SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

11 Fapte care ne pot schimba cunoștințele despre lumea in care traim
Numărul total al oamenilor de știință din întreaga lume este de aproximativ 8 milioane . Chiar dacă fiecare dintre ei a lucrat la ceva timp de 10 ani, înseamnă că în fiecare zi fac sute de noi descoperiri care sunt gata sa ne dea peste cap tot ce am invata noi pana acum. Medicina, comportamentul animalelor, tehnologia – teorii despre care știm că sunt dovedite, respinse sau corectate. Toate acestea pot fi demontate cu o noua teorie ma plauzibila si cu noi dovezi care ne fac sa credem ca tot ce stim noi este o minciuna.

In acest articol va prezentam 11 fapte care o sa va schimbe toate cunostintele pe care le aveti despre lumea in care traim.

Acest paradox surprinzător a apărut datorită modului în care sunt calculate scorurile: numărul faradelegilor  care se petrec în decursul unui an ar trebui împărțit la populația orașului. Numărul din orașul Vatican este mult mai mic decât în ​​São Paulo, Lagos și chiar în Bronx.

De exemplu, în 2006, populația orașului Vatican a fost de 492 de locuitori, în timp ce numărul de probleme cu legea înregistrate pe teritoriul său a fost de 827 de cazuri.

Chiar dacă un lenes se deplasează cu 2 metri pe minut, viteza poate fi de 5 ori mai mare în apă! Datorită ritmului lor lent de metabolizare, pot rămâne fără aer pentru o perioadă de timp record.

Am auzit cu toții că puteți simți arome dulci cu vârful limbii și că gusturile acre sunt situate pe spatele limbii. Cu toate acestea, harta gustului limbii a fost pretinsă a fi un mit. Diferite muguri de gust sunt de fapt răspândite pe toată limba. Iluzia zonării este creată de prevalența unor gustări similare pe anumite părți ale limbii.

Contrar opiniei populare, câinii nu văd lumea în alb și negru. Vechiul mit despre viziunea cu două culori a fost dezvăluit de oamenii de știință ruși. Experimentul, bazat pe recunoașterea bolurilor de alimente complete și goale de diferite culori, a arătat că animalele de companie sunt la fel de bune ca și noi în recunoașterea culorilor albastru și galben. Cu toate acestea, ele nu văd diferența dintre verde și rosu.

Cel din Indiana vindea hărți cu locuri speciale pentru sărbătorile de Crăciun de mulți ani. Aici, turiștii pot întâlni un Mos Craciun, simbolul principal al sărbătorii.Moș Crăciun din Georgia, este un oraș mic care se mândrește cu un parc, o biserică și 8 străzi purtând nume de vacanță cum ar fi Rudolf sau Sf. Decembrie. Al treilea Moș Crăciun, din statul Arizona, este un oraș fantomatic care are doar mai multe clădiri situate de-a lungul unui drum.

Fiecare turmă de oi are propria sa ierarhie, iar clasamentul depinde de sexul și vârsta unei oi.  Rutina nu se schimbă până la forfecare care, ulterior, sugerează o mini-revoluție. Împreună cu caracteristicile lor de identificare, aspectul și mirosul oilor își pierd statutul și trebuie să se lupte pentru a afla cine este vrednic de a fi în vârf.

Isaac Newton a fost martor la căderea unui fruct care a determinat crearea legii lui Newton de gravitație universală. Căderea merelor a făcut fizicianul englez să se gândească la motivul pentru care toți au aceeași traiectorie. William Stukeley, biograful omului de știință, a menționat acest lucru în cartea sa Memoriile vieții lui Isaac Newton . Această carte este în cazul în care legenda a venit de la un măr care se încadrează pe capul lui Newton.

Trebuie să vă schimbați mediul înconjurător, dacă stresul va  înconjurat. Această regulă poate fi aplicată, de asemenea, imaginii de fundal pentru laptop sau iPad. O imagine nouă de fundal vă poate reduce nivelul de stres și vă poate crește productivitatea. Imaginile naturii sunt considerate a fi cele mai eficiente, în timp ce strazile urbane și modelele geometrice sunt cele mai puțin eficiente.

Nu numai că animalele de companie pot sa toarca, ci și următoarele animale: gorile, lemuri, cobai, urși, vulpi, hyene, iepuri și veverițe

Nu putem să ne apreciem pe deplin puterea propriei noastre viziuni deoarece, chiar pe teren plat, suntem limitați de orizont. Distanța maximă la care experimentul nu este influențată de forma Pământului este de numai aproximativ 3,1 mile. De fapt , un om poate vedea mult mai departe: dacă planeta ar fi plată, în întuneric total vom putea vedea o flacără la o distanță de 27 de mile.

Potrivit  ecologiștilor , prelucrarea unei tone de minereu are ca rezultat 1-2 grame de aur. Puteți obține aceleași cantități de metale prețioase, dacă procesați toate piesele de aur din 41 de telefoane mobile. O tonă de gadgeturi conține aproape 300 de grame de aur. Cu toate acestea, prețul dispozitivelor este prea mare pentru ca acest proces de exploatare a aurului să fie rentabil.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Femeia care își amintește cele 10 reîncarnări (cu dovezi) 345611 lucruri mai putin cunoscute despre restaurantele fast-food pe care doar angajații lor le stiu 193

Terapeuții au explicat care sunt îngrijorările copiilor, în funcție de vârstă 175Horoscop tarot saptamana 20-26 mai 2020. Mesajele cartilor de tarot pentru toate zodiile 26815 fotografii ciudate care ne-au făcut să credem că există călătorii în timp 89315 fapte de care ai auzit dar despre care abia poti crede ca sunt adevărate 146522 fotografii istorice unice care aduc trecutul la viață 16016 Exemple uimitoare despre cum s-a schimbat lumea în ultimii 100 de ani 714Înregistrare de colecție cu Ștefan Bănică la 5 ani. Cu cine vorbea acesta la telefon? 293Wow ! Cea mai talentata piranda din Galati a cantat in fata juratilor. Narcisa are 17 ani, e frumoasa foc si e MARITATA ! - VIDEO 37444
SuperClipuri.com 2022