controverse de-a lungul timpului.

Statuia este una extrem de reusita si trebuie sa recunoastem ca aceasta atrage anual mii de turisti din intreaga lume care sunt curiosi sa vada cum arata inalta statuie de la barajul Vidraru. Noi speram ca aceasta sa fie in continuare un punct de interes pentru turistii care vin sa viziteze romania si de ce nu chair si pentru noi cei care traim aici.

Prometeu (greacă Προμηθεύς, lit. „precauție”) este unul dintre titani, fiul lui Iapet și al Clymenei (sau al Asiei), care a furat de la zei focul, pentru a-l oferi oamenilor.
Prometeu este fiul lui Iapet și al Climenei (sau al Asiei, ambele fiice ale lui Ocean) și fratele lui Atlas și al lui Epimeteu. Se căsătorește fie cu Celeno, fie cu Climene. Printre copiii lui se numără Deucalion, Licos și Himerea și, în funcție de sursă, Etneos, Elen, eroul fondator al elenilor,[5] și Tebe, deși aceștia din urmă mai sunt considerați copiii lui Deucalion.

În funcție de sursă, Prometeu a creat omul din lut însuflețindu-i cu foc, dar această legendă nu apare în Teogonia. În schimb Prometeu era considerat acolo binefăcătorul oamenilor. Pentru ei l-a înșelat pe Zeus de două ori.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

SCENE SCANDALOASE în biserici: Poliția a luat mascații și s-a dus peste preoți, în timpul slujbelor/ UPDATE: Replica Poliţiei 235Un studiu a descoperit că persoanele cu tatuaje au o șansă mai bună de a obține un loc de muncă 51

16 fotografii pe care trebuie sa le privesti foarte atent pentru a le intelege 11315 parodii foto care arată modul în care bărbații văd femeile pe Instagram 19320 fotografii care ne dovedesc ca lumea este întotdeauna plină de minuni 175Un FOTOMODEL a hotarat sa-si testeze IUBITUL pe varful unui zgarie-nori din DUBAI.. Dar Vezi ce a Urmat.. VIDEO 13112Femeia mergea pe strada.. si deodata vezi ce s-a intamplat cu ea.. O istorie incredibila - vezi VIDEO 1062015 exerciții de făcut ACASĂ care te ajută să ai o TALIE subțire 851Acestea sunt cele mai ciudate haine ! Ati purta asa ceva?? 133Cele mai importante 17 evenimente care se vor întâmpla până în anul 2050 307
SuperClipuri.com 2022