SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

20 de exemple care ilustreaza frumusetea urbana
Dezvoltarea ştiinţelor şi a tehnicii, extinderea şi diversificarea serviciilor, investiţiile masive în ramuri industriale, creşterea consumului au condus la modernizarea vieţii şi la urbanizarea comunităţilor. Astăzi se poate observa cu uşurinţă că, în aşezările urbane tot mai aglomerate, o ţesătură tot mai densă de bunuri, mecanisme sociale şi servicii împresoară spaţiul vieţii personale şi comunitare, provocând mutaţii profunde în raporturile pe care le are omul cu lumea înconjurătoare şi cu semenii.

O parte importantă din populaţia lumii trăieşte în comunităţi urbane. La nivelul anului 2000, statisticile arătau că 75% din populaţia ţărilor dezvoltate este situată în zone urbane cu populaţie densă1. Abordări sociologice importante au avut în atenţie fenomenul urbanizării, scoţând la iveală rădăcinile lui economice şi industriale, dar şi implicaţiile culturale sau sociale (cum ar fi schimbarea practicilor comunicării interumane prin folosirea mijloacelor de comunicare la distanţă sau diversificarea mediilor informative: presă, radio, televiziune, internet).

Fără îndoială, există numeroase avantaje sau beneficii pentru locuitorii zonelor urbane. În cuprinsul lor sunt, de regulă, servicii medicale mai bune, o ofertă educaţională mai variată, mai multe locuri de muncă, o reţea de pieţe, dar şi servicii de transport şi utilităţi. Există numeroase beneficii de pe urma convieţuirii în aşezări urbane, chiar dacă oraşele sunt aglomerate. De exemplu, unele rezultate care arată că folosirea pe scară largă a dispozitivelor electronice sau inteligente, a ecranelor informative, utilizarea telefoanelor mobile şi a internetului, precum şi accesul la celelalte servicii, reprezintă tot atâtea experienţe ce par să determine o dezvoltare mai rapidă a inteligenţei copiilor2. În mod cert, sunt multe alte situaţii, aspecte care ar putea fi adăugate aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 trucuri vechi de peste 100 de ani care încă funcționează cu SUCCES si astăzi. Numărul 6 este GENIAL 1278Maria Craciun, micuta romanca reuseste sa impresioneze juriul italian. Respect! 220

9 produse de care aveți nevoie pentru camping 49Era atat de sarac incat a mancat toata copilaria resturile lasate prin farfurii de colegii sai. Insa, cu ambitie si perseverenta, a ajuns cel mai bun magistrat din Romania! 56428 lucruri ciudate pe care le face corpul nostru pentru a ne PROTEJA 568615 fotografii ciudate care ne-au făcut să credem că există călătorii în timp 893Aceste caracteristici ale corpului le au numai 5% din persoanele din lume 1319Utilizatorii de internet au decis să împărtășească cu noi lucruri unice pe care le-au găsit întamplător 7715 iluzii optice care aproape le-a dat oamenilor un atac de cord 54617 Animale de companie care se pot face confortabile aproape oriunde 34
SuperClipuri.com 2022